|
stadia.gr/forum Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Tue Jun 20, 2006 8:59 pm Post subject: |
|
|
Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Συμφωνώ κι' εγώ. |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Wed Jun 21, 2006 12:24 am Post subject: |
|
|
Από τα κτίρια της Εθ. Ασφαλιστικής. Εξαιρετικές κατασκευές, πραγματικά κοσμήματα.
Πανοραματα των δυο κτιρίων
Spidercow (εξαιρετική ιδέα!)
Γεωμετρία+Προοπτική+Αρχιτεκτονική
Η στέγη γραμμάτων και τεχνων βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Προχωρούν τα καλουπώματα των δυο αιθουσών στο εσωτερικό. Φαντάζομαι πως όταν ολοκληρωθεί (σε κανένα χρόνο το κόβω) θα δείχνει υπέροχο, ειδικά την νύχτα, ειδικά δίπλα στον Botta!
οι φωτογραφίες υπάρχουν και σε μεγαλύτερη ανάλυση... |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Jun 21, 2006 9:19 am Post subject: |
|
|
Πρώτα απ' όλα τα συγχατητήαρια μου. Εξαιρετικές φωτογραφίες
Δεν αντιμετώπισες κανένα πρόβλημα με το security και δε συμμαζεύεται; |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Wed Jun 21, 2006 2:14 pm Post subject: |
|
|
Ευχαριστώ, όχι δεν είχα πρόβλημα (αν και για να πώ την αλήθεια περίμενα πως θα έχω!). Ίσως επειδή πήγα αργά το απόγευμα. Πάντως κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται, αν και τριγύριζα αρκετή ώρα γύρω από τα κτίρια. |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Jun 21, 2006 3:05 pm Post subject: |
|
|
Προφανώς κατάλαβαν ότι οι τρομοκράτες και οι βομβιστές μάλλον αποφεύγουν να κόβουν βόλτες "φατσα-κάρτα" που λένε και στην αργκό, πριν βάλουν βόμβες.
Cool, θα πάω κι' εγώ να πάρω καμμιά φωτογραφία. |
|
Back to top |
|
 |
assotos yios Stadium Expert

Joined: 30 Mar 2004 Posts: 955 Location: not aswtosgios blogspot :-)
|
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Thu Jun 22, 2006 11:04 am Post subject: |
|
|
Ασύρματο Δίκτυο στην Πλατεία Συντάγματος
Δωρεάν σύνδεση στο Internet για όλους μέσω WiFi
http://www.in.gr/tech/wifi-sintagma.asp
σημαντική εξέλιξη....δουλεύει η κολλάει!? το έχει δοκιμάσει κανεις?
άραγε είναι το μονο μέρος η υπάρχει και αλλου? |
|
Back to top |
|
 |
Alexandros Junior Member

|
Posted: Thu Jun 22, 2006 11:36 am Post subject: |
|
|
Μια που μιλαμε για ονειρα....
Δεν θα ηταν ιδανικο(αν φανταστουμε οτι υπηρχαν οι ποροι βεβαια)με αφορμη τους ολυμπιακους αγωνες οι τεραστιες αυτες εκτασεις που συζηταμε τωρα για παρκα κτλ να χρησημοποιουνταν ως χωροι αναδιαταξης και ανακατασκευης της πολης απο την αρχη.Πχ στον Ελαιωνα να κατασκευαζοταν μια μικρη πολη με τα συνχρονα προτυπα και ολα αυτα που εχουμε ονειρευτει και εχουμε γραψει κατα καιρους στο Φορουμ ετσι ωστε να μεταφερονταν οι κατοικοι απο τις γυρω περιοχες εκει και να γκρεμιζονταν οι <<παλιες>> περιοχες που εμεναν.Στην συνεχεια θα χτιζονταν απο την αρχη οι γκρεμιζμενες περιοχες με τα μοντερνα προτυπα στις οποιοες θα μεταφερονταν κατοικοι απο αλλες γειτονικες περιοχες και ουτω καθεξις.Και φυσικα θα γινοταν παρκα απλα σε αλλα σημεια καθως η ολη χωροθετηση της πολης θα αλλαζε.Γιατι για να κανεις εκτεταμενες μετατοπισεις και ανακαταταξεις περιοχων θελεις χωρο εκτος αν θες να μοιαζει ολη η Αθηνα με τα προσφυγικα.....!
Στο παρακατω link μια φωτο με τις τελευταιες μεγαλες εκτασεις στην Αθηνα.
Αχχχ ονειρα ονειρα......
http://i60.photobucket.com/albums/h30/alex_n78/pic1.jpg |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Thu Jun 22, 2006 1:35 pm Post subject: |
|
|
Δεν εχεις αδικο, αλλα δεν ξερω κατα ποσο μια προταση ειναι εφικτη. Για να εξηγηθω. Το θεμα για μια προτυπη και σχετικα πρωτοτυπη πολη ειναι να διαφερει απο την σημερινη με τις πολυκατοικιες και το μπετον. Το να παρεις μια τετοια συνοικια σαν το Περιστερι ή τη Νικαια πχ που εχουν κυριως πολυκατοικιες και να την μεταφερεις εκει, εχει το προβλημα πως δεν θα φτασει ο χωρος...Εστω, λεμε, εστω και αν φτιαχτουν συνοικιες σαν του Ολυμπιακου Χωριου ή σαν της Η΄λιδας, παλι θα χρειαστει ισως και ο διπλασιος χωρος...Οποτε σε μια εκταση με πολυκατοικιες και χωρις πρασινο που ειναι χ τμ, θα πρεπει να αντιστοιχησουμε μια αλλη εκταση που να ειναι τουλαχιστον 5χ ωστα να μπει και ο ελευθερος χωρος και το πρασινο.
Αν υπαρχουν τετοιες εκτασεις τοτε η ιδεα σου με βρισκει απολυτα συμφωνο.!!! |
|
Back to top |
|
 |
Alexandros Junior Member

|
Posted: Thu Jun 22, 2006 2:20 pm Post subject: |
|
|
Εννοειται οτι δεν μπορει να γινει στην περιοχη του ελαιωνα που ειναι "καρακεντρο" μια περιοχη στα προτυπα του ολυμπιακου χωριου.Ακομα και στο εξωτερικο στο κεντρο των μεγαλουπολεων δυσκολα βρισκεις τοση άπλα οσο στα εκαστοτε προαστια.Θα συμφωνησω βεβαια και εγω με την σειρα μου μαζι σου οτι αυτο το σχεδιο θα ομορφαινε την πολη αλλα θα διατηρουσε την ιδια πυκνοτητα "τυπου χονκ κονγκ.....".Αυτο θα μπορουσε κατα τη γνωμη μου να αντιμετωπισθει με 2 τροπους. 1) Να γινει και ως εναν βαθμο ,και συνδιαστικα με τις μετατοπισεις,αποκεντρωση(συνθημα κομματων επι δεκαετιες.....) ή ικανοποιωντας και τους φιλους ουρανοξυστακηδες..... να ψηλωσει η πολη προς τα πανω και να αραιωσει κατω.Προσωπικα θα προτιμουσα την πρωτη περιπτωση ως ποιο υγειης λυση.  |
|
Back to top |
|
 |
DSN Visitor

|
Posted: Thu Jun 22, 2006 2:57 pm Post subject: |
|
|
Θα μπορουσε ομως να μεταμερθει ενας αριθμος κατοικιων/πολιτων σε αυτεσ τις αδειες περιοχες. Κατοπιν να κατεδαφιστουν οι παλαιες κατοικιες και στη θεση τους να γινουν πλατείες, χωροι αναψυχης κλπ.
Ο πληθυσμος της Νικαιας, οπου και μένω, αν μειωνόταν από 120.000 που είναι περίπου τωρα (εβδομος δημος σε πληθυσμο στην Ελλαδα) σε π.χ. 90.000, και με παρεμβασεις οπως αυτες που ανεφερα, πιστευω θα αλλαζε κατα πολλη η εικονα.
Τα ερωτηματα που γεννιουνται βεβαια ειναι τα εξης: Που θα παει τοσος κοσμος; Και γιατι να φυγουν απο την Νικαια και οχι απο Περιστερι ή οποιαδηποτε αλλη πυκνοκατοικιμενη περιοχη.
Για το δευτερο θα μπορουσαν να "παρουν" εναν αριθμο απο καθε τετοια περιοχη, αναλογικα.
Για το πρωτο ... ??? |
|
Back to top |
|
 |
Alkis Senior Member

|
Posted: Fri Jun 23, 2006 9:25 am Post subject: |
|
|
Παιδιά, θα ακούσατε όλα αυτά τα σχέδια για την δημιουργία μητροπολιτικών δήμων, για να έχουμε ένα συνολικό αστικό σχεδιασμό που η Αθήνα / Αττική σίγουρα χρειάζονται. Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι στην πράξη θα είναι μια ακόμα τρύπα στο νερό:
Στην Αττική ήδη έχουμε δημάρχους, νομάρχες και υπερνομάρχες και ήδη όλοι τους παραπονιούνται για έλλειψη χρημάτων και αρμοδιοτήτων (όποιος ξέρει τι στο καλό κάνει η υπερνομάρχης κερδίζει ένα ταξίδι αναψυχής στην χωματερή των Λιοσίων...). Φανταστείτε να έχουμε και ένα υπερδήμαρχο επιπλέον...
Και πέρα από του υπερβολικού αριθμού εκλογών και την έλλειψη πόρων, σκεφτείτε τις ομηρικές μάχες μεταξύ του υπερδημάρχου και των άλλων δημάρχων που σίγουρα δεν θα είναι διατεθημένοι να χάσουν αρμοδιότητες και πόρους και συχνά θα διαφωνούν με τις αποφάσεις του υπερδημάρχου οι οποίες θα βασίζονται σε υπερτοπικά κριτήρια και ίσως να "υποβαθμίζουν" τον δήμο τους...
Ίσως η λύση θα ήταν να καταργήσουν τους υπάρχοντες μεγάλους δήμους (πχ δήμος Αθηναίων, Χαλανδρίου, Περιστερίου κτλ) οι οποίοι λόγω μεγέθους θα ανταγωνίζονται τον υπερδήμαρχο και λόγω ιστορίας θα είναι αρνητικοί στο να χάσουν αρμοδιότητες, και να δημιουργηθούν ένας μεγαλύτερος αριθμός κοινοτήτων / δημοτικών συμβουλίων για κάθε ευρύτερη γειτονιά. Βέβαια ίσως και αυτό να είναι ακόμα μεγαλύτερο χάος και ίσως πολιτικά αδύνατον.
Γι αύτό πιστεύω ότι ίσως καλύτερα θα ήταν αντί υπερδημάρχου, να δημιουργούσαμε ένα οργανισμό τύπου Εννοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων για όλη την Αθήνα ο οποίος θα μπορεί να κάνει προτάσεις και να υλοποιήσει τα έργα ποιο εύκολα από ένα ακόμα στρώμα πολιτικών... |
|
Back to top |
|
 |
savas Full Member

|
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Sun Jun 25, 2006 2:38 pm Post subject: |
|
|
χαχα, δίπλα απο την κατοικία του πρωθυπουργού.
Από εκεί καταλαβαίνιες... |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Sun Jun 25, 2006 7:23 pm Post subject: |
|
|
Αφήστε, πονεμένη ιστορία !! Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πάει στο Σχοινιά Μαραθώνα. Τι χρήμα έχει πέσει εκεί σε εξοχικές βίλες δεν μπορείτε να το διανοηθείτε !! Η παρανομία της παρανομίας. Που να δείτε κάτι κατοικίες (δικαστικών και εισαγγελέων ) που έχουν χτιστεί εκεί Π Ο Λ Υ κοντά στη θάλασσα, ενώ άλλες φυτεμένες στο δήθεν εθνικό πάρκο .  |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 10:04 am Post subject: |
|
|
Δυστυχως τα ειδα και εγω...
Τετοια σπιτια υπαρχουν στο Ματι ( εκει χτιστηκαν 2 νεα ξενοδοχεια διπλα στην θαλασσα ) και στην Ραφηνα
Εδω υπαρχουν παντου ΛΑΜΟΓΙΑ  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Mon Jun 26, 2006 12:49 pm Post subject: |
|
|
Και... δε μου λέτε παιδιά, εκεί δεν έχει λαλίστατους "περίοικους" και ΣτΕ; Η μήπως εκεί πάνε να χτίσουν τα παράνομα "εξοχικά" τους οι "περίοικοι" που φωνάζουν στο Μαρούσι και κυνηγάνε τον κακό Βωβό;
Αλλά ξέχασα, ποιο ΣτΕ και ιστορίες σε συνοικίες με όνομα "Δικηγορικά" και "Δικαστικά" θα πάει; Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια
κατα τα άλλα εμείς είμαστε οι Γραφικοί
Ξέρετε τι τους χρειάζεται ολονων τους; --------> ΑΥΤΟ
(click για φωτογραφία της περιοχής Levent της Κ/πολης).
Από ότι ξέρω πρώτα χτίστηκαν οι βίλες και μετά οι ουρανοξύστες εκεί περα. Ε, ναι ρε παιδιά δεν έχω δίκιο;
Θα μου πείς, κάνε κι' αλλοιώς για τους εκέι. Δικτατορία έχουν. Και απαντώ. Γιατι εδω τι φαίνεται ότι έχουμε;
Η ουσία είναι όπως οτι στην Ελλάδα αλλού γίνονται ΕΞΩΦΘΑΛΜΕΣ παρανομίες και κανείς δε συγκινείται, ενώ αν είναι για το "the mall" λάβρα ξιφουλκεί η πρωτοστατούσα σε κρίσεις λαϊκισμού "Ελευθεροτυπία", άσχετα αν και ο τέλευταίος συντάκτης της εφημερίδας θα πάει εκεί για τα ψώνια του και τον κινηματογράφο του.
Λιγη υποκρισια και κυνισμό τον καταλαβαίνω. την ΧΥΔΑΙΑ υποκρισία ΔΕΝ τη γουστάρω παιδιά.
Ευχομαι σε κανα δυο χρόνια ΑΦΟΥ χτιστούν οι νέες βίλες στα "Δικηγορικά" τα "Δικαστικά" και δεν ξέρω γω τι άλλο, να (ξανα)πιάσει μια φωτιά να τους τα κάψει ΟΛΑ, αφού έτσι κι' αλλιώς πράσινο δεν θα ξαναδούμε εκεί πέρα...
κατα το "the postman always rings twice"...  |
|
Back to top |
|
 |
SpyroTheDragon Full Member

Joined: 04 Jun 2004 Posts: 249 Location: Chicago - Ilioupolis
|
Posted: Tue Jun 27, 2006 6:50 am Post subject: |
|
|
Quote: | Θα μου πείς, κάνε κι' αλλοιώς για τους εκέι. Δικτατορία έχουν. |
GM mou kanei endiposei pou les pos exoun diktaktoria sthn Tourkia... Eklegmenh kivernisi exoun. Malista, an mi ti allo h agora kinite poli pio elefthera apoti sthn Ellada... giafto alloste vlepoume tosa megala erga ekei (apo idiotes kai oxi epixorigis E.E.)
Den mou aresei pou san laos eimaste poles fores diprospoi... sto skyscrapercity.com ta pame kala me tous Tourkous kai pote den tha legame sta Agglika oti exoun diktaktoria... nomizo oti h stratigikh sou den einai fair play...
Kita3e, oxi mono se sevome alla agopw poli ths apopsis sou! H taktikh sou pandos tou na singrinis Athina me Konstandinoupoli ependiei pano sthn exthra kai sthn logikh tou an zilepsoume kati tha kanoume...
Telos pandon, tipote to prospiko... nomizo oti h Ellada mas prepei na kanei mia megalh anatheorisi se polous tomis... prepei na kanoume mia megali aftokritikh kai na kanoume merikes megales allages. Elpizo na doume megala arxitektonika epitevgmata sindima... na Olympiaka erga htan h arxh... tora prepei na sinexisoume. |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Tue Jun 27, 2006 9:58 am Post subject: |
|
|
Ατυχής, ατυχέστατη η παρατήρηση σου φίλε Σπύρο.
Μαλλον δεν διάβασες καλά τι λέω... Γράφω:
Quote: | Θα μου πείς, κάνε κι' αλλοιώς για τους εκεί. Δικτατορία έχουν. Και απαντώ. Γιατι εδω τι φαίνεται ότι έχουμε; |
Εννοώντας οτι αν θεωρήσουμε ή θεωρήσουν οι υπόλοιποι αναγνώστες ότι στην Τουρκία υπάρχει δικτατορια, τότε θα πρεπει να θεωρήσουμε ότι κάτι ανάλογο υπάρχει κι' εδώ. Μόνο που εκεί η όποια δικτατορία χτίζει ουρανοξύστες ενώ εδώ τα χτίζουν σε αφθαίρετα, για να μην στεναχωρήσουν το λαϊκίστικο τμήμα του λαού που αφ' ενός (υποτίθεται πως) δεν θέλει ψηλά κτίρια, αφ' ετέρου άμα είναι για κανένα αυθαιρετάκι στην παραλία εκεί όλοι το κάνουν μόκο γιατι σου λέει σήμερα είναι ο δικαστικός, άυριο θα είμαι εγώ...
Οσον αφορά την επένδυση πάνω στην έχθρα, αυτό δεν το είχα σκεφτεί ούτε κι' εγώ... Απλά λέω στους συμπατριώτες μου ότι εφόσον θεωρούν ότι οι Τούρκοι είναι απολιτιστοι κι' εμείς οι πολιτισμένοι, ας δούν και μια πλευρά της Τουρκίας την οποία αν ειναι να τη ζηλέψουν ας τη ζηλέψουν και ας κάνουν κάτι δημιουργικό κάτι γι' αυτό. Η ζήλεια όταν δε μεταβάλλεται σε φθόνο αλλά σε υποκίνηση για κάτι καλύτερο είναι ένα υγειές συναίσθημα. Don't get mad, get even που λένε...
Ισα ίσα που μου αρέσει να πειράζω τους υπερπατριώτες σε αυτό το σημείο .
Και για να καταλάβετε, γράφω σε άλλο φόρουμ (το κείμενο αλλάχτηκε σε μια λέξη για να μην απηχεί πολιτικές απόψεις αλλά γεγονότα):
Quote: | Δυστυχώς η χώρα μας κυβερνάται με ιδεοληψίες και όχι με στρατηγική, και φυσικά, οι Τούρκοι δεν είναι υποχρεωμένοι να μας ακολουθήσουν σε αυτό το μετατραυματικό σοκ της μεταδικτατορικής Ελλάδας που δε λέει να τελειώσει 30+ χρόνια μετά, έχουν και όραμα, και στρατηγική.
Η μεταμόρφωση της Πόλης (η οποία άρχισε τη δεκαετία του 80, όταν εμείς ματαιωναμε τα αεροδρόμια και τα μετρό τότε, συνεχίζεται αδιαλειπτα επί 20 έτη. Οι Τούρκοι έχουν ένα αεροδρόμιο σαν το Ελ. Βενιζέλος (κατα το “τρείς καμπαλλέρος”) πολύ πριν τελειώσει το δικό μας, έχουν δύο δακτυλίους σαν την Αττική οδό (εμείς όμως έχουμε το προαστειακό στη μέση ) οι οποίες διέρχονται από τις τρομερές και φοβερές γέφυρες του Βοσπόρου, και το Μετρό τους, αν και υπολείπεται του δικού μας εξελίσσεται ταχύτατα. Και δεν μιλάω για το Λεβεντ ή το Μασλάκ, το δικό τους Μαρούσι, που μπροστά του τα κτίρια του Αμαρουσίου είναι καλυβάκια.
Και έπονται η Άγκυρα, η Σμύρνη, τα Άδανα, και άλλες πόλεις που σιγά-σιγά και Μετρό αποκτούν και μητροπολιτική όψη. Οσοι έχετε εικόνες χαλασμάτων από την Αγκυρα και τη Σμύρνη ξεχάστε τες και κοιτάξτε να δούμε τι θα κάνουμε και με τη Θεσσαλονίκη, η οποία μοιάζει να είναι στο μετέωρο στάδιο που ήταν η Αθήνα το 1990… |
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Και για να το θέσω αλλοιώς: Το τι γνώμη μπορεί να έχω για μια χώρα η την ηγεσία της η οποία φερέται εχθρικά προς τη δική μου δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντανακλά στη συμπεριφορά μου προς ορισμένους Τουρκους φορουμίτες εκεί οι οποίοι δεν μου φταίνε και σε τίποτα, όσο στραβόξυλα μπορεί να είναι κάποιοι από αυτούς (γιατι εμείς τι είμαστε; ). Και είμαι ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ που έχω καταδείξει και την αστική σε πολλά σημεια υπεροχή των Τουρκων (το χω πεί ότι θα πρέπει να κάνουμε εικόνισμα στον Καλατράβα γιατι αυτός μας ξελάσπωσε... ) και είμαι ο μόνος Ελληνας και το ξέρεις, ο οποίος ΕΧΩ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ από διάφορους γιατι σε ανύποπτο χρόνο τους έλεγα παιδιά, ένα κρατος δεν είναι μόνο 5 τουριστικά σημεία, η Μύκονος και η Πλακα, οι γείτονες έχουν κάνει άλματα όσον αφορά τις αστικές αναπτύξεις τους. Χώρια τη φοβερή ΤΑΠΑ που μας λένε (και έχουν δίκιο) ότι μετά απο τρία κοινωτικά πακέτα ιδρώσαμε και ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει να κάνουμε δυο Εθνικές οδούς της προκοπής.
Δυστυχώς η αλήθεια είναι, όπως τα πάντα στη ζωή, κάπου στη μέση. Και οι δύο πλευρές (στην πλειοψηφία τους νεαρά και θερμόαιμα άτομα) δεν το δέχονται αυτό με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να παρουσιάζουν τη χώρα τους σα μια highrise Ελβετία (που είναι μόνο σε ορισμένα αλλά ανησυχητικά πάρα πολλά σημεία θα μπορούσα να πω στον κάθε ignorant Ελληνα αλλά όχι παντού, έχουν κι' εκεί ΠΟΛΛΑ ακόμα να κάνουν), ενώ εμείς να θέλουμε να την παρουισάσουμε ότι όλες οι πόλεις τους είναι δέκα ουρανοξύστες, τρία τζαμιά και γύρω-γύρω απέεεεραντες θάλασσες απο gecekondu (αυθαίρετα) που ΔΕΝ είναι ο κανόνας... Απλά... ας κάνουν κάτι οι γείτωνες γιατι σε ΠΟΛΛΑ μέρη υπάρχει πρόβλημα τι να κάνουμε... Όταν η Κ.πολη ήταν 1 εκατομμύριο το 1960 και τώρα είναι 15 ή όταν η Σμύρνη ήταν 400.000 και τώρα είναι 5 εκατομμύρια, αυτά συμβαίνουν. Ισως η μόνη φορά που μας έκανε καλό η υπογεννητικότητα, αλλιώς και η Αθήνα θα ήταν καμμιά δεκαριά, λέμε τώρα... , εδώ τη φτάσαμε πέντε ενώ δε γεννάμε, think about it...
Αλλά για να συνεχίσουμε, η κωμωδία λαμβάνει χώρα όταν μια συνηθισμένη ανταλλαγή περι Ελληνικών - Τουρκικών πολεων εξελίσσεται ως εξής (η αποθέωση του παραλογισμού και από τις δυο πλευρές):
Δε λέω ποιός ειναι ποιός, Ελληνας ή Τούρκος αυτό είναι αυτονόητο από τα συμφραζόμενα:
-Εχουμε ουρανοξύστες
-Τι να μας πείτε ρε Μογγόλοι που τα μισά σας σπίτια είναι αυθαίρετα
-Ποιά αυθαίρετα ρε, δες εδώ τι γίνεται:
Istanbul (50 φωτογραφίες)
Ankara (50 φωτογραφίες)
Adana (50 φωτογραφίες)
Konya (50 φωτογραφίες)
Mercin (50 φωτογραφίες)
Izmir (50 φωτογραφίες)
Και ενώ εγώ τρέχω να χωθώ κάτω από το τραπέζι από την αστική ΥΠΕΡΟΧΗ που παρουσιάζουν οι φωτό, ΠΑΝΤΑ θε βρεθεί καποιος να βάλει μια φωτογραφία της Ακρόπολης. Οπότε αρχίζει νεος γύρος αντεγκλησεων:
-Οτι και να κάνετε ΠΟΤΕ δεν θα έχετε κάτι τέτοιο
-Χα, τι το βάλατε αυτό εδώ πέρα; Νομίζετε ότι έχετε κάποια σχέση με τους αρχαίους Ελληνες;
Και αρχίζει η γνωστή ιστορία όπου οι δικοί μας στριμωγμένοι όχι από το τελευταίο επιχείρημα το οποίο δεν έχει νόημα (κάποια σχέση και κυρίως συνέχεια υπάρχει, μην τρελαθούμε ...) αλλά από τις υπόλοιπες φωτογραφίες που καταδεικνύουν ότι τουλάχιστον τη βιτρίνα των πόλεων τους οι Τούρκοι την έχουν τζιτζί, γιατι ο πατριωτισμός τους δεν εξαντλείται σε διαδηλώσεις κάθε 10 χρόνια, ούτε η αστικη τους υπερηφάνεια εκτονώνεται ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε Ολυμπιακούς αν τους πάρουν
Οπότε, οι δικοί μας αλαφιασμένοι πάνε στα μεγάλα μέσα, ψάχνουν να βρουν φωτογραφίες αυθαιρέτων (που η Τουρκία έχει), και γίνεται η κατάσταση μπάχαλο όπου στο τέλος (είπες εσύ, είπα εγώ) παρελάυνουν σφαγες Αρμενίων, Ποντίων, η Σμύρνη να καίγεται, απαγχονισμένοι να κρέμονται, κομμένα κεφάλια (και όλα αυτά δυστυχως συνέβησαν) , οι άλλοι να λένε, "ειστε αχάριστοι, εμείς σαν Οθωμανική Αυτοκρατορία σας είχαμε στα ώπα-ώπα, με την ανεξιθρησκεία σας και τα βακούφια σας (partly true, αν ήταν οι παπικοί στη θέση των Οθωμανών δεν θα υπήρχε ορθοδοξία, αυτό το ξέρουν κι΄οι πέτρες) οι Ευρωπαίοι Μασόνοι σας βάλανε και επαναστατήσατε για να διαλύσετε την Οθωμανική Αυτοκρατορια (partly true, αλλά για να μας... τρώει κι' εμάς 400 χρόνια ο πισινός μας κάτι παραπάνω από πέντε Ευρωπαίκές στοές υπήρχε) και όταν βρεθήκατε μόνοι χωρίς τους προστάτες σας το 1922 και το 1974 εμείς σας πετάξαμε στη θάλασσα" (αφού τους πιστέψαμε σα μαλάκες και θέλαμε να κάνουμε τους καουμπόηδες καλά να πάθουμε) και δε συμμαζεύεται και τρεχουν oι mods να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα ενώ μπαίνουν σφήνα και κάτι Ισραηλινοί και Κροάτες ανθέλληνες (ξύπνησαν και οι... κλανιές της ιστορίας), και που και που κανενας Αλβανός που δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του, και το παίζει ότι είναι από τη ΝΥ ενώ κατάγεται από το Φιέρι, να ρίξουν το δηλητήριο τους, γελάνε και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι (σου λέει μη νοικιάσουμε DVD απόψε πάλι μαλώνουν οι Ελληνες και οι Τούρκοι, φέρτε ποπ κορν και κόκα-κόλες).
Ε, σε τέτοιο τσίρκο εγώ ΔΕ συμμετέχω. Και όσον αφορά τη γνώμη μου, εχω αποδείξει όσο κανέις και τη μετριοπάθεια μου, και την ανεκτικότητα μου. Αν πρέπει να επανέλθουν στην τάξη ορισμένοι, πιστευω ότι προηγούνται πολλοί θερμόαιμοι πριν από μένα.
Αυτά τα ολίγα.
Και για μένα, και ΑΥΤΟΣ είναι πατριώτης με τον τρόπο του
--------> http://www.anastasakis.gr |
|
Back to top |
|
 |
SpyroTheDragon Full Member

Joined: 04 Jun 2004 Posts: 249 Location: Chicago - Ilioupolis
|
Posted: Tue Jun 27, 2006 6:10 pm Post subject: |
|
|
GM,
Tosa xronia diavazo ta posts sou kai se exo se megali ipolispi... makari oloi mas na exeixame tis dikes sou idees kai orama... tha eixame mia pio proodevmeni Ellada.
Apla nomizo oti to post sou den tha to evazes se agglogono forum giati tha dimiourgouse pare3igisis... that's all. That was my point, nothing more nothing less...
Let's put this behind us brother!
Kai gia na girisoume sthn Athina ton Oneiron mas, afta ola pou akougame gia to Thalassio metopo tha ginoun; Yparxoun kapia sxedia, erga gia thn paralia; |
|
Back to top |
|
 |
Κωνσταντινούπολις Junior Member

|
Posted: Tue Jun 27, 2006 9:18 pm Post subject: |
|
|
Καταρχάς οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στο SSC, εκτός λίγων εξαιρέσεων δεν είναι καθόλου καλές. Και φυσικά λέξεις σαν το «dictatorship» χρησιμοποιούνται σαν ψωμοτύρι.
Εν συνεχεία, δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το «εμείς» που αρέσκονται να επαναλαμβάνουν κάποια παιδιά. Γιατί «εμείς»; Εγώ προσωπικά έχω τις δικές μου απόψεις και δεν ανήκω σε κανένα «εμείς» ούτε τηρώ κάποια «γραμμή»
Όσο για το θέμα των ουρανοξυστών το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω.Το σκεπτικό, του ότι «κοίτα πόσο μπροστά και προηγμένοι είναι επειδή έχουν τόσους ουρανοξύστες και εμείς κανέναν» όταν την ίδια στιγμή αποσιωπούνται πρωτεύοντα προβλήματα ( όπως ανελευθερία του τύπου και ατόμου, καταπίεση μειονοτήτων, στρατοκρατία, υψηλή ανεργία και εξαιρετικά χαμηλοί μισθοί, λευκά κελιά και δεκάδες διεθνείς καταδίκες για το σύστημα απόδοσης της δικαιοσύνης κ.α ) αυτό πραγματικά δείχνει συμπεριφορές οι οποίες δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να «γνωρίζουν» πως είναι δομημένη μια κοινωνία.
Η λογική του τουρίστα δηλαδή, όπου πάει παράδειγμα στην Αίγυπτο, βλέπει όλους αυτούς τους λαμπερούς ουρανοξύστες και τα συγκροτήματα, εντυπωσιάζετε και μετά λέει «κοίτα πόσο μπροστά είναι οι Αιγύπτιοι, κοίτα πόσους ουρανοξύστες έχουν, εμείς τι έχουμε;». Όταν την ίδια στιγμή η πλειοψηφία του λαού της Αιγύπτου ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχιας και διοικείται ( όπως και σε κάποιες άλλες χώρες της περιοχής ) από ανελεύθερα καθεστώτα.
Εγώ σε αυτήν την λογική, η οποία εξυπηρετεί την πλουτοκρατική ολιγαρχία δεν μπαίνω. |
|
Back to top |
|
 |
Admin Site Owner

Joined: 16 Jan 2004 Posts: 2300 Location: Davelis Cave (απ'έξω)
|
Posted: Tue Jun 27, 2006 11:05 pm Post subject: |
|
|
Μπορεί να σταματήσει αυτή η εντελώς off-topic κουβέντα; Ευχαριστώ! |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Jun 28, 2006 8:12 am Post subject: |
|
|
Με την παρατήρηση ότι έχει δίκιο ο admin, και όσον αφορά τη δική μου παρασπονδία δεχτείτε τις απολογίες μου, να συνεχίσω λέγοντας ότι το θαλάσσιο μέτωπο φαίνεται ότι αλλάζει αργά και σταθερά αλλά δεν φαίνεται μια πρόταση συνολικής ανάπλασης, μόνο μια κατακερματισμένη σειρά αναθέσεων ορισμένων έργων πχ. του γηπέδου του Ταεκβοντο και του Μπήτς Βόλεϋ.
Υπάρχει όμως και η έκταση ανάμεσα στο εν λόγω γήπεδο και το πρώην "δελφινάριο" για την οποία δεν ξέρω τι γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι οι δημοι θα ήθελαν "ήπιες χρήσεις" και για να πω την αμαρτία μου, κάτι από Βαρκελώνη ή έστω, Λουτράκι στο πιό σύγχρονο, με μια μεγάλη έκταση να διατίθεται για μεταβλητές χρήσεις πχ χάπενινγκς, κλπ.
Και η συζήτηση συνεχίζεται... |
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert

|
Posted: Wed Jun 28, 2006 12:02 pm Post subject: |
|
|
Γυρνωντας απο Ελλαδα θελω να επαναλαβω κατι που εχω πει στο παρελθον: η Αθηνα θα γινοταν μια ομορφοτερη πολη αν οι δημοι εκαναν τα αυτονοητα και συντηρουσαν με μερακι τους δρομους, τις πλατειες, τα πεζοδρομια και γενικα τους κοινοχρηστους χωρους.
Μου κανει τρομερη εντυπωση οτι και σε ακριβες περιοχες οπως η Εκαλη και Δροσια, οι δρομοι και τα πεζοδρομια ειναι σε οικτρη κατασταση παρολο που τα δημοτικα τελη ειναι υψηλοτερα. Αν και αρκετες περιοχες στα νοτια και βορεια προαστεια εχουν πανεμορφα σπιτια (που ουτε στην Αγγλια δε βρισκεις σε τοσο μεγαλο αριθμο και αρχιτεκτονικη ποικιλια) και αρκετο πρασινο, η συνολικη εικονα χαλαει απο τα δημοσιας ευθυνης τμηματα των γειτονιων:
σπασμενα πεζοδρομια και κρασπεδα με τοσο χορταρακι αναμεσα στις πλακες που αν φερναμε ολα τα προβατα απο την επαρχια θα υπηρχε αρκετο για να βοσκησουν για μια μερα τουλαχιστον. Ασε αυτο το κιτρινακι με το οποιο εχουν βαψει τα κρασπεδα...στο 99,9% των δρομων εχει ξεφτισει με μονη εξαιρεση εναν δρομο που ειδα στην Ηλιουπολη ο οποιος εδειχνε πολυ ομορφος μονο και μονο επειδη τον ειχαν μπογιατισει προσφατα.
δρομοι με λακκουβες, ξεβαμμενες διαγραμμισεις και μαραμενα φυλλα να συγκεντρωνονται διπλα στα κρασπεδα τα οποια προφανως κανεις δε μαζευει.
Κομμενα κλαδια, σακκουλες και ο,τι αλλο μπορεις να φανταστεις μαζευονται σε γωνιες πεζοδρομιων αλλα καμια φορα και διπλα στους γκριζους και κακασχημους καδους απορριματων τα οποια πολλες φορες συλλεγονται καθε δισεκτο ετος.
αφισες παντου. Στις κολονες, στις στασεις λεωφορειων, στα παγκακια, στους καδους...η αφισορυπανση αποτελει μεγαλο προβλημα αν και λογικα επιλυεται ευκολα.
Το tagging εχω την αισθηση οτι παιρνει ανεξελεγκτες διαστασεις υποβαθμιζοντας καλες προσπαθειες οπως τα μικρα παρκακια που υπαρχουν διασπαρτα παντου. Ειναι κριμα να φτιαχνονται π.χ. ωραια πετρινα τοιχακια και να ερχεται ο αλλος και να βαζει μια ακαταλαβιστικη τζιφρα. Νομιζω οτι οσον αφορα τα παρκα, πρεπει να φτιαχνονται εχοντας το tagging στο μυαλο μας. Πχ. η επιφανεια του πετρινου τοιχους που αναφερα να εχει εξογκωματα αντι να ειναι επιπεδες κτλ.
παμπολλα ακτιστα, χωρταριασμενα οικοπεδα με διαλυμενες περιφραξεις χαλανε τελειως την εικονα. Ποιανου ευθυνη ειναι να βρισκονται σε καλη κατασταση; Των ιδιοκτητων ή των δημων;
πολλα περιπτερουχοι οχι μονο δε κρατανε τα περιπτερα τους καθαρα, αλλα αφηνουν τα σκουπιδια τους οπου 'ναναι σε ακτινα μεχρι και 3-4 μετρων. Το παραπανω, βεβαια ισχυει και για αλλους, οπως μαγαζια, σουβλατζιδικα κτλ.
Πιστευω οτι παραλληλα με τα μεγαλεπηβολα σχεδια να φτιαξουμε υποδομες, γηπεδα, ουρανοξυστες κτλ πρεπει να δουμε πώς μπορουμε να επιλυσουμε θεματα οπως τα παραπανω. Διοτι ειναι κριμα οι λεπτομερειες να χαλανε την εικονα μιας εμφανως βελτιωμενης Αθηνας (το τονιζω για μην λεει κανεις οτι ειμαι καταστροφολογος).
Χθες το βραδυ οδηγουσα εδω στο Λονδινο και παρατηρουσα με προσοχη την καθε γειτονια: ρε παιδια, ολα ειναι τζιτζι! Τα πεζοδρομια, οι φρακτες, οι δρομοι, τα παρκα τους κοκ. Με τσαντιζει αφανταστα η αδιαφορια μας για τους δημοσιους χωρους ενω οταν κτιζουμε το δικο μας σπιτι προσεχουμε και το τελευταιο πλακακι να εφαπτεται τελεια στο διπλανο. Ειναι πραγματικα αποριας αξιο και υποκριτικο η εννοια του "μου ανηκει" να περιοριζεται μεχρι το πλατυσκαλο της πορτας μας και οχι παραεξω απο τη στιγμη που λεμε οτι η Ελλαδα ειναι "δικια μας" και ειμαστε περηφανοι για αυτην. Οπως φροντιζουμε τα του οικου μας ετσι θα επρεπε να φροντιζουμε και τον ευρυτερο "οικο" που λεγεται γειτονια, χωριο, πολη κτλ αφου ζουμε και μεσα σε αυτο. |
|
Back to top |
|
 |
kikoman Junior Member

|
Posted: Fri Jun 30, 2006 11:48 am Post subject: |
|
|
Σήμερα στα ΝΕΑ υπάρχει άρθρο σχετικό με την ανάπλαση του βοτανικού σε συνδυασμό με την ανέργεση του γηπέδου του ΠΑΟ. Υπάρχει και το εξής σχεδιάγραμα όπου φένονται οι χρήσεις των οικοπέδων της περιοχής. Αναφορά γίνεται και για το μεγάλο οικόπεδο παραπλεύρως της Αγίας Άννης της ETMA που έχει στην ιδιοκτησία της και στο οποίο διπλασιάζεται ο συντελεστής δόμησης και αλλάζουν οι χρήσεις.
Αυτό δεν είναι το οικόπεδο που αναφέρει και ο Αναστασάκης στο πρότζεκτ του για την ανέργεση των δύο πύργων στο διαγωνισμό?
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18575&m=N13&aa=1 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|