20/6/2005

Νέες χρήσεις βρίσκουν για το καλοκαίρι δύο από τους κυριότερους χώρους που φιλοξένησαν αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ της Αθήνας πρόκειται να φιλοξενήσει την υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 23 Ιουνίου και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) που μία υπερειδική θα λάβει χώρα μέσα σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο. Συγκεκριμένα, μέσα στο χώρο του σταδίου θα διαμορφωθεί μία κλειστή, ασφάλτινη πίστα μήκους 1,2 χλμ, η οποία θα περιλαμβάνει ανισόπεδη διάβαση και θα αποτελείται από 8 δεξιές και 4 αριστερές στροφές. Τα αυτοκίνητα θα ξεκινούν ανά δύο και θα τερματίζουν μετά από δύο γύρους.

Στο ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ μπορεί να μην τρέχουν αυτοκίνητα, τρέχουν όμως οι θεατές να προλάβουν θέσεις για τις προβολές του Cine Καραϊσκάκη! Για αυτόν τον λόγο έχει στηθεί μέσα στο γήπεδο η μεγαλύτερη οθόνη θερινού κινηματογράφου στην Ευρώπη, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση του Καραϊσκάκη. Εκτός όμως από τις ταινίες, το φαληρικό γήπεδο πρόκειται να φιλοξενήσει μέσα στο καλοκαίρι και μία σειρά από συναυλίες, ξεκινώντας με αυτή των Scorpions στις 18 Ιουλίου.