1/7/2006

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κώστας Τσακίρης, αποκάλυψε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να διερευνά τη δυνατότητα κατασκευής ενός πλήρους αθλητικού κέντρου, στη θέση του υπάρχοντος ΣΤΑΔΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Τα στοιχεία της προκαταρκτικής μελέτης αναφέρονται σε κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου περίπου 12.000 θέσεων, κλειστού γηπέδου μπάσκετ 3.300 θέσεων, εγκαταστάσεων υγρού στίβου με 5 πισίνες (η μία από αυτές για πόλο με κερκίδα 1.100 θέσεων), αθλητικού ξενώνα, υπόγειου πάρκινγκ και αρκετών ακόμη υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα για το νέο γήπεδο, αξίζουν να σημειωθούν τα παρακάτω στοιχεία που έχουν ληφθεί υπ' όψη στο σχεδιασμό του: όλες οι θέσεις θα είναι στεγασμένες, θα διαθέτει 18 σουίτες, εστιατόριο, 2 ηλεκτρονικούς πίνακες, καθώς και γενικότερα όλες τις απαραίτητες ανέσεις για τον Τύπο.

Η συνολική επένδυση υπολογίζεται να φτάσει τα €60.000.000. Η τελική απόφαση για την κατασκευή ή όχι του έργου αναμένεται να ληφθεί μέσα στους επόμενους μήνες, μετά και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μελετών υλοποίησης αλλά και του σχετικού business plan. Τα "σημάδια" πάντως δείχνουν να είναι καλά, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος του ερασιτέχνη Πανιώνιου ΓΣΣ (στον οποίο ανήκει το υπάρχον γήπεδο), ενώ τόσο ο Δήμος Νέας Σμύρνης όσο και η Πολιτεία έχουν εκφραστεί αρχικώς θετικά για το έργο.

Σχετικά άρθρα:
Προχωρούν τα έργα στα στάδια Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας (18/11/03)
Αναβάθμιση του Σταδίου της Νέας Σμύρνης (19/6/03)
Έργα στο Στάδιο της Νέας Σμύρνης (19/7/01)