18/11/2001

Αποφασίστηκε τελικά η υποβολή κοινής υποψηφιότητας Ελλάδας και Τουρκίας για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2008 από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των δύο χωρών. Πέρα από τις διάφορες "παρασκηνιακές" διαδικασίες, αυτό που εδώ μας ενδιαφέρει είναι το καθαρά οργανωτικό μέρος της διοργάνωσης, και συγκεκριμένα τα στάδια.

Στην κοινή λοιπόν πρόταση των δύο χωρών αναφέρεται ότι ο εναρκτήριος αγώνας θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και ο μεγάλος τελικός στην Αθήνα (πιθανότατα στο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ). Αν λάβουμε ως υπόδειγμα τη συνδιοργάνωση του Euro 2000 από Ολλανδία και Βέλγιο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι και το 2008 θα χρησιμοποιηθούν 8 γήπεδα, 4 σε κάθε χώρα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή από την UEFA η κοινή πρόταση, τα επικρατέστερα υποψήφια γήπεδα στην Ελλάδα είναι (εκτός του ΟΑΚΑ) το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο και ένα ακόμη γήπεδο άνω των 30.000 θεατών που θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί έως τότε (π.χ. Καραϊσκάκη, Γήπεδο Ρέντη, Νέο Γήπεδο Παναθηναϊκού).