20/2/2003

Aφού… γύρισε όλο το λεκανοπέδιο, το μελλοντικό γήπεδο του Παναθηναϊκού πολύ πιθανό να είναι το ανακαινισμένο
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ"! Σε χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας της ΠΑΕ ΠΑΟ με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, έγινε επίσημη πρόταση για την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου.

Σημειώνεται ότι ο Παναθηναϊκός είχε και πριν από ένα χρόνο προτείνει τη
μερική ανακατασκευή του γηπέδου (με δύο νέες διώροφες εξέδρες). Το νέο όμως σχέδιο είναι τελείως διαφορετικό και αφορά ένα εντελώς καινούριο γήπεδο χωρητικότητας 35.000 θεατών.  Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η αλλαγή φοράς του γηπέδου (από ανατολή-δύση σε βορρά-νότο) με τα τέρματα να "βλέπουν" στο Λυκαβηττό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για να γίνει πάντως αυτό εφικτό απαιτούνται αρκετές απαλλοτριώσεις χώρων (που ο Παναθηναϊκός ζητά να του παραχωρηθούν για 99 χρόνια), μεταφορά σχολείων, κάλυψη μέρους της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αλλά και κατάργηση της οδού Τσόχα.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟ τονίζει πως σκοπεύει να χρηματοδοτήσει μόνη της το όλο έργο. Ο ερασιτέχνης πάντως Παναθηναϊκός περιέργως δεν εμφανίζεται να έχει ανάμιξη ούτε και γνώμη για το σχέδιο που υπέβαλε η ΠΑΕ, αν και στάλθηκε σχετική επιστολή από τη δεύτερη ζητώντας τη συνεργασία του. Μένει να δούμε ποιά θα είναι η απάντηση της Πολιτείας (σε πρώτη φάση αναφέρθηκε ότι το σχέδιο "εξετάζεται").

Σχετικά άρθρα:
Η επέκταση της Λεωφόρου πιθανή λύση για Παναθηναϊκό (31/10/01)
Ο Παναθηναϊκός καταλήγει στην περιοχή του Ελληνικού (1/9/01)
Νέα πρόταση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού (12/8/01)
Ο Παναθηναϊκός ζητάει έκταση για το νέο του γήπεδο (7/7/01)