1/6/2002

Το
ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ θα είναι τελικά η προσωρινή έδρα του Ολυμπιακού για τις επόμενες δύο περιόδους. Η επιλογή του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τους "ερυθρολεύκους" μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στο Στάδιο Καραϊσκάκη αποτέλεσε ένα μίνι-σίριαλ τις τελευταίες εβδομάδες. Ενώ λοιπόν ως και πριν λίγο καιρό θεωρείτο βέβαιη η επιλογή του Σταδίου της Νέας Σμύρνης, προέκυψε ξαφνικά η διαφωνία του ερασιτέχνη Πανιωνίου με μια τέτοια προοπτική. Ως αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός κατέφυγε στην εναλλακτική λύση της Ριζούπολης, που τελικά ίσως αποδειχτεί και καλύτερη.

Βεβαίως, η κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο γήπεδο σήμερα είναι επιεικώς τραγική, κάτι που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η ανακατασκευή του προκειμένου να φιλοξενήσει τους Πειραιώτες. Τα έργα λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, θα χρηματοδοτηθούν τόσο από την ΕΠΑΕ όσο και από τον Ολυμπιακό και θα περιλαμβάνουν:
- την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες (μείωση χωρητικότητας στις 13.500 περίπου από 16.000 σήμερα)
- την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού (μεταφορά των τεσσάρων πυλώνων που... πλεονάζουν στα Ιωάννινα)
- την κατασκευή μεγάλου σκεπάστρου στη βόρεια εξέδρα
- την αναβάθμιση όλων των χώρων κάτω από τις κερκίδες (κατασκευή αίθουσας τύπου, νέα αποδυτήρια, νέα κυλικεία κλπ)
- την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου
- την τοποθέτηση ενός μεγάλου πλέγματος πίσω από τη δυτική εστία (στην πλευρά του κλειστού γυμναστηρίου) στα πρότυπα αυτών που υπάρχουν σε πολλά γερμανικά γήπεδα.


Η "νέα" Ριζούπολη αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες το συγκεκριμένο γήπεδο να είναι έδρα του Ολυμπιακού και για το Champions League. Βεβαίως, αυτή τη στιγμή φαβορί είναι το
Νέο ΓΣΠ της Λευκωσίας, τίποτα όμως δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί.