1/9/2001

Ο "κύβος ερρίφθη" και για τον Παναθηναϊκό. Μετά τον Ολυμπιακό που θα κατασκευάσει γηπέδο στην περιοχή του Ρέντη, ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Κώστας Λαλιώτης και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟ Βαρδής Βαρδινογιάννης έδωσαν τα χέρια για να χτιστεί η νέα έδρα του "τριφυλλιού" στο
ΕΛΛΗΝΙΚΟ, σε χώρο του παλιού αεροδρομίου. Η σχετική πρόταση που είχε γίνει από τον Κ. Λαλιώτη πριν από λίγο καιρό, βρίσκει οριστικά σύμφωνους την Πολιτεία και τον Παναθηναϊκό για το νέο γήπεδο των "πρασίνων".

Σε προχθεσινή επικοινωνία μεταξύ του Β. Βαρδινογιάννη και του Κ. Λαλιώτη, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το "πακέτο" των προτάσεων του υπουργού και έδωσε την έγκρισή του για να προχωρήσει άμεσα  η υλοποίηση των σχεδίων. Το Γουδί, λύση που υποστήριξε θερμά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Α. Φιλιππίδης, τέθηκε από νωρίς εκτός ατζέντας. Η έκταση στον Ελαιώνα απορρίφθηκε, καθώς είναι εν μέρει ιδιωτική, ενώ και η περιοχή στο Γαλάτσι κρίθηκε ακατάλληλη αφού είναι αδύνατον να πλαισιωθεί με τις απαραίτητες συγκοινωνιακές προσβάσεις, σε αντίθεση με το χώρο στο Ελληνικό (που προβλέπεται να εξυπηρετείται από την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό).

Το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού θα χτιστεί από την αγγλική εταιρεία που σχεδίασε το Old Trafford. Η χωρητικότητα του μάλλον δεν θα ξεπεράσει τις 35.000 θέσεις (το πόρισμα της εταιρείας υπογραμμίζει ότι τα γήπεδα 50.000 και 60.000 θέσεων, κυρίως στην Ελλάδα είναι μη λειτουργικά). Tο καινούργιο γήπεδο υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο μέσα σε δύο χρόνια από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα.

Σχετικά άρθρα:
Νέα πρόταση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού (12/8/01)
Ο Παναθηναϊκός ζητάει έκταση για το νέο του γήπεδο (7/7/01)