Νέο γήπεδο Ολυμπιακού
(Αγ. Ιωάννης Ρέντης)
Το όνειρο... έμεινε τελικώς όνειρο, και ίσως αυτό να είναι το καλύτερο! O Ολυμπιακός επιστρέφει οριστικά μέσα στο 2004 στο Στάδιο Καραϊσκάκη και το Γήπεδο του Ρέντη θα μείνει για πάντα στις μακέτες. Εμείς εδώ στο stadia.gr παρακολουθήσαμε από πολύ κοντά όλη αυτή την απίστευτη ιστορία, όπου το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού είχε βγάλει ρόδες και "τσούλαγε" μεταξύ Ρέντη και Φαλήρου. Αυτή εδώ η σελίδα θα διατηρηθεί λοιπόν ως μνημείο σε ένα γήπεδο που δεν έγινε ποτέ. Για να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές και να θυμούνται οι παλαιότερες!
---------------
Tο γήπεδο θα είναι ποδοσφαιρικό και μόνο, με τις κερκίδες δίπλα στον αγωνιστικό χώρο. Η συνολική χωρητικότητα θα είναι 40.010, που θα κατανέμεται ως εξής:
Δυτική εξέδρα (VIP) - 12.510 θέσεις
Ανατολική εξέδρα - 13.600 θέσεις
Βόρεια εξέδρα - 6.950 θέσεις
Νότια εξέδρα - 6.950 θέσεις

Ο αγωνιστικός χώρος θα έχει διαστάσεις 105 x 68, ενώ γύρω από αυτόν θα υπάρχει προστατευτική τάφρος βάθους 2,5 μέτρων.
Στο γήπεδο ακόμη θα υπάρχουν:
- 32 VIP σουίτες χωρητικότητας 10 ατόμων και 4 των 20 ατόμων
- 2 εστιατόρια, το ένα από αυτά VIP, με θέα στον αγωνιστικό χώρο
- Mega-store 4.500 τ.μ.
- Κινηματογράφοι
- Μουσείο του Ολυμπιακού
- 2 ηλεκτρονικοί πίνακες
- Ιατρεία σε κάθε εξέδρα
- Μπαρ σε κάθε εξέδρα

Το νέο γήπεδο θα διαθέτει επίσης θέσεις στάθμευσης για περίπου 1.700 αυτοκίνητα.
Η πρόσβαση σε αυτό θα είναι εύκολη και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς: Ο σταθμός "Ταύρος" του προαστιακού σιδηροδρόμου (ΟΣΕ) θα απέχει μόλις 650 μέτρα από το γήπεδο. Επίσης, ο υπάρχων σταθμός του Ταύρου στη γραμμή του ΗΣΑΠ απέχει 1600 μέτρα.
Το γήπεδο θα κατασκευαστεί εκεί όπου σήμερα βρίσκονται οι προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη. Στην ευρύτερη περιοχή προβλέπονται σημαντικά έργα, τα οποία μεταξύ άλλων θα βελτιώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσβάσεις στο γήπεδο (μετατροπή της Λεωφόρου Κηφισού σε αυτοκινητόδρομο, ανισόπεδοι κόμβοι, διανοίξεις δρόμων κλπ).

Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό, το κόστος του νέου γηπέδου είναι περίπου € 60.000.000.

Ο χρόνος παράδοσής του θα είναι 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Στο νέο γήπεδο είναι πιθανό να γίνει και ο τελικός του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με την αρχική χωροθέτηση, αυτός επρόκειτο να διεξαχθεί στο Στάδιο "Νίκος Γκούμας", τα έργα αναμόρφωσής του έχουν όμως βαλτώσει. Αν λοιπόν το Γήπεδο του Ρέντη είναι έτοιμο, πιθανότατα θα φιλοξενήσει τον τελικό.
Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός σχεδιάζει να κατασκευάσει στον ίδιο χώρο και ένα κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων (μπάσκετ, βόλεϊ κλπ) χωρητικότητας 8-9.000 θέσεων, καθώς και ένα κολυμβητικό κέντρο με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr.
Το νέο γήπεδο στο Ρέντη
Εναέρια άποψη του νέου γηπέδου
Αποψη του γηπέδου μέσα από μία απ' τις σουίτες
Ο αρχιτέκτονας Πέτρος Συναδινός με τη μακέτα του νέου γηπέδου