Καυτανζόγλειο Στάδιο
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 27.770 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το Καυτανζόγλειο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι κοντά στο κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο, επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Ως αποτέλεσμα, η πρόσβαση με αυτοκίνητο από το κέντρο είναι εύκολη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε την Περιφερειακή Οδό και βγείτε στον κόμβο "Τριανδρία - Κέντρο". Θα δείτε το στάδιο μετά από λίγο μπροστά σας. Το Καυτανζόγλειο ακόμη εξυπηρετούν τα λεωφορεία 17 και 37 (πάρτε τα από την Εγνατία), που κάνουν στάση στην Αγίου Δημητρίου.
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Κτίστηκε το: 1960 (Τελευταία ανακατασκευή το 2004)
Ρεκόρ θεατών: 47.458 (Ελλάδα - Ελβετία, στις 15/10/1969)
Έδρα: Ηρακλής (Football League)
Πληροφορίες: Κτίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Καυτανζόγλου, από όπου πήρε και το όνομά του. Έχει φιλοξενήσει 18 παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 16 Μαίου 1973, όταν η AC Milan νίκησε τη Leeds United με 1-0.

Το Καυτανζόγλειο Στάδιο ήταν επί πολλά χρόνια (μέχρι την κατασκευή του ΟΑΚΑ) το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με χωρητικότητα 39.190 θεατών.

Τον Μάιο του 2000 έγινε μία μικρής κλίμακας ανακαίνιση του σταδίου, με την τοποθέτηση κυανόλευκων καθισμάτων σε όλες τις κερκίδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της χωρητικότητας περίπου στις 28.000.

Μπορείτε να δείτε πέντε φωτογραφίες με την εικόνα του Καυτανζογλείου μέχρι το 2002, επιλέγοντας τα ακόλουθα: 1, 2, 3, 4, 5.
Το Καυτανζόγλειο Στάδιο χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Φιλοξένησε παιχνίδια ποδοσφαίρου, συγκεκριμένα εννέα προκριματικούς αγώνες ομίλων ανδρών και γυναικών, έναν προημιτελικό ανδρών, έναν ημιτελικό ανδρών, καθώς και τον μικρό τελικό ανδρών. Γι' αυτό το λόγο έγιναν εκτεταμένα έργα αναβάθμισης από το καλοκαίρι του 2002 μέχρι και την άνοιξη του 2004 (δείτε τις μακέτες). Τις εργασίες εκτέλεσε η "Θεμελιοδομή" με κόστος περίπου € 47.000.000. Το αναμορφωμένο Καυτανζόγλειο παραδόθηκε και πάλι σε χρήση στις 27/4/2004 με τον φιλικό αγώνα των Ολυμπιακών ομάδων Ελλάδας και Γερμανίας.
Οι εργασίες που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες περιέλαβαν τη ριζική ανακαίνιση τόσο του Καυτανζογλείου Σταδίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου.

Πίσω από τη δυτική εξέδρα κατασκευάστηκε ένα τετραώροφο κτίριο για τις ανάγκες του Τύπου και των VIPs (με 14 σουίτες). Το κτίριο διαθέτει επίσης χώρους γραφείων και καταστημάτων. Η οροφή του προωθείται σε πρόβολο, δημιουργώντας στέγαστρο που καλύπτει περίπου 4.000 θέσεις. Αξίζουν ακόμη να αναφερθούν οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις και οι δύο ηλεκτρονικοί πίνακες (ο ένας μάλιστα περιστρεφόμενος) που τοποθετήθηκαν το 2004.

Πίσω από την ανατολική πλευρά των εξεδρών κατασκευάστηκε ένα άλλο κτίριο με προπονητήρια κλειστού στίβου, γυμναστικής και βαρέων αθλημάτων. Βορειο-δυτικά του σταδίου κτίστηκε το Μουσείο Αθλητισμού, ενώ δίπλα του βρίσκεται ένα βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο διαθέτει στίβο 8 διαδρομών και κερκίδες για 1.200 θεατές.
Το Καυτανζόγλειο είναι ΝΠΔΔ και ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Καυτανζόγλειο Στάδιο - Click για μεγέθυνση!
Εξωτερική άποψη του σταδίου από τα δυτικά - Click για μεγέθυνση!
Η δυτική πλευρά των εξεδρών με το νέο στέγαστρο - Click για μεγέθυνση!
Εντυπωσιακός ο νυχτερινός φωτισμός στην περίμετρο του Καυτανζογλείου
Το βόρειο πέταλο με έναν από τους δύο ηλεκτρονικούς πίνακες - Click για μεγέθυνση!
Το Καυτανζόγλειο Στάδιο - Click για μεγέθυνση!