View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Manchester_7 Stadium Expert
Joined: 03 Apr 2004 Posts: 800 Location: 53.3° N 2.3° W (Manchester, United Kingdom)
|
Posted: Sun Apr 30, 2006 1:27 pm Post subject: |
|
|
1) Πανω κατω ολοι τις ιδιες τιμες εχουν. Οταν τις ριχνει η μια εταιρια,μετα απο λιγο τις ριχνουν και οι αλλες τις τιμες τους. Εγω θα προτεινα forthnet εχει μια προσφορα 3 μηνες και 3 μηνες δωρο. Και οι αλλες εταιριες εχουν παρομοιες προσφορες.
2) Η vodafone εχει καποιο πακετο που με μια εξτρα χρεωση τον μηνα σου δινει καποια εκπτωση στα εκτος Ελλαδος τηλεφωνα. |
|
Back to top |
|
|
Psilalonitis-1982 Senior Member
|
Posted: Mon May 01, 2006 1:30 pm Post subject: |
|
|
ΤIΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
(τριαντα χρονια σημερα απο τον θανατο του)
Last edited by Psilalonitis-1982 on Mon May 01, 2006 10:23 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
siakabetis Stadium Expert
|
Posted: Mon May 01, 2006 1:49 pm Post subject: |
|
|
projected wrote: | Παιδια έχω τις εξης ερωτήσεις:
1) θέλω να βάλω adsl στην Ελλάδα.
Μπορείτε να μου πείτε ποιά εταιρεία έχει την καλύτερη προσφορά αυτη την στιγμή?
2) Υπαρχει καποια εταιρεια κινητων που να εχει πακετα ειδικων τιμων για κλησεις εξωτερικου? |
νομιζω υπαρχει και μιοα της otenet me 81 ευρω μια 2+2 μηνες και μια ψηφιακη μηχανη δωρο. πειδη δεν εχω ευρυζωνικη συνδεση θα παω αυριο στιν ΟΤΕ για αυτη τηπεριπτωση, δεν εχω και ψηφιακη μηχανη οποτε δενει το γλυκο. |
|
Back to top |
|
|
Nameless Senior Member
|
Posted: Mon May 01, 2006 5:10 pm Post subject: |
|
|
projected wrote: | 1) θέλω να βάλω adsl στην Ελλάδα.
Μπορείτε να μου πείτε ποιά εταιρεία έχει την καλύτερη προσφορά αυτη την στιγμή? |
Καταρχήν ρίξε μια ματιά στο http://www.adslgr.com/features/ispsdirectory/ispindex.php που έχει τιμοκατάλογο υπηρεσιών (αορίστου χρόνου) των ISP ταξινομημένες ανάλογα με την τιμή τους και κατηγοροποιημένες ανάλογα με την ταχύτητα, ενώ το site επίσης διαθέτει και ένα forum που καλό θα ήταν να του ρίξεις μια ματιά εφ'όσον ενδιαφέρσαι για την ADSL στην Ελλάδα.
Πέρα από αυτό υπάρχουν διάφορα πακέτα "γνωριμίας" με το DSL που σου παρέχουν δώρο Χ μήνες σύνδεσης, ενέργειες εγκατάστασης γραμμής ADSL από τον παροχέα (αντί να τρέχεις εσύ), δώρο το modem κλπ κλπ. Αυτές οι προσφορές έχουν τα θετικά τους αλλά και τα αρνητικά τους, οπότε θα βοηθούσε αν μας έδινες κάποια παραπάνω στοιχεία για το τι θες να κάνεις ακριβώς (λεφτά / μήνα που θέλεις να δίνεις, πόσο χρόνο θέλεις να έχεις DSL, σε ενδιαφέρει να διαλέξεις modem, τι ταχύτητες θες κλπ!) |
|
Back to top |
|
|
billy8181 Stadium Expert
|
Posted: Wed May 17, 2006 10:09 am Post subject: |
|
|
δε ξέρω αν γνωρίζετε αυτό το πρόγραμμα του ΟΗΕ αλλα είναι συμπαθητικό και υπάρχει και στην ελλάδα(και χάνεις και θερμίδες... ). Αν δε σας κάνει κόπο τι κυριακή κάντε μια βόλτα:
αυτό είναι το ελληνικό Link:
http://www.fighthunger.org/local/greece/
Το 2006 η διοργάνωση του Walk the World θα λάβει χώρα στις 21 Μαΐου, και η Ελληνική συμμετοχή θα πάρει την μορφή ενός περίπατου που θα διασχίσει το
ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Ζάππειο.
πάντως δεν είναι μονο στην αθηνα και στην ελλάδα...δείτε το site για αλλα σημεία της ελλάδος και του κόσμου αντίστοιχα(περίεργος στην ελλάδα είναι μονο κέρκυρα,αθηνα και ερέτρια...)
http://www.fighthunger.org/gathering/home/2/GR |
|
Back to top |
|
|
aristidis Stadium Expert
|
Posted: Wed May 17, 2006 2:19 pm Post subject: |
|
|
Παιδιά, μη με θεωρήσετε παρανοϊκό, αλλά
ξέρετε κανένα πρόγραμμα μαθηματικών συναρτήσεων; Πχ, να βάζεις μια συνάρτηση και να σου βγάζει γραφική παράσταση, ρίζες κλπ...
Απότι άκουσα ένα τέτοιο το κάνουν στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς πρώτο έτος.. Αν ξέρετε πού μπορώ να το βρω θα με βοηθήσετε πολύ!
(τι σου κάνει η Γ' Λυκείου ρε παιδί μου...) |
|
Back to top |
|
|
Tzinos Stadium Expert
|
Posted: Wed May 17, 2006 2:41 pm Post subject: |
|
|
κατι διαφορετικο απο το EXCEL?
To Mathicad και το Μathematica ισως??? Αυτα τα χρησημοποιουσε ο ξαδελφος μου στο Πολυτεχνειο, αλλα πιστευω πως ειναι πολυ προχωρημενα για εσενα..Με το εξελ δεν κανεις την δουλεια σου? |
|
Back to top |
|
|
Kalashnikov Senior Member
|
Posted: Wed May 17, 2006 3:07 pm Post subject: |
|
|
Se osous den to gnwrizoun, na proteinw to Picasa (apo to google) ws to kalytero programma photo management pou exw dei.
Aftomato sorting k update twn fotos, polles dynatotites gia touch-up kai veltiwsi tis poiotitas, ka8ws episis kai dynatotita paragwgis web album apo opoiadipote epilogi fotografeiwn, aftomato post se kapoio blog ktl.
I Google exei dwsei resta twra teleftaia me ola tis ta proionta. Eimaste se anamoni tou online office suite (estw k an den exei episima anakoinw8ei) |
|
Back to top |
|
|
Mika Stadium Expert
|
Posted: Wed May 17, 2006 3:18 pm Post subject: |
|
|
aristidis wrote: | Παιδιά, μη με θεωρήσετε παρανοϊκό, αλλά
ξέρετε κανένα πρόγραμμα μαθηματικών συναρτήσεων; Πχ, να βάζεις μια συνάρτηση και να σου βγάζει γραφική παράσταση, ρίζες κλπ...
Απότι άκουσα ένα τέτοιο το κάνουν στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς πρώτο έτος.. Αν ξέρετε πού μπορώ να το βρω θα με βοηθήσετε πολύ!
Εγω θα σου προτεινα το Matlab. είναι βέβαια αρκετά πολύλπλοκο αλλά έχιε απίστυτες δυνατότητες και χρησιμοποιείται ευρέως |
|
Back to top |
|
|
worldofjustice Stadium Expert
|
Posted: Thu May 18, 2006 6:53 pm Post subject: |
|
|
^To Matlab einai poly kalo, egkrinw. Kai to Mathematica mporei na sou fanei xrhsimo kathws mporei paixei poly me typous.
Apla pragmatakia mporeis na kaneis kai me to Excel an to xeiristeis exypna. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
chr.04 Stadium Expert
|
|
Back to top |
|
|
Omicron Junior Member
|
Posted: Thu May 25, 2006 4:54 pm Post subject: |
|
|
πως είναι δυνατόν να αυξήθηκε η πειρατία στην Ελλάδα 2% και τα κέρδη που χάνονται τουλάχιστον 50%?
Επίσης πως μπορούν και υπολογίζουν την πειρατία και τα κέρδη που χάνονται αφού από τον ορισμό της η πειρατία είναι παράνομη δηλαδή δεν μπορεί να καταμετρηθεί; |
|
Back to top |
|
|
aristidis Stadium Expert
|
Posted: Thu May 25, 2006 5:30 pm Post subject: |
|
|
Mika wrote: | aristidis wrote: | Παιδιά, μη με θεωρήσετε παρανοϊκό, αλλά
Εγω θα σου προτεινα το Matlab. είναι βέβαια αρκετά πολύλπλοκο αλλά έχιε απίστυτες δυνατότητες και χρησιμοποιείται ευρέως |
Βασικα απο οσους ξερουν απο αναλυση, θελω να βρω τη γραφικη παρασταση της συναρτησης f(x)=x/[(x^2)+(9x)+16] (ρητή)
Επεσε σημερα ενα ερωτημα απο αυτη στα Μαθηματικα Γενικης και γενικως μου βγαινει ενα παραδοξο (αμεσα ασχετο με αυτα που επεσε), αλλα μαλλον εκανα κατι λαθος στο συλλογισμο μου τωρα το βρηκα...
Το Excel πως βοηθαει ετσι ρε παιδια; Επρεπε να συμπληρωσω μια γραμμη με σειρα, απο κατω να βαλω τη συναρτηση... Μπολικο πραγμα και προχειρη δουλεια |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu May 25, 2006 8:14 pm Post subject: |
|
|
prosoxi sta -6.5616, -2.4384 o paranomasths mhdenizetai kai to apotelesma einai apeiro, oxi ayto pou fainetai sto grafhma
Gia psaxe kai ligo sto google (equations graph p.x.)
Ayto to ergaleiaki mporei na se voithisei na thn deis akrivws
http://www.shodor.org/interactivate/activities/sketcher/index.html
|
|
Back to top |
|
|
aristidis Stadium Expert
|
Posted: Thu May 25, 2006 8:56 pm Post subject: |
|
|
@worldofjustice χιλια ευχαριστω ρε φιλε! Ακριβως ετσι τη βρηκα στο Εξελ, οσο μπορεσα να την κανω...
Ηταν λαθος ο συλλογισμος μου, νομιζα ηταν συνεχης η συναρτηση σε ολο το R, δηλαδη η μορφη της ηταν σαν πολυωνυμικη, και ενα μεγιστο μου εβγαινε μικροτερο απο ενα ελαχιστο, τελος παντων... Στο σχημα φαινονται καθαρα και τα ακροτατα και το... 20αρι στα Μαθηματικα Γενικης!!!
Στο google ειχα ψαξει για mathematic applications, matlab κλπ αλλα δεν καταφερα να κατεβασω τιποτα... |
|
Back to top |
|
|
Dimiskour Stadium Expert
|
Posted: Fri May 26, 2006 11:59 am Post subject: |
|
|
Ρε παιδια για βοηθειστε με γιατι δε καταλαβαινω...
Οι ταξιτζηδες, λεει, απεργουν στα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών που προβλέπουν:
-αναδρομική ισχύ του point system,
-διπλασιασμό των προστίμων για την παραβίαση των λεωφορειολωρίδων
-και υποχρεωτική χρήση ζωνών ασφαλείας.
Για το πρωτο δε θα πω τιποτα μιας και δε ξερω τις λεπτομερειες. Για τα αλλα δυο ομως, θελω να ρωτησω ειμαι ο μονος που τρελαινεται οταν τα διαβαζει; Κανουν απεργια γιατι ακριβαινουν οι παρανομιες τους και οι κακομοιροι δε θα μπορουν να τα βγαλουν περα; 'Η γιατι "καταπαταται το δικαιωμα τους" να ρισκαρουν τη ζωη τους μη φορωντας ζωνη; Δε καταλαβαινω ρε παιδια, βοηθειστε με....
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=709500&lngDtrID=244 |
|
Back to top |
|
|
billy8181 Stadium Expert
|
Posted: Fri May 26, 2006 12:20 pm Post subject: |
|
|
γιατί απεργούν όλοι και νιώθουν περιθωριοποιημένοι......
αφού θα κάνουν στάσει και τα τρόλεϊ.
ίσος να σου λένε , δεν έχουν δρόμους οποτε θέλουν να μπορούν να χρησιμοποιηούν και της λεωφορειολωρίδες.....όσο για της zones, οποιος ακούει πρόστιμο σκέφτεται τι τσέπη του, και αυτό δεν είναι καλο σου λέει-----vour για απεργία!
ίσος είναι κανένα τέτοιο κλασικό σενάριο.... |
|
Back to top |
|
|
gm2263 Stadium Expert
|
Posted: Fri May 26, 2006 9:05 pm Post subject: |
|
|
...Όπως απεργούν οι ανώτατες σχολές για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μη χάσουν τα προνόμια και έχουν ανταγωνισμό πέντε δεκα καθηγητάδες οι οποίοι έχουν καπελώσει τα πάντα, οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, κλπ. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat May 27, 2006 3:23 pm Post subject: |
|
|
Re paidia skeftomoun shmera.
Afou oloi diafwnoun.
Poios sto diaolo symfwnei? |
|
Back to top |
|
|
Psilalonitis-1982 Senior Member
|
Posted: Sat May 27, 2006 5:26 pm Post subject: |
|
|
Δεν συμφωνω με τη καθετη καταδικη των διαφωνουντων με τα ιδιωτικα πανεπιστημια.
Χωρις να μπαινω στην ουσια του θεματος (δεν γνωριζω ολες τις παραμετρους)
θα παρατηρησω οτι οι φοιτητες δεν ειναι προβατα, εχουν αυτονομη σκεψη.
Πολυ ευκολη βρισκω την ερμηνεια οτι η κινητοποιηση τους
ειναι "δακτυλος" του καθηγητικου κατεστημενου. |
|
Back to top |
|
|
gm2263 Stadium Expert
|
Posted: Sat May 27, 2006 6:07 pm Post subject: |
|
|
Ξέρεις τι γίνεται;
Επειδή αυτή η συζήτηση πάει χρόοονια τώρα σε μάκρος στην Ελλάδα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα κίνητρα μιας τόσο λυσσαλέας και επίμονης αντίδρασης δεν μπορεί να έιναι αγαθά. Οσον αφορα τους φοιτητές, λυπάμαι αλλά δεν νομίζω ότι έχουν ακούσει όλες τις πλευρές, γιατί πολύ απλά αυτό το πράγμα (όπως και πολλά άλλα στην Ελλάδα) θεωρείται "ταμπού". Είναι σαν να πας σε μια αυτόνομη σύναξη του "αντιεξουσιαστικόύ χώρου" και τους πέις "βρε παιδιά μηπως δεν είναι όλοι οι μπάτσοι κακοί"; Κάτι τέτοιο. Μπλοκάρει το σύστημα και την πετάει την ταχυτητα, άσχετα αν το όχημα μπορεί να ανεβάσει στροφές.
Υπό προϋποθέσεις και για ορισμένες επιστήμες, κάποια τριτοβάθμια ιδρύματα ή/ και πανεπιστήμια πρέπει να γίνουν. Όπως και να γίνει επιτέλους και κάποια αξιολόγηση. Μέχρι και η Ζιμπάμπουε έχει. Και ναί, αμφισβητώ εύθέως τα αγαθά κίνητρα των καθηγητάδων σε ότι λέμε. Μοναχοφαγία είναι και όχι ενδιαφέρον για την εκπαίδευση.
Τώρα το τι θα έπρεπε να κάνει το κράτος από χρηματικής απόψεως, είναι άλλο ζήτημα. Βλεπεις δε συνορεύουμε και με τη Σουηδία, με την Τουρκία συνορεύουμε το κέρατο μου μέσα... &%%*%* |
|
Back to top |
|
|
billy8181 Stadium Expert
|
Posted: Sun May 28, 2006 12:04 am Post subject: |
|
|
η εκπαίδευση στη μεσόγειο θα κολλάει όσο σκέφτεται ο κόσμος πάντα με την κλασική ατάκα.....αυτός που δεν μπορεί να πληρώσει που θα πάει;
και
ιδιωτικά = πληρωμή...άρα είναι απατεώνες.
μέση λύση εννοείτε πως κανεις δεν έχει διανοηθεί...και καταλήγουμε στο αρχική σημείο.
|
|
Back to top |
|
|
gm2263 Stadium Expert
|
Posted: Sun May 28, 2006 10:25 am Post subject: |
|
|
Μπίλυ μου, με την εξαιρεση 2-3 ατόμων, η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως ώρας είναι απατεωνες.
Δε μιλάμε γι' αυτούς, για ιδιώτες με χρήματα μιλάμε οι οποίοι θα επενδύσουν, όχι για σχολάρχες της κακιάς ώρας...
Last edited by gm2263 on Sun May 28, 2006 6:41 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun May 28, 2006 1:27 pm Post subject: |
|
|
Nomizw yparxei allos enas paragontas sto paixnidi twn idiwtikwn panepisthmiwn parolo pou fainetai technicality.
An dld ayta ta idiwtika idrymata tha einai kerdoskopika h mh.
P.x. ta MIT, Harvard and the rest, einai mh kerdoskopika, exoun stoxo thn ekpaideysh kai thn ereyna. Mporei vevaia na ta xrhsimopoioun oi etairies kai to kratos xrhmatodotwntas ta, gia na epityxoun tous skopous tous, alla ayto den einai eggenws mempto. Dld, o stoxos tou panepisthmiou einai na vgalei tous kalyterous foithtes kai ta kalytera ereynhtika apotelesmata. Sigoura h ennoia tou proypologismou yparxei, alla den kateythinontai oles oi diadikasies pros thn epiteyksh kerdous, xrhmatikhs yperaksias, alla ekpaideytikhs, ereynhtikhs yperaksias.
Twra an kapoios ftiaxei ena idiwtiko panepisthmio ws Anwnymh Epixeirhsh me skopo to kerdos, tha eixa sovares antirhseis, eidika me thn nootropia pou xarakthrizei to lao mas, pros wras. Tha itan kalo omws na doume kai ligo antagwnismo metaksy twn sxolwn twn panepisthmiwn mas. |
|
Back to top |
|
|
|