Στάδιο Τούμπας
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 28.701 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το στάδιο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, 500 χλμ βόρεια της Αθήνας. Το ίδιο το Στάδιο της Τούμπας βρίσκεται στην ομώνυμη ανατολική συνοικία της πόλης. Για να πάτε ως εκεί με αυτοκίνητο, συμβουλευτείτε τον χάρτη που θα βρείτε δίπλα. Ο καλύτερος και πιο εύκολος πάντως τρόπος για να φτάσετε στην Τούμπα είναι χρησιμοποιώντας κάποιο λεωφορείο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (το 14 ή το 37 από την Εγνατία μέχρι την "Αγία Βαρβάρα" ή το 12 από τη Μητροπόλεως μέχρι το "Γήπεδο ΠΑΟΚ").
Κτίστηκε το: 1959 (Τελευταία ανακατασκευή το 2004)
Ρεκόρ θεατών: 45.252 (ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, στις 19/12/1976)
Έδρα: ΠΑΟΚ (Superleague)
Πληροφορίες: Η επίσημη ονομασία του είναι "Στάδιο ΠΑΟΚ". Όλοι όμως αναφέρονται σε αυτό με το όνομα της περιοχής της Τούμπας όπου είναι κτισμένο (η λέξη σημαίνει "μικρός λόφος").

Η χωρητικότητα του Σταδίου της Τούμπας ήταν για πολλά χρόνια πάνω από 40.000. Το 1998 τοποθετήθηκαν καθίσματα σε όλες τις κερκίδες, μειώνοντας τη χωρητικότητα σε 32.000, ενώ το 2000 μειώθηκε περαιτέρω στις 28.701, λόγω της δημιουργίας επιπλέον ζωνών ασφαλείας. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με την εικόνα του σταδίου ως και το 2003: 1 2 3 4 5 6.
Η επιλογή του σταδίου ως ένα από τα προπονητήρια για το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτέλεσε την αφορμή για έργα αναβάθμισης της Τούμπας. Οι εργασίες ξεκίνησαν μέσα στο 2003 και το ανακαινισμένο στάδιο παραδόθηκε και πάλι σε χρήση το καλοκαίρι του 2004. Αν θέλετε να βρεθείτε "μέσα" στο γήπεδο, επιλέξτε το διπλανό link ->
Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε ένα τετραώροφο κτίριο πίσω από τη δυτική εξέδρα (θύρες 1-2), στο οποίο υπάρχουν 15 VIP boxes ("σουίτες"), χώροι για επισήμους, θέσεις για δημοσιογράφους, αίθουσα Τύπου κλπ. Επίσης, τοποθετήθηκε νέο μεταλλικό στέγαστρο, που αντικατέστησε το παλαιότερο. Εκτός των παραπάνω, έγιναν και άλλες συμπληρωματικές εργασίες (νέα καθίσματα, βελτιώσεις στα αποδυτήρια, νέος χλοοτάπητας, ενίσχυση βόρειου πετάλου - θύρες 4 και 4α).

Επιπρόσθετα έργα ανακαίνισης εσωτερικών χώρων του σταδίου έγιναν το 2013. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει ως μεγαλύτερο όραμα την ολική ανακατασκευή της Τούμπας, με τη μετατροπή σε γήπεδο χωρητικότητας 35.000 θεατών (εκτιμώμενο κόστος: €40.000.000). Τα βασικά χαρακτηριστικά του αρχικού σχεδιασμού είναι η βύθιση του αγωνιστικού χώρου για την προσθήκη νέων εξεδρών (με κατάργηση του στίβου), η κατασκευή μεταλλικού κελύφους και στεγάστρου γύρω και πάνω από όλες τις κερκίδες, η επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου πίσω από όλη τη δυτική εξέδρα με προσθήκη 15 επιπλέον VIP boxes, νέοι εμπορικοί χώροι και χώροι εστίασης κ.α. (Σχέδια: 1 2)

Το Στάδιο της Τούμπας ανήκει στον ερασιτέχνη ΑΣ ΠΑΟΚ.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr