Ελληνική έκδοση
English version
Ποδοσφαιρικά στάδια
Κλειστά γήπεδα μπάσκετ
Ευρωπαϊκά γήπεδα
Όλα τα γήπεδα του 2004
Ειδήσεις για τα ελληνικά γήπεδα
To e-shop του stadia.gr
Οι δικές σας απόψεις
Συνδέσεις (links)
Το σχόλιό μας
Αρχική σελίδα
Επικοινωνία με το stadia.gr
Σημαντικές πληροφορίες
στάδιο (το) [< αρχ. στάδιον < ίστημι] αρχ. μονάδα μήκους (192 μ.) | αρχ. αγώνισμα δρόμου | χώρος ειδικά διαρρυθμισμένος για την τέλεση αθλητικών αγώνων (Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη).

stadium (plural: stadiums or stadia)
[< latin stadium < greek stadion] enclosed area of land for games, other athletic contests, etc, usually with seats for spectators (Oxford Advanced Learner's Dictionary of Current English)

Τα
στάδια ή stadia (όπως είναι η "σωστή" μορφή στα αγγλικά λόγω λατινικών) αποτελούν λοιπόν το αντικείμενο αυτού του website. Αρχικά δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2001 από τον Γιώργο Ξενίδη ως ένα προσωπικό site των GeoCities με το όνομα "greek_stadia". Μετά από ένα χρόνο στο Internet, τον Ιανουάριο του 2002, η δημιουργία του stadia.gr ήταν το επόμενο βήμα. Τον Δεκέμβριο του 2003 το site ανασχεδιάστηκε με την πολύτιμη βοήθεια του Σάββα Σαββίδη. Στόχος παραμένει πάντα η συνεχής βελτίωση, έτσι κάθε πρότασή σας είναι ευπρόσδεκτη.

Το 99% της ύλης του stadia.gr προέρχεται από πρωτογενή συλλογή στοιχείων, μιας και τίποτε παρόμοιο δεν υπήρχε πιο πριν σχετικά με τα ελληνικά γήπεδα. Γινόμαστε συχνά αποδέκτες σχολίων που μας συγχαίρουν για την προσπάθειά μας, αλλά επίσης τονίζουν τη "γύμνια" των επίσημων sites ομάδων και οργανισμών, που κανονικά θα έπρεπε να παρέχουν σχετική πληροφόρηση. Τέτοια μηνύματα προκαλούν φυσικά σε εμάς ικανοποίηση αλλά βεβαίως και μελαγχολία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
- Όλους εκείνους τους διευθυντές, υπαλλήλους ή φύλακες γηπέδων, που έκαναν το έργο μας πιο εύκολο, παρέχοντας όσες πληροφορίες τους ζητήθηκαν.
- Τους Γιώργο Παγιωτέλη και Τάσσο Σταθόπουλο, για την πολύτιμη βοήθειά τους στα στατιστικά στοιχεία των ρεκόρ εισιτηρίων των σταδίων.
- Όσους αυτόβουλα προθυμοποιήθηκαν και βοήθησαν στην κατασκευή κάποιων μεμονωμένων σελίδων γηπέδων, παρέχοντας φωτογραφίες και δεδομένα.
- Όλους όσους με τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους βοηθούν στη διαρκή βελτίωση αυτού του site.
Copyright © 2001-14 Γιώργος Ξενίδης. Hosted by iSOL, designed by
Savas Visual Arts