24/10/2003

Επιτέλους… φως στην άκρη του τούνελ! Μετά από απίστευτες παλινωδίες πολλών χρόνων, φαίνεται ότι το όραμα για ένα νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Οι συζητήσεις μεταξύ Πολιτείας, ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ΚΑΕ και ΠΑΕ ΠΑΟ μπήκαν σε νέα βάση μετά την προχθεσινή συνάντηση εκπροσώπων όλων των παραπάνω. Η πρωτοβουλία ανήκει βεβαίως στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, οι οποίοι κατάφεραν (;) να κάνουν την ΠΑΕ να συστρατευθεί μαζί τους.

Στην προαναφερθείσα συνάντηση παρουσιάστηκαν τα σχέδια της "νέας" Λεωφόρου από τον ΠΑΟ. Προς επιβεβαίωση όσων είχαν διαρρεύσει εδώ και λίγες εβδομάδες, αφορούν ένα γήπεδο 29-30.000 θέσεων, με την ίδια φορά με τη σημερινή. Θα έχει τέσσερις διώροφες εξέδρες, πλήρως στεγασμένες. Λόγω της έκτασης του χώρου, οι κερκίδες κατά μήκος του γηπέδου θα έχουν μικρότερο βάθος, όπως και σήμερα. Η στάθμη του γηπέδου θα είναι 4,5 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Στον χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρχει μία μεγάλη έκταση με καταστήματα, εστιατόρια κλπ, ακριβώς κάτω από το ποδοσφαιρικό τερέν. Κάτω και από αυτό τον χώρο (υπόγεια δηλαδή) θα κατασκευαστεί ένα κλειστό γήπεδο περίπου 6.000 θέσεων αλλά και ένα κολυμβητήριο. Σχέδια του νέου γηπέδου.

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι η χρηματοδότηση, καθώς ο Παναθηναϊκός φέρεται να μην μπορεί να εξασφαλίσει το σύνολο των απαιτούμενων κεφαλαίων και ζητάει (με κάπως "άκομψο", είναι η αλήθεια, τρόπο) βοήθεια από την Πολιτεία. Ακούγονται πολλά, από σύναψη δανείων με κρατικές εγγυήσεις μέχρι και απευθείας κρατική χρηματοδότηση του έργου. Όπως και να έχει πάντως, η πλευρά του Παναθηναϊκού φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανέγερση του νέου συγκροτήματος στον ιστορικό χώρο της Λεωφόρου, καθώς απορρίφθηκαν σχεδόν "πανηγυρικά" οι σκέψεις περί επιστροφής στο ΟΑΚΑ.

Σχετικά άρθρα:
Πρόταση του Παναθηναϊκού για ανακατασκευή της Λεωφόρου (20/2/03)
Η επέκταση της Λεωφόρου πιθανή λύση για Παναθηναϊκό (31/10/01)
Ο Παναθηναϊκός καταλήγει στην περιοχή του Ελληνικού (1/9/01)
Νέα πρόταση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού (12/8/01)
Ο Παναθηναϊκός ζητάει έκταση για το νέο του γήπεδο (7/7/01)