10/3/2006

"Πολύ καλό για να είναι αληθινό". Αυτή η σκέψη ήρθε στο μυαλό όλων με την αποκάλυψη ότι το σχέδιο του κλειστού γηπέδου που παρουσίασε πριν 5 μήνες ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, θα μείνει στα χαρτιά. Αντ'αυτού, η ΑΕΛ έδωσε προχθές στη δημοσιότητα τα τελικά σχέδια του γηπέδου που προτίθεται να κατασκευάσει στην περιοχή της Νεάπολης. Μετά από ευγενική παραχώρηση της θεσσαλικής ΠΑΕ, σας τα παρουσιάζουμε σε ηλεκτρονική μορφή και σε υψηλή ανάλυση:

Εξωτερική προοπτική άποψη
Εσωτερική προοπτική άποψη
Εσωτερική όψη από το πέταλο
Εσωτερική όψη από τις θέσεις των VIPs
Τοπογραφικό περιβάλλοντα χώρου
Γενική κάτοψη ισογείου

Τα νέα σχέδια αφορούν και πάλι ένα γήπεδο προδιαγραφών UEFA 3 αστέρων, χωρητικότητας περίπου 20.000 θέσεων σε τέσσερις ξεχωριστές κερκίδες πλήρως στεγασμένες, με 31 σουίτες και εστιατόριο στο κτίριο VIP πίσω από τη δυτική κερκίδα, 2 ηλεκτρονικούς πίνακες κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο, εκτός από τις 1.200 θέσεις στάθμευσης, θα αναπτυχθούν εμπορικοί χώροι επιφάνειας 16.000 τ.μ., υπαίθριο θέατρο 1.500 θέσεων, 2 ανοιχτοί κινηματογράφοι, γήπεδα τένις, καθώς και αθλητικοί ξενώνες δυναμικότητας 100 κλινών. Το γήπεδο προβλέπεται να είναι έτοιμο 18 μήνες μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του.

Τα οικονομικά στοιχεία της πρότασης που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο εξακολουθούν να ισχύουν (κόστος €41.000.000, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό καλυμμένο με ομολογιακό δάνειο). Σημειώνεται τέλος πως προβλέπεται παραχώρηση της έκτασης από το Κράτος για 49 χρόνια.

Σχετικά άρθρα:
Η δεύτερη πρόταση της Λάρισας για το νέο της γήπεδο (25/10/05)
Η πρόταση της Λάρισας για την ανακατασκευή του Αλκαζάρ (17/5/05)
Έργα αναβάθμισης στο Στάδιο Αλκαζάρ (3/6/02)