16/11/2002

Και ξαφνικά είχαμε για μία ακόμη φορά ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! Λίγη έκπληξη προκαλεί βέβαια αυτό το γεγονός με βάση όσα έχουν δει τα μάτια μας τόσα χρόνια τώρα!

Συγκεκριμένα, έγινε αρχικά μία σύσκεψη στελεχών της Πολιτείας με την Ολομέλεια της ΕΟΕ, κατά την οποία συμφωνήθηκε η πρόταση κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου και δόθηκαν οι εγγυήσεις για τις αναγκαίες υποδομές του στίβου σε άλλη περιοχή της Αττικής. Κατόπιν συναντήθηκαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Λιάνης με τους κ.κ. Σωκράτη και Πέτρο Κόκκαλη και συζήτησαν τις προτάσεις των δύο πλευρών. Οι δηλώσεις που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικές.

Σ. Κόκκαλης: "Αυτή τη φορά είμαι πιο αισιόδοξος, πραγματικά αισιόδοξος. Εκείνο που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό είναι να αποκτήσει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με όρους όχι διαφορετικούς από αυτούς που θα υπάρξουν για τις άλλες ομάδες. Ακούσαμε σήμερα μία πρόταση από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λιάνη και κάναμε κι εμείς μία αντιπρόταση για το Στάδιο Καραϊσκάκη. Πιστεύουμε ότι δεν απέχουμε πολύ. Θα έχουμε μία ακόμα συνάντηση, για να δούμε αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Το Στάδιο Καραϊσκάκη αποτελεί για εμάς τον πρώτο στόχο αλλά όχι με οποιουσδήποτε όρους. Η χρηματοδότηση θα γίνει από τον Ολυμπιακό ενώ για το θέμα του στίβου δεν το συζητάμε. Εμείς θέλουμε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν συμφωνήσουμε σε αυτά που προτείναμε και οι εργασίες ξεκινήσουν άμεσα, το γήπεδο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2004. Το
Γήπεδο της Ριζούπολης, αν και δεν είναι κανένα καταπληκτικό γήπεδο, έγινε έτσι όπως έγινε μέσα σε δύο μήνες."

Ευ. Βενιζέλος: "Διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο με δύο βασικά δεδομένα. Ότι το Καραϊσκάκη πρέπει να είναι η μόνιμη έδρα του Ολυμπιακού και ότι η αναγκαία επένδυση θα γίνει από τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν δύο ακόμη εκκρεμότητες. Η πρώτη νομικής φύσης, η διάρκεια δηλαδή της σχέσης του Ολυμπιακού με το στάδιο. Η δεύτερη έχει σχέση με την τεχνική μορφή του έργου ώστε να προλάβει να είναι έτοιμο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτά τα θέματα θα διευκρινιστούν σε πολύ λίγες μέρες. Για το θέμα του στίβου συμφωνήσαμε να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα εξετάσει όλους τους χώρους στην Αττική και όταν το γήπεδο γίνει ποδοσφαιρικό να μην υπάρξει κενό για τις υποδομές του στίβου."

Από την πλευρά μας πρέπει να τονίσουμε ότι η Πολιτεία θεωρεί πως οι εργασίες ανακατασκευής του Καραϊσκάκη θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να πραγματοποιηθούν εκεί αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου το 2004. Να σημειωθεί ότι η λύση της Ριζούπολης δεν ικανοποιεί τη ΔΟΕ και τη FIFA. Το γήπεδο αυτό δεν είναι κατάλληλο για να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση, ενώ από τη ΔΟΕ δε θεωρούνται ικανοποιητικές και οι οδικές προσβάσεις.

Σχετικά άρθρα:
Ο Ολυμπιακός σταματά τις διαπραγματεύσεις για το Καραϊσκάκη (13/11/02)
Πρωθυπουργική παρέμβαση για τα νέα γήπεδα στην Αθήνα (22/9/02)
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σπίτι του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (24/2/02)
Στο Καραϊσκάκη ο ποδοσφαιρικός τελικός του 2004 (23/01/02)
Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ξανά την επιστροφή στο Καραϊσκάκη (2/10/01)
Ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει το Καραϊσκάκη για το Ρέντη (31/8/01)