25/10/2005

O πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, βάλθηκε να… τρελάνει όλους τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, δίνοντας στη δημοσιότητα τα σχέδια για το νέο γήπεδο που προτίθεται να κατασκευάσει για λογαριασμό της ομάδας του. Μπορείτε να δείτε τα σχέδια που παρουσιάστηκαν: 1, 2, 3, 4.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά πρόταση της ΑΕΛ και, κατά πώς φαίνεται, φαρμακερή! Η προηγούμενη αφορούσε ανακατασκευή του υπάρχοντος Σταδίου Αλκαζάρ και είναι μάλλον ευτυχές το γεγονός ότι απορρίφθηκε, αν κάνουμε μία σύγκριση των σχεδίων που παρουσιάστηκαν στις δύο περιπτώσεις. Σημειώνεται απλώς ότι αν γίνουν πραγματικότητα οι μακέτες, το γήπεδο θα είναι ένα από τα ελάχιστα πλήρως στεγασμένα με συρόμενη οροφή παγκοσμίως και, βεβαίως, το μοναδικό στην Ελλάδα.

Το γήπεδο πλέον σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στον Πυρήνα Β' του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, στην περιοχή της Νεάπολης, δίπλα στο ομώνυμο κλειστό. Η νέα έδρα της ΑΕΛ θα έχει χωρητικότητα 21.000 θεατών, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης πάνω από τις 30.000, εφόσον η χώρα μας αναλάβει τη διοργάνωση του EURO 2012.

Το κόστος του γηπέδου έχει προϋπολογιστεί στα €41.000.000, από τα οποία το 70-80% θα καλύψει η Marfin Bank με ομολογιακό δάνειο, μετατρέψιμο σε μετοχές. Το κόστος πιθανής επέκτασης της χωρητικότητας πέραν των 21.000 θέσεων θα καλυφθεί από το Κράτος.

Σχετικά άρθρα:
Η πρόταση της Λάρισας για την ανακατασκευή του Αλκαζάρ (17/5/05)
Έργα αναβάθμισης στο Στάδιο Αλκαζάρ (3/6/02)