24/2/2002

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σπίτι του, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Και αν ο γυρισμός στο
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι προσωρινός (μόνο για τους τρεις αγώνες της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας), τα νέα για την οριστική επιστροφή της ποδοσφαιρικής ομάδας στο ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ προκάλεσαν ανακούφιση και ενθουσιασμό στους φίλους του πειραϊκού συλλόγου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των ερυθρολεύκων Σωκράτη Κόκκαλη, επήλθε συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρία ΑΛΤΕ για την ανακατασκευή του φαληρικού σταδίου ως το τέλος του 2003 και τη χρήση του από τον Ολυμπιακό για τα επόμενα 24 χρόνια. "Θα είναι ένα υπερσύγχρονο στάδιο. Κατόπιν και δικής μας επιθυμίας θα είναι έδρα και του Εθνικού", τόνισε ο κ. Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποκάλυψε επίσης ότι συμφώνησε με τον ερασιτέχνη Ο.Σ.Φ.Π. την παραχώρηση στην ΠΑΕ της έκτασης του Ρέντη για τα επόμενα 24 χρόνια. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός σχεδίαζε ως και πριν από λίγους μήνες την κατασκευή δικού του
γηπέδου σε αυτήν ακριβώς την έκταση, καθώς η περίπτωση του Σταδίου Καραϊσκάκη φαινόταν πως δε θα προχωρούσε. "Στην περιοχή του Ρέντη θα δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα προπονούνται όλα τα τμήματα από τις ακαδημίες έως την επαγγελματική ομάδα. Εκεί θα κατασκευαστεί και ένα γήπεδο 3.000 θέσεων, το οποίο θα είναι η επίσημη έδρα της ομάδας νέων, από την οποία περιμένουμε να βγάλει παίκτες για την επαγγελματική ομάδα", συμπλήρωσε ο κ. Κόκκαλης.

Σχετικά άρθρα:
Στο Καραϊσκάκη ο ποδοσφαιρικός τελικός του 2004 (23/01/02)
Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ξανά την επιστροφή στο Καραϊσκάκη (2/10/01)
Ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει το Καραϊσκάκη για το Ρέντη (31/8/01)
Στο γήπεδο της Παναχαϊκής του χρόνου ο Ολυμπιακός; (1/7/01)