20/11/2004

Πόλεμος για τη νέα ΤΟΥΜΠΑ έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στον ΠΑΟΚ. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Γούμενος, που έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην κατεδάφιση του υπάρχοντος και την κατασκευή νέου γηπέδου μέσα στους επόμενους μήνες. Αναλυτικά, ο κ. Γούμενος δήλωσε:

"Υπάρχει ένα πλάνο με βάση το οποίο η νέα Τούμπα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 30/8/2006. Το πλάνο αυτό παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στις Κάννες και ήδη έχουμε δέκα προτάσεις για χρηματοδότηση τις οποίες εξετάζουμε. H νέα Τούμπα θα έχει χωρητικότητα 31-33 χιλιάδων θέσεων, θα είναι σκεπαστή, θα διαθέτει πάρκινγκ για 1000 αυτοκίνητα και εμπορική στοά. Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Δεν έχουμε κανένα πολεοδομικό πρόβλημα, αφού διαθέτουμε δικό μας οικόπεδο, ενώ η κατασκευή θα γίνει σύμφωνα με τους συντελεστές δόμησης της περιοχής. Στην καλύτερη περίπτωση το γκρέμισμα της Τούμπας θα αρχίσει στους πρώτους μήνες του 2005 ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα καθυστερήσει μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Το έργο θα στοιχίσει περίπου €75 εκατ. και το ποσό θα καλυφθεί από την εταιρεία που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση προκειμένου να εξασφαλίσει την εκμετάλλευσή του για τα επόμενα 50 χρόνια. Του χρόνου η ομάδα θα αγωνίζεται στο Καυτανζόγλειο, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί και φέτος μία με δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος να το χρησιμοποιήσουμε ως έδρα. Με τον A.Σ. και τον πρόεδρό του Θανάση Κατσαρή έχουμε συζητήσει και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του."

Όμως ο πρόεδρος του Α.Σ., του ιδιοκτήτη δηλαδή του σταδίου, δήλωσε χθες τα εξής:

"Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι την απόφαση για το γήπεδο της Τούμπας θα την πάρει το σύνολο της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας. Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να αποφασίσει το τι θα γίνει με την Τούμπα. Ούτε ο πρόεδρος του Α.Σ. με τους συνεργάτες του ούτε κανένας άλλος. Όταν πρόκειται για την περιουσία του ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας και να τις ανακοινώνουμε. Η απόφαση θα ληφθεί μέσα από μια επιτροπή που θα δημιουργηθεί με την συμμετοχή του Α.Σ. της ΠΑΕ, της ΚΑΕ, εκπροσώπων των βετεράνων ποδοσφαιριστών, εκπροσώπων των οργανωμένων συνδέσμων και πρώην παραγόντων που έχουν προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Αυτή η επιτροπή θα αποφασίσει τι θα γίνει με την Τούμπα."

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ (οργανωμένων και μη) υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για τις προθέσεις του κ. Γούμενου. Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν "δεύτερο Μπατατούδη", μιας και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ το είχε συνήθειο να προβαίνει σε αόριστες εξαγγελίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, με προφανή σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα της ομάδας. Ακόμη όμως και αν τα σχέδια του νυν προέδρου είναι πραγματικά, υπάρχουν σημαντικές αντιρρήσεις και αντιδράσεις για τον προτεινόμενο τρόπο χρηματοδότησης και εκμετάλλευσης του γηπέδου.

Σχετικό άρθρο:
Ο Μπατατούδης θέλει να κτίσει νέο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ (8/1/02)