Στάδιο Καλλιθέας
"Γρηγόρης Λαμπράκης"
Χωρητικότητα: 4.250 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
To στάδιο βρίσκεται στην Καλλιθέα, 2 χλμ νότια του κέντρου της Αθήνας. Για να πάτε εκεί με αυτοκίνητο, ακολουθήστε την οδό Καλλιρρόης από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός ως το Φιξ. Θα δείτε πινακίδες ευθεία προς "Καλλιθέα", που θα σας οδηγήσουν κάτω από τη Λεωφόρο Συγγρού. Μείνετε δεξιά και θα συνεχίσετε περνώντας τη γέφυρα πάνω από την οδό Λαγουμιτζή. Θα έχετε μπει πια στη Λεωφ. Θησέως, τον κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας.
Έχοντας διανύσει πλέον σχεδόν 1 χλμ από το Φιξ, θα φτάσετε στα πρώτα φανάρια μετά τη γέφυρα της Λαγουμιτζή. Εκεί θα πρέπει να στρίψετε αριστερά στην οδό Λαμπράκη και θα φτάσετε έξω από το στάδιο μετά από 400 μέτρα.

Η πρόσβαση είναι πάντως απλή και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 2 του Μετρό και να κατεβείτε στη στάση "Συγγρού-Φιξ". Από εκεί θα πάρετε το λεωφορείο 910 που θα σας αφήσει έξω ακριβώς από το στάδιο (στάσεις "1η" ή "2η Δημοτικού Σταδίου"). Μία άλλη επιλογή είναι να πάρετε τα τρόλεϊ 1 ή 5 από το κέντρο (π.χ. Σύνταγμα) και να κατεβείτε στη στάση "Δημοτικό Στάδιο" που είναι επί της Θησεώς, κοντά στα φανάρια που αναφέραμε πιο πάνω. Από εκεί το στάδιο απέχει 5' με τα πόδια.
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Κτίστηκε το: 1970 (Τελευταία ανακατασκευή το 2003)
Ρεκόρ θεατών: 5.729 (Καλλιθέα - Παναθηναϊκός, για το Κύπελλο το 1984)
Έδρα: Η Καλλιθέα φέτος αγωνίζεται στο Στάδιο Νέας Σμύρνης
Πληροφορίες: Το Στάδιο της Καλλιθέας φέρει το όνομα του δολοφονηθέντα αγωνιστή της ελευθερίας (αλλά και αθλητή) Γρηγόρη Λαμπράκη. Είναι πάντως γνωστό στον περισσότερο κόσμο με το προσωνύμιο "Ελ Πάσο". Ο λόγος που προέκυψε αυτό το όνομα είναι προφανής από τις φωτογραφίες. Το φόντο με τα νταμάρια του Λόφου Σικελίας που υψώνεται πάνω από το στάδιο θύμιζε το σκηνικό της "Μονομαχίας στο Ελ Πάσο", μία από τις ταινίας της τριλογίας με τον Clint Eastwood που είχε σπάσει τα ταμεία στα τέλη της δεκαετίας του '60.
Το στάδιο διαθέτει μία μεγάλη νότια εξέδρα και μία πολύ μικρότερη στη βόρεια πλευρά του. Σημειώνεται ότι η μεγάλη εξέδρα είχε πρόσφατα υποστεί μεγάλες ζημιές από καθίζηση του εδάφους και σχεδόν η μισή είναι εντελώς καινούρια κατασκευή. Το στάδιο έχει αλλάξει προς το καλύτερο αφότου η Καλλιθέα προβιβάστηκε στην Α' Εθνική το 2002 με την τοποθέτηση καθισμάτων, νέων προβολεών, αλλά και σκεπάστρου στις αρχές του 2003.

Στα σχέδια αναμόρφωσης περιλαμβανόταν και η κατασκευή μίας νέας κερκίδας στο ανατολικό πέταλο του σταδίου. Λόγω όμως διαφωνιών τεχνικής φύσεως το έργο τελικά δεν έχει γίνει ως τώρα. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα έχει κατασκευαστεί μέχρι το τέλος του 2006, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του σταδίου κατά περίπου 2.500. Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στο τμήμα των Νέων. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Στάδιο της Καλλιθέας αποτέλεσε το Ολυμπιακό προπονητήριο για τους διαιτητές ποδοσφαίρου για το 2004.
Το στάδιο ανήκει στο Δήμο Καλλιθέας.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Πανοραμική άποψη του Δημοτικού Σταδίου Καλλιθέας
Η μεγάλη εξέδρα του σταδίου
Η μικρή κερκίδα που δίνεται συνήθως στους φιλοξενούμενους οπαδούς
Η μεγάλη εξέδρα με το νέο της σκέπαστρο