View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
DonAlex Senior Member

|
Posted: Fri Nov 11, 2005 2:10 am Post subject: |
|
|
Ennoeis to mavro ktirio me kapoia teleiwmata se mikrous kiones?
Ontws arketa epivlitiko kai kalisthito ktirio me diakritika pou spane ti monotonia tou mavrou (se sygkrisi me to apenanti ktirio tis BNP Paribas).
An den kanw lathos yparxoun arketa ktiria sti V.Sofias...ola me tin ypografi tou Agiostrati...
OLA einai endiaferonta...ki einai ontws kati diaforetiko apo tous kyvous tou Mpampi  |
|
Back to top |
|
 |
aikinn Stadium Expert

|
Posted: Fri Nov 11, 2005 2:21 am Post subject: |
|
|
Ναι. Αυτό εννοώ. Είναι πανέμορφο κτίριο. Μακάρι να χτιστούν πολλά τέτοια. Σε ταξιδεύουν πίσω και μπροστά ταυτόχρονα |
|
Back to top |
|
 |
Alkis Senior Member

|
Posted: Fri Nov 11, 2005 4:28 pm Post subject: |
|
|
aikinn wrote: | Ναι. Αυτό εννοώ. Είναι πανέμορφο κτίριο. Μακάρι να χτιστούν πολλά τέτοια. Σε ταξιδεύουν πίσω και μπροστά ταυτόχρονα |
Γούστα είναι αυτά βέβαια γιατί εγώ το συγκεκριμένο κτίριο (αν λέμε για το ίδιο) το βρίσκω αρκετά κιτς... Λίγο σαν πολυτελές αλλά νεόπλουτο μπάνιο!
Πιστεύω ότι τα μοντέρνα χτίρια συνδιάζονται πολύ καλά με τα νεοκλασσικά ή τέλος πάντων με παραδοσιακά χτίρια εάν είναι λιτά και λιγότερο φορτωμένα με κολωνίτσες κτλ.
Βέβαια όπως είπα γούστα είναι αυτά. Παραδέχομαι πάντως ότι το κτίριο αυτό τουλάχιστον προσπάθησε να κάνει κάτι το διαφορετικό με άποψη. |
|
Back to top |
|
 |
Grecolatin Junior Member

|
Posted: Fri Nov 11, 2005 5:21 pm Post subject: |
|
|
aikinn wrote: | Αυτός ο συνδιασμός νεοκλασσικού και σύγχρονου, μου θυμίζει το χτίριο που υπάρχει απέναντι από το πάρκο δίπλα στο Μέγαρο, το οποίο το θεωρώ ότι πιο όμορφο υπάρχει στην Αθήνα. Όσοι καταλάβατε πιο εννοώ, ξέρετε αν υπάρχει καμία φώτο του πουθενά? |
Fobero ktirio.
O arxitektonas ine o Ilias Mparmpailias, o opios exi kani allo ena panemorfo ktirio stin B.Sofias,goniako,pou stin isodo tou exi tin protomi tou ermi tou Praxiteli.
Malista, tora pou to skeftome,edo kai kairo mou ixe kani entiposi pou den ixame milisi prin gia afto to ktirio.FOBERO STYL....pantrebi poli me tin Athina afto to sxedio.
Last edited by Grecolatin on Fri Nov 11, 2005 5:25 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 15, 2005 4:35 pm Post subject: |
|
|
Οι ουρανοξύστες εμπνέουν την καταστροφή
"Το μινιμαλιστικό σοκ των δίδυμων πύργων αντί να οδηγήσει σε ένα «γαλήνιο φόντο» προκάλεσε την αισθητική του αφανισμού"
Από παλιό άρθρο από "τα Νεα", του αρχιτέκτονα Γιώργου Τζιρτζιλάκη. Κάντε κλικ στα τονισμένα γράμματα για να το διαβάσετε. Πλακα έχει... |
|
Back to top |
|
 |
NiMos Full Member

Joined: 14 Feb 2004 Posts: 211 Location: Paros GR / Newcastle UK
|
Posted: Wed Nov 16, 2005 2:09 am Post subject: |
|
|
Xtes eixe sto BBC2, afierwma gia to Dubai, kai ena kommati ths ekpomphs htan afierwmeno sto 'Burj Dubai'...
Parolo pou o dhmosiografos rwthse osous ypeu8unous synanthse, kaneis den apoklaypse to teliko tou ypsos...
Edei3e pantws ta erga, kai hdh exoun oloklhrw8ei h bash kai to ktirio ews to prwto 'mpalkoni'.
Pantws enas apo tous arxitektones, otan o dhmosiografos ton rwthse an pragmati to Burj Dubai 8a exei diplasio ypsos apo to twrino pshlotero ktirio tou kosmou (dhladh panw apo 1000m), o arxitektonas tou xamogelase me nohma
http://www.burjdubai.com/ |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:05 pm Post subject: |
|
|
Για κοιταχτείτε, είναι τα σώβρακά μας στη θέση τους;
...ή μας τα πήραν;
Δε λέγαμε ότι η Αλβανοί δεν έχουν να φάνε, ότι πένονται, ότι κάποιος που δεν έχει χρήματα ζέι σαν Αλβανός και τρεχα γύρευε;
Επίσης, φίλος μη υποψιασμένος είδε πρόσφατες φωτογραφίες της Κωνσταντινούπολης και με το στόμα ανοικτό με ρώτησε:
"καλά πότε τα έκαναν όλα αυτά οι Τουρκαλάδες;"
Και η απάντηση είναι μία: οταν είτε κοιμόμασταν, είτε ομφαλοσκοπούσαμε, είτε κοιτάζαμε να κλέψουμε τη χώρα που μας τρέφει, όσο μας τρέφει.
Και ενώ η Κ/πολη έχει πλέον ξεφύγει (και μην ακούσω για χαλάσματα και αυθαίρετα, γιατι θα είναι σαν να λέμε ότι θα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το Μενίδι και τα Λιόσια και μετά να κάνουμε έργα στην Αθήνα), τώρα σιγά-σιγά, εκεί που τα είχαμε για πόλλη της σφαλιάρας, ξεπετάχτηκαν-ούπς ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ.
Γιααα, δέστε ΕΔΩ και κουνήστε λίγο το κεφάλι σας... Από ότι βλέπω, το σώβρακο μου είναι στη θέση του και ελπίζω και ολονών μας, δεν μας τα πήραν ακόμα, αλλά για πόσο ακόμα; Απλά, παιδιά, όσο εμείς ομφαλοσκοπούμε (γιατι κατα βάθος ΔΕΝ αγαπάμε την Ελλάδα αλλά την Πάρτη μας με Π κεφαλαίο ), οι άλλοι προχωράνε. Όχι ότι τα Τιρανα μας απειλούν ακόμα βέβαια, αλλά οι ανταγωνίστριες πόλεις στην περιοχή προχωρούν σαν τον μέρμηγκα, δεν περιμένουν πότε θα σηκωθούμε από την ομφαλοσκόπηση μας πάνω στον καναπέ της προγονολατρίας μας. Όπως έγινε και με την Κωνσταντινούπολη, λίγο-λίγο και με υπομονή. Και χωρίς ΚΠΣ που είπε και ένας άλλος φίλος στο skyscrapercity.
Στο κάτω κάτω οι αρχαίοι σπαρτιάτες έλεγαν
"Αμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρωνες".
Εμείς τι λέμε; "Φράγκα, Γκόμενες Παλάτια"; (Περιοδικό MAX μέσα δεκαετίας του 90)
Για ξaναδέστε τις φωτογραφίες και κουνήστε το κεφάλι σας λίγο...
PS. Και να ναι καλά ο Καλατράβα και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Νάναι καλά.
Last edited by gm2263 on Fri Nov 18, 2005 1:38 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:19 pm Post subject: |
|
|
Οι φωτογραφίες 4 και 5 που δείχνουν ένα κανάλι να περνάει δίπλα από τα σπίτια, έπρεπε να δείτε τι έδειχναν πριν από λίγα χρόνια που η συγκεκριμένη γειτονιά ήταν το απόλυτο γκέτο!
Και να φανταστεί κανείς ότι τα περισσότερα έργα γίνανε με πρωτοβουλία ενός νέου ανθρώπου, του Δημάρχου των Τιράνων, που πέρυσι ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος του κόσμου! Είναι το όραμα που λέγαμε...
Εδώ στην Αθήνα, θυμάμαι πως με το που έθεσε θέμα υποψηφιότητας για τις εκλογές η Ντοράκλα, όλοι (μα όλοι) είπαν "είναι δυνατόν, πρωτοκλασσάτο στέλεχος να τα παρατήσει για να ασχολείται με σκουπίδια και πλατεΐτσες?".
Τα σχόλια προφανώς περιττεύουν. |
|
Back to top |
|
 |
Giannis Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Mon Nov 21, 2005 5:00 pm Post subject: |
|
|
Μας έστειλες για ύπνο Γιάννη. Εξαιρετικές φωτογραφίες. Φυσικά και συγκινηθηκα με τις δύο τελευταίες του Torre Agbar... Αν και αν ήταν αυτό το κτίριο στην Αθήνα θα παρέπεμπε σε βλάσφημους συνειρμούς.
Και πάλι εξαιρετικές φωτό, thanks |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Mon Nov 21, 2005 5:21 pm Post subject: |
|
|
Τελικά, ό,τι και να λέμε για την προ 1992 Βαρκελώνη (ότι ήταν μια πόλη άσχημη, όχι τόσο καθαρή, όχι τόσο ασφαλής κλπ), την πρώτη ύλη την είχε!
Μιλάω για την αρχιτεκτονική της κληρονομιά που δεν την έφαγε η αντιπαροχή και η (Αθηναϊκού τύπου) πολυκατοικία...
Συνεπώς, όταν έχεις κάτι στα χέρια σου για να ξεκινήσεις τις προσπάθειες εξωραϊσμού, επόμενο είναι να σε δικαιώνει και το αποτέλεσμα.
Α, και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Η Βαρκελώνη κατοικείται από Βαρκελωνέζους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πολύ καθοριστικό παράγοντα που λέγεται "αγαπάω και προσέχω την πόλη μου".
Η Αθήνα πάλι κατοικείται από λίγους Αθηναίους και όλους εμάς τους υπόλοιπους που τη βρίζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, και την όποια "αρχοντιά" μας την κρατάμε για το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα που κατεβαίνουμε με τη γυαλισμένη Μερτσεντέ στο χωριό...
Γιάννη, να πας σε ΩΡΛ. Όλες οι φωτογραφίες σου γέρνουν. Κάτι πρέπει να συμβαίνει με τα υγρά του έσω ωτός σου!  |
|
Back to top |
|
 |
Giannis Stadium Expert

|
Posted: Mon Nov 21, 2005 5:43 pm Post subject: |
|
|
Αγαπητε Υ
Συμφωνώ απόλυτα! Δε ζήλεψα τις δημιουργίες του Gaudi ή τα υπόλοιπα πανέμορφα παλιά κτίρια, απλά τα θαύμασα! Ανήκουν στη Βαρκελώνη όπως και ο Παρθενώνας στην Αθήνα! Δε μπορούμε να ζηλεύουμε ότι δε μπορούμε πια ν΄αποκτίσουμε άσχετα με το τί κάναμε εμείς με τα δικά μας αξιόλογα νεοκλασσικά κλπ στο παρελθόν!
Ζήλεψα όμως πολλά άλλα, τα οποία με λίγη θέληση και όραμα (αν και ούτε καν αυτό χρειάζεται για τα αυτονόητα) θα μπορούσαμε να έχουμε κι εμείς αλλά δε θέλουμε! Μια πόλη καταρχάς πρέπει να σέβεται και να είναι αρεστή στους κατοίκους της και μετά σε όλους τους άλλους (τουρίστες κλπ). Η Βαρκελώνη πιστεύω κατάφερε να ικανοποιήσει και τους 2. Το νοιώθεις ότι οι κάτοικοι αγαπούν και φροντίζουν την πόλη τους... Σχετικά όμως με αυτό θα αναφερθώ στο ¨η Αθήνα των ονείρων μας¨ το βράδυ, με σχετικές φωτογραφίες και σχόλια.
Quote: | Γιάννη, να πας σε ΩΡΛ. Όλες οι φωτογραφίες σου γέρνουν. Κάτι πρέπει να συμβαίνει με τα υγρά του έσω ωτός σου! |
...δεν ήμου και ποτέ ξεμέθυστος  |
|
Back to top |
|
 |
worldofjustice Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 29, 2005 2:28 pm Post subject: |
|
|
Κάποια ενδιαφέροντα project από την πόλη των Τιράνων:
1. Eyes of Tirana
2. TID Tower
3. Skendeberg square
4. French plan for city center 20 highrises about 85 meters each
http://img478.imageshack.us/img478/682/plan19lt.jpg |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Tue Nov 29, 2005 2:29 pm Post subject: |
|
|
Ωχ! Σαν να βλέπω τον gm να παθαίνει ένα εγκεφαλικό για κάθε φωτογραφία... |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Tue Nov 29, 2005 3:32 pm Post subject: |
|
|
Δεν πιστευω για τα Τιρανα
Μηπως εχω προβλημα ορασης  |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 29, 2005 3:48 pm Post subject: |
|
|
να τα και τα τίρανα! καλός τα παιδιά. e ρε γλέντια....καλά αυτό το forum είναι χρονια μπροστά μου φαίνεται.  |
|
Back to top |
|
 |
Giannis Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 29, 2005 3:55 pm Post subject: |
|
|
Παιδάκια, χαλαρώστε γιατί από μακέτες κι εμείς στην Ελλάδα μια χαρά πάμε...βέβαια, ότι μακέτα θες έχουν δει τα μάτια μας, εκτός από ουρανοξύστες.
Too much πάντως μου φαίνεται για Τίρανα, ποιά η χρησιμότητά τους;; Εκτός αν πλακώσουν πολυεθνικές στα παρθένα εδάφη.... |
|
Back to top |
|
 |
Manchester_7 Stadium Expert

Joined: 03 Apr 2004 Posts: 800 Location: 53.3° N 2.3° W (Manchester, United Kingdom)
|
Posted: Tue Nov 29, 2005 3:55 pm Post subject: |
|
|
Καθηστε να γινουν πρωτα ρε παιδια! Ακομη δεν τον ειδαμε, Γιαννη τον βαφτισαμε... |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 29, 2005 4:26 pm Post subject: |
|
|
exitmusician wrote: | Ωχ! Σαν να βλέπω τον gm να παθαίνει ένα εγκεφαλικό για κάθε φωτογραφία... |
Τις έχω δεί φίλε exitmusician τις έχω δεί...
Βέβαια και οι άλλοι φίλοι έχουν δίκιο: Κάτσε να γίνουν πρώτα...
Αλλά δεν μας σώζει αυτο και τελείως βέβαια... |
|
Back to top |
|
 |
Pi7 New Member

|
Posted: Tue Nov 29, 2005 5:07 pm Post subject: |
|
|
Filos mou alvanos mou ipe oti i nea alvaniki kivernisi 8a aporipsi ta shedia ton gallon gia to kentro ton Tiranon. |
|
Back to top |
|
 |
vag3721 Stadium Expert

|
Posted: Wed Nov 30, 2005 12:24 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Παιδάκια, χαλαρώστε γιατί από μακέτες κι εμείς στην Ελλάδα μια χαρά πάμε...βέβαια, ότι μακέτα θες έχουν δει τα μάτια μας, εκτός από ουρανοξύστες. |
Πρίν διαβάσω αυτό που γράφει ο Giannis ήθελα να γράψω ότι αν μαζεύψουμε όλες τις μακέτες που έχουν βγεί κατα καιρούς για την Αθήνα θα μαζεύψουμε τόμους.
Μην ψαρώνεται απο αυτά που βλέπετε,το έχω ξαναπεί,σε ακτίνα 2-3 χιλιομέτρων απο το κέντρο των Τιράνων δεν έχει ούτε άσφαλτο στους δρόμους. |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Wed Nov 30, 2005 8:42 pm Post subject: |
|
|
Το βράδυ μην χάσετε την εκπομπή του Παύλου Τσίμα στις 23.10, που σήμερα ασχολείται με τον "πλανήτη Κίνα".
Βάζω εδώ αυτό το post ως teaser για τον φίλτατο Γρηγόρη, μιας και εξετάζει και την πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή τού πώς γίνεται να σηκώνονται τόσοι ουρανοξύστες μέσα σε λίγους μήνες! Και φυσικά οι εικόνες που δείχνουν τα τρέηλερ είναι φοβερές.  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Nov 30, 2005 9:55 pm Post subject: |
|
|
Απλά να σημειώσω ότι οι Τούρκοι χτίζουν μεταξύ άλλων το πάνω από 250μ ύψος (για 270 έχω ακούσει) "Diamond of Istanbul". Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται αστείος αλλά το κτίριο όπως βλέπετε δεν είναι καθόλου αστείο, με κρεμαστούς κήπους και ιστορίες για αγρίους στην κορυφή (βιοκλιματικό, σαν κι' αυτά που κάνει ο Τομπάζης αλλά λίγο ψηλώτερο )
Σπάνια βάζω φωτογραφίες εδω αλλά με την άδεια των mods θα κάνω την εξαιρεση.
Το κτίριο είναι υπό κατασκευή, επαναλαμβάνω είναι υπό κατασκευή στην περιοχή Maslak. Εμείς εδω ας παίζουμε τις κουμπάρες με τα κυβάκια του Βωβού και το ΣτΕ που μέχρι και το Σουφλιά κατώρθωσε να εκνευρίσει.
Και κάπου γράφτηκε ότι καμάρωνε ο κόσμος που πήγαινε στο "The Mall" που κατόρθωσε να αντιστρέψει ακόμα και τη δική μου άποψη για τα εμπορικά κέντρα... Ευτυχώς πρόλαβε το ΣτΕ και μας επανέφερε στην τάξη...
Αλλά βλέπεις τι "urban pride" και κουραφέξαλα σου λέει χρεωμένε ηλίθιε Ελληνα. Εκεί, από τα λαμόγια στους μαθητευόμενους μάγους με 700 Ευρω μισθό και κάτσε να ανέβουν τα επιτόκια τώρα που σε χρεώσαμε καλά-καλά που μου θες και "civic pride". Και σιγά, η Κ/πολη είναι ερειπια ρε, αυτή δεν έχουν νερό να πιούνε και ζούν σε τενεκεδουπόλεις...
Όχι στην παραπάνω φωτό όμως...  |
|
Back to top |
|
 |
Κωνσταντινούπολις Junior Member

|
Posted: Thu Dec 01, 2005 1:53 am Post subject: |
|
|
Φίλε Γρηγόρη λυπάμαι που το λέω αλλά τα μηνύματα σου ειδικά εδώ στο θέμα της Αρχιτεκτονικής για εμένα προσωπικά όσο πάνε γίνονται όλο και πιο ανυπόφορα.
Μια διαρκής επαναλαμβανόμενη ειρωνεία και επίθεση κατά πάντων. Και σου μιλάω για μια κατάσταση που διονίζεται μήνες τώρα, τα ίδια τα ίδια και τα ίδια, μια διαρκής εμπαθής συμπεριφορά. Γιατί την πρώτη φορά θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως παρόρμηση, την δεύτερη ως παρεκτροπή, από εκεί και πέρα νομίζω ότι το αστείο παρατράβηξε.
Εγώ για παράδειγμα αγανακτώ με την γενικότερη πολεοδομική αναρχία που υπάρχει στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα, δεν θα με δεις όμως να μιλάω π.χ για καθυστερημένους συμπολίτες μου η για θεϊκές μούντζες μόνο και μόνο επειδή μια μερίδα ( μειοψηφία η πλειοψηφία δεν έχει σημασία ) δεν συμφωνούν με τις απόψεις μου.
Εν συνεχεία θα μπορούσα να σου υπενθυμίσω ότι εγώ είμαι αντίθετος με την ανέγερση ουρανοξυστών μέσα στην Αθήνα άρα πέρα από το ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν γενικότερα ως μια κοινή ύβρις ( πράγμα ανεπίτρεπτο ) ειδικότερα θα μπορούσαν να εκληφθούν ως μια επαναλαμβανόμενη ασίγαστη άμεση επίθεση στην αντίθετη άποψη ( στην οποία τυγχάνει να βρίσκομαι και εγώ ) και μάλιστα με την καθολική αποδοχή, ανοχή και επευφημία της Αγοράς.
Εγώ παιδιά ξεκαθαρίζω την θέση μου, αν συνεχιστή αυτό το διαρκές σκληρό και αρκετές φορές εκτός ορίων κατηγορώ κατά πάντων ( και όχι μια ευγενής κριτική σε κλίμα σεβασμού στην αντίθετη άποψη ) θα αναγκασθώ να αποχωρήσω από το stadia.gr ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αυτές είναι οι ενστάσεις μου, από εκεί και πέρα κάνετε ότι καταλαβαίνετε.
Φιλικά.
Υ.Γ) Φίλε Γρηγόρη δεν έχω τίποτα μαζί σου, με των τρόπο γραφής σου διαφωνώ. |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Thu Dec 01, 2005 2:05 am Post subject: |
|
|
@ Κωνσταντινούπολις
Σε παρακαλώ μην κρίνεις το φίλο το Γρηγόρη τόσο γρήγορα καθώς είναι Gedy Master 2.263 φορές σε θέματα αρχιτεκτονικής . Πιστεύω ότι έχει πολύ δίκιο για τα περισσότερα που γράφει αν και είναι αλήθεια ότι τελευταία τα έχει πάρει στο κρανίο με την εθνική απραγία μας σε αυτό τομέα και αρχίζει να τον επηρεάζει η dark force. Που θα πάει θα το δείς ότι θα ηρεμήσει - είναι θέμα χρόνου - όταν θα φτιαχτούν μερικά ψηλά κτήρια που όντως απουσιάζουν επιδεικτικά από την Αθήνα. Άλλωστε και ο ίδιος αν παρατηρήσεις μιλάει για οάσεις ψηλών κτηρίων όχι για ολοκληρωτική επέκταση τους σε όλη τη πόλη άρα ουσιαστικά και αυτός δεν θέλει να γίνει όλο το λεκανοπέδιο Manhatan .
Α και μη ακούσω ξανά ότι θες να αποχωρήσεις από το φόρουμ. Μπορεί οι περισσότεροι να μην το παρατηρήσατε αλλά υπήρχαν και όροι κατά την εγγραφή σας που δεν φαίνονταν. Ένας από αυτούς είναι ότι απαγορεύεται η αποχώρηση μελών από το φόρουμ και επιτρέπεται το BAN .
Ένας άλλος είναι ότι απαγορεύεται η παραίτηση των mods |
|
Back to top |
|
 |
|