7/8/2003

Επίσκεψη στο ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ έκανε χθες ο Αντιπρόεδρος της FIFA Issa Hayatou. "Η σημερινή μας επίσκεψη μάς έδωσε την βεβαιότητα για την πρόοδο των έργων και την έγκαιρη παράδοση του σταδίου εντός των δηλωθέντων χρονοδιαγραμμάτων", δήλωσε ο κ. Hayatou. Με αφορμή τα παραπάνω, το Stadia.gr σας παρουσιάζει τα πραγματικά δεδομένα και μόνο (όχι φήμες) γύρω από την ανακατασκευή του φαληρικού σταδίου:
  • Το έργο προχωράει όντως με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ανακοινώθηκε μάλιστα χθες ότι βρίσκεται 23 ημέρες μπροστά από τον αρχικό σχεδιασμό. Οι θεμελιώσεις της ανατολικής πλευράς (προς τη γέφυρα της Καραολή-Δημητρίου) είναι το πιο εμφανώς προχωρημένο κομμάτι. Ακολουθεί φωτογραφία των έργων, που τραβήχτηκε χθες από τη γέφυρα πίσω από την παλιά Θύρα 7. Επιλέγοντάς την, μπορείτε να τη δείτε σε κανονικό μέγεθος.
    Τα έργα στο Στάδιο Καραϊσκάκη (Αύγουστος 2003)
  • Η πλευρά της IntraDevelopment διαβεβαιώνει ότι το γήπεδο θα είναι 100% έτοιμο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε επίμονες ερωτήσεις μας για την κατασκευαστική πληρότητα του Καραϊσκάκη το καλοκαίρι του 2004, η απάντηση ήταν ότι το γήπεδο θα έχει ολοκληρωθεί από όλες τις απόψεις (στέγαστρο κλπ).
  • Η περιβόητη μακέτα του Καραϊσκάκη είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό. Εννοούμε τα προοπτικά σχέδια (3d) που όλος ο κόσμος ζητά να δει. Πρόκειται να παρουσιαστούν στο κοινό περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου.
  • Οι πυλώνες φωτισμού του παλιού σταδίου αποτέλεσαν άλλο ένα σημείο έντονης φημολογίας τον τελευταίο καιρό, καθώς ακόμη δεν έχουν όλοι απομακρυνθεί. Αυτό πρόκειται να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει βεβαίως περίπτωση να χρησιμοποιηθούν στο νέο γήπεδο.

Σχετικά άρθρα:

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για το ιστορικό Στάδιο Καραϊσκάκη (31/5/03)
Και με τη... "βούλα" πλέον το Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό (6/3/03)
Η FIFA δέχεται μόνο τη λύση Καραϊσκάκη για το 2004 (10/12/02)
Ραγδαίες εξελίξεις για Καραϊσκάκη - φως στην άκρη του τούνελ (16/11/02)
Ο Ολυμπιακός σταματά τις διαπραγματεύσεις για το Καραϊσκάκη (13/11/02)
Πρωθυπουργική παρέμβαση για τα νέα γήπεδα στην Αθήνα (22/9/02)
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σπίτι του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (24/2/02)
Στο Καραϊσκάκη ο ποδοσφαιρικός τελικός του 2004 (23/01/02)
Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ξανά την επιστροφή στο Καραϊσκάκη (2/10/01)
Ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει το Καραϊσκάκη για το Ρέντη (31/8/01)