Στάδιο Αλκαζάρ
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 13.108 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το στάδιο βρίσκεται στη Λάρισα (150 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 350 χλμ από την Αθήνα). Στην πόλη μπορείτε να φτάσετε και με το τρένο. Το Αλκαζάρ είναι στη βόρεια πλευρά της Λάρισας, επάνω στο δρόμο που οδηγεί προς την Κοζάνη. Βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Αλκαζάρ και τον Πηνειό ποταμό, που διασχίζει τη Λάρισα. Η πρόσβαση στο στάδιο είναι πολύ απλή τόσο με το αυτοκίνητο (οδός Κοζάνης) όσο και με τα πόδια, μιας και η κεντρική πλατεία απέχει μόλις 10 λεπτά.
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Κτίστηκε το: 1965 (Τελευταία ανακατασκευή το 2005)
Ρεκόρ θεατών: 18.500 (Λάρισα - Παναθηναϊκός, στις 27/12/1987)
Έδρα: Α.Ε.Λάρισας (Football League), Τύρναβος (Football League)
Πληροφορίες: Η εικόνα του Αλκαζάρ (σημαίνει "κάστρο" στα αραβικά) έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό (παλαιότερες φωτογραφίες: 1 2 3). Το στάδιο πλέον διαθέτει στέγαστρο, καθίσματα (παλιά χωρητικότητα: 14.360), νέους προβολείς, στίβο 8 διαδρομών, ανακαινισμένους εσωτερικούς χώρους κλπ. Αν θέλετε να βρεθείτε "μέσα" στο γήπεδο, επιλέξτε το διπλανό link ->
Μπείτε στο γήπεδο από τον υπολογιστή σας!
Παρά τα ανωτέρω έργα, το Αλκαζάρ δεν κάλυπτε πλέον τις ανάγκες της ΑΕΛ. Η διοίκηση της ομάδας είχε αρχικά ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στη ριζική ανακαίνιση του σταδίου. Η λύση δεν προχώρησε και επιλέχθηκε η κατασκευή ενός νέου γηπέδου στην περιοχή της Νεάπολης. Ο τελευταίος αγώνας της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, πριν τη μετακόμιση στο νεότευκτο AEL FC Arena, έγινε στις 21/11/2010. Ο υποβιβασμός όμως της ομάδας στη Γ' Εθνική το 2013, σήμανε και την επιστροφή της στο Στάδιο Αλκαζάρ, για οικονομικούς κυρίως λόγους.
Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Λάρισας, μέρος του οποίου αποτελεί το Στάδιο Αλκαζάρ, ανήκει στο Ελληνικό Κράτος και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας - Click για μεγέθυνση!
Το στέγαστρο που καλύπτει πλέον το δυτικό τμήμα των εξεδρών - Click για μεγέθυνση!
Το Στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας - Click για μεγέθυνση!