Στάδιο Νέας Σμύρνης
Χωρητικότητα: 11.700 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Το στάδιο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Σμύρνης (4 χλμ νότια του κέντρου της Αθήνας). Για να πάτε εκεί, ακολουθήστε τη Λεωφόρο Συγγρού προς τη θάλασσα. Η Νέα Σμύρνη είναι στα αριστερά σας. Πρέπει να στρίψετε δεξιά, αριστερα και πάλι αριστερά, για να περάσετε κάτω από τη Συγγρού, ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν "Νέα Σμύρνη - Έξοδος 2". Μετά την υπόγεια διάβαση θα βρεθείτε στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης. Περάστε τα φανάρια και μετά από 50 μέτρα στρίψτε δεξιά στην οδό Βυζαντίου. Περίπου 500 μέτρα μετά στρίψτε αριστερά στην οδό Καϊρη και θα δείτε την κεντρική εξέδρα του σταδίου μπροστά σας.
Καθώς είναι λίγο δύσκολο να το βρείτε μόνοι σας, θα ήταν ίσως καλύτερο να χρησιμοποιούσατε τα λεωφορεία 106 (από την Αθήνα - αφετηρία στον σταθμό του μετρό "Συγγρού-Φιξ") ή 130 (από τον Πειραιά - πάρτε το από την Πλατεία Κοραή, στο Δημαρχείο). Και τα δύο κάνουν στάση έξω ακριβώς από το γήπεδο. Μπορείτε βεβαίως να χρησιμοποιήσετε και το τραμ. Η γραμμή που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την παραλία διασχίζει τη Νέα Σμύρνη. Θα κατεβείτε στη στάση "Μεγάλου Αλεξάνδρου", από όπου πρέπει να περπατήσετε περίπου 700 μέτρα ως το γήπεδο.
Κτίστηκε το: 1939 (Τελευταία ανακατασκευή το 2003)
Ρεκόρ θεατών: 20.950 (Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, στις 27/1/1974)
Έδρα: Πανιώνιος (Superleague), Καλλιθέα (Football League)
Πληροφορίες: Η παλαιότερη χωρητικότητα του σταδίου (πριν την τοποθέτηση των καθισμάτων) ήταν περίπου 20.000. Οι εξέδρες έχουν σχήμα πετάλου, αφού στη βόρεια πλευρά δεν υπάρχει κερκίδα. Ακόμη όμως και το νότιο πέταλο, όπου υπάρχει η διώροφη εξέδρα, δεν χρησιμοποιείται πλήρως λόγω της κακής κατάστασης του άνω διαζώματος.

Το στάδιο έχει αναμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Το 2001 δημιουργήθηκαν κάτω από τη δυτική κερκίδα η μπουτίκ και η καφετέρια με θέα τον αγωνιστικό χώρο. Το 2003 έγιναν περαιτέρω έργα, με πιο σημαντικό το καινούριο σκέπαστρο πάνω από την ίδια κερκίδα.

Δείτε ακόμη την πρώτη και την τελευταία φωτογραφία αυτής της σελίδας σε πλήρες μέγεθος.
Το Στάδιο Νέας Σμύρνης ανήκει στον ερασιτέχνη Πανιώνιο Γ.Σ.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Στάδιο της Νέας Σμύρνης από τα βόρεια
Η δυτική εξέδρα με το νέο της στέγαστρο
Το Στάδιο της Νέας Σμύρνης από τα νότια