22/9/2002

Το μέλλον θα δείξει αν η προχθεσινή εξέλιξη ήταν σημαντική, πάντως για πρώτη φορά υπήρξε πρωθυπουργική παρέμβαση για το θέμα των νέων γηπέδων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού κ. Βενιζέλου, της υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Παπανδρέου, του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λιάνη και του πρωθυπουργού κ. Σημίτη, συζητήθηκαν προτάσεις για την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος των τριών μεγάλων ομάδων της Αθήνας. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος είπε:
"Είμαστε σε συνεχή επαφή με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε λύση για κάθε ομάδα". Ειδικότερα,
-
Για τον Ολυμπιακό: "Στο Στάδιο Καραϊσκάκη, που ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, υπάρχει μία εμπλοκή και προσπαθούμε να απεμπλακεί η υπόθεση. Πιστεύω ότι θα προλάβουμε [σημ: ως το 2004], αφού υπάρχουν θέληση και οργάνωση. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρεθεί μία οριστική, δίκαιη και μακροπρόθεσμη λύση, γιατί πρέπει να διασφαλιστεί η μόνιμη έδρα του Ολυμπιακού, που ιστορικά συνδέεται με το Καραϊσκάκη".
-
Για τον Παναθηναϊκό: "Πρέπει να έχουμε ανάλογη μεταχείριση και για τον ΠΑΟ. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Δεν συζητάμε για το Γουδί ούτε για το Ελληνικό, αλλά για τον Ελαιώνα".
-
Για την ΑΕΚ: "Από την ΑΕΚ μας έχει υποβληθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο και με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δόθηκαν πολύ ευνοϊκοί και σημαντικοί όροι δόμησης [σημ: για την ανακατασκευή του Σταδίου "Νίκος Γκούμας"]. Υπάρχει λοιπόν ήδη ένα πλαίσιο βάσει του οποίου προχωράμε".

Απομένει πλέον να δούμε αν όντως κάτι επιτέλους "κινείται" γύρω από το φλέγον θέμα των νέων γηπέδων ή αν για άλλη μία φορά τα λόγια θα μείνουν λόγια.

Σχετικά άρθρα:
Στην τελική ευθεία η ανακατασκευή του Σταδίου Νίκος Γκούμας (22/8/02)
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σπίτι του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (24/2/02)
Στο Καραϊσκάκη ο ποδοσφαιρικός τελικός του 2004 (23/01/02)
Η επέκταση της Λεωφόρου πιθανή λύση για Παναθηναϊκό (31/10/01)
Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ξανά την επιστροφή στο Καραϊσκάκη (2/10/01)
Ο Παναθηναϊκός καταλήγει στην περιοχή του Ελληνικού (1/9/01)
Ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει το Καραϊσκάκη για το Ρέντη (31/8/01)
Νέα πρόταση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού (12/8/01)
Ο Παναθηναϊκός ζητάει έκταση για το νέο του γήπεδο (7/7/01)