1/7/2001

Τo
ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ είναι πιθανόν να δηλώσει ως έδρα του ο Ολυμπιακός για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του τη σεζόν 2002-2003. Όπως είναι γνωστό, το Ολυμπιακό Στάδιο θα κλείσει στο τέλος της νέας περιόδου (2001-2002), προκειμένου να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σεπτέμβριο του 2002 θα έπρεπε να είναι έτοιμο το Στάδιο Καραϊσκάκη. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται πως θα είναι εφικτό. Στο έργο παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ οργιάζουν και οι φήμες περί πλήρους εγκατάλειψής του από τον Ολυμπιακό και επιστροφή του στη "λύση Ρέντη".

Έτσι, τίθεται το ζήτημα πού θα παίξουν οι "ερυθρόλευκοι" τη μεθεπόμενη σεζόν. Όσον αφορά την Ελλάδα, σίγουρα θα επιλεγεί κάποιο γήπεδο της Αθήνας (πιθανότατα η
Νέα Σμύρνη). Η UEFA όμως θέτει αυστηρά στάνταρ τους ευρωπαϊκούς αγώνες (ιδιαίτερα του Champions League), που κανένα αθηναϊκό γήπεδο, εκτός από το ΟΑΚΑ, δεν πληρεί. Έτσι, σοβαρή υποψηφιότητα θέτει το γήπεδο της Παναχαϊκής στην Πάτρα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα γίνουν κάποια έργα βελτίωσής του. Άλλες ευρωπαϊκές έδρες του Ολυμπιακού (που συγκεντρώνουν όμως πολύ λιγότερες πιθανότητες επιλογής) μπορεί να είναι η Λεωφόρος και το Νίκος Γκούμας στην Αθήνα, η Τούμπα και το Καυτανζόγλειο στη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και το Νέο ΓΣΠ της Λευκωσίας.