18/5/2005

Τα σχέδια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια παρουσίασε χθες ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και νυν υποψήφιος πρόεδρος της ερασιτεχνικής, Δημήτρης Μελισσανίδης. Σύμβουλος της αρχιτεκτονικής πρότασης είναι ο Στέλιος Αγιοστρατίτης (σχεδίασε επίσης το νέο Στάδιο Καραϊσκάκη), ενώ μελετητές είναι οι αρχιτέκτονες της εταιρείας MRA.

Η πρόταση Μελισσανίδη προβλέπει την κατασκευή ενός γηπέδου 36.500 θέσεων, με δύο διαζώματα πλήρως στεγασμένα. Θα διαθέτει 60 σουίτες, εστιατόριο με θέα στον αγωνιστικό χώρο, αναψυκτήρια για τους θεατές, εμπορικούς χώρους 11.000 τ.μ.(με καταστήματα και κινηματογράφους) και 1.500 θέσεις στάθμευσης. Θα υπάρχει ακόμη και ένα προπονητήριο για τις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ της ΑΕΚ με κερκίδες για περίπου 2.000 θεατές.

Το κόστος έχει προϋπολογιστεί στα €73.800.000 (χρηματοδότηση: τα δύο-τρίτα με δανεισμό και το ένα-τρίτο με ίδια κεφάλαια).

Μπορείτε να δείτε τα σχέδια που παρουσιάστηκαν: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε λοιπόν. Έστω και χρησιμοποιώντας στοιχεία που "φλερτάρουν" με τον λαϊκισμό - π.χ. το όνομα "Αγία Σοφία" που επιθυμεί να δώσει στο γήπεδο. Έστω και αν σε ορισμένα σημεία δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από όσα απάντησε - π.χ. σχετικά με τον τρόπο κατασκευής. Έστω και αν πολλοί μιλούν για σχέδιο "Δούρειο Ίππο". Το θέμα είναι ότι ο Μελισσανίδης μίλησε. Ο νυν πρόεδρος της ερασιτεχνικής, Γιάννης Γρανίτσας, έχει μιλήσει εδώ και 3 χρόνια. Οι φίλοι της ΑΕΚ περιμένουν πλέον να ανοίξει τα χαρτιά του και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ντέμης Νικολαϊδης, δημοσιοποιώντας τις προθέσεις του για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια είτε (το πιθανότερο) κάπου αλλού.


Σχετικά άρθρα:
"Πέρασαν" τα νέα σχέδια της ΑΕΚ από τη Βουλή (17/12/03)
Αναστολή εργασιών για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ από το ΣτΕ (21/8/03)
Η αλήθεια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ (4/8/03)
Ισοπεδώθηκε με τη σειρά του και το Στάδιο Νίκος Γκούμας (2/6/03)
Όλα τα στοιχεία για την ανακατασκευή του Νίκος Γκούμας (22/10/02)
Στην τελική ευθεία η ανακατασκευή του Σταδίου Νίκος Γκούμας (22/8/02)