|
stadia.gr/forum Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Giannis Stadium Expert

|
Posted: Mon Nov 21, 2005 11:41 pm Post subject: |
|
|
Φίλε Aldebaran
Καταρχάς βρές μου μια πόλη στο μέγεθος της Βαρκελώνης και της Αθήνας που να μην έχει περιοχές που να θυμίζουν Νέο Δελχί, που να μην έχει ζητιάνους (ε, εγώ έτυχε για πρώτη φορά σε μεγάλη πόλη να δώ έναν, καθώς όταν πάω στο Παρίσι ως τουρίστας πάλι, βλέπω εκατοντάδες!) και που να μην έχει περιοχές που βρωμάνε. Επειδή μερικοί από σας ζείτε στην αθήνα νομίζετε ότι την ξέρετε κιόλας. Εχετε πάει ποτέ στο Μενίδι σε περιοχές που δεν τολμά να πατήσει άνθρωπος και που οι υποδομές είναι τριτοκοσμικές; Το ξέρω επειδή έχω συγγενείς εκεί...Εχετε πάει ποτέ ελευσίνα μέσω λιοσίων, αγίους αναργύρους κλπ...παράλληλα με τις χωματερές. Αγία Βαρβάρα;
Quote: | Μπορεί στην Αθήνα να εχουμε τις άσχημες πολυκατοικίες μας αλλα η ποιότητα τους εσωτερικά δεν συγκρίνεται με τα καταγώγια που μένουν οι ισπανοί. Οσο για το κόστος τους. Δεν υπάρχει τίποτα φτηνότερο απο 300.000 ευρώ για ενα καταγώγι στην Βαρκελώνη. |
Αστοχη σύγκριση γιατί οι πολυκατοικίες της Αθήνας είναι πιό καινούριες...και πολλές στις οποίες μένουν φοιτητές και μετανάστες δεν είναι όπως αυτή που ενδεχομένως να μένεις εσύ.
Γενικά τη Βαρκελώνη τη γύρισα αρκετά και δεν περπάταγα σα χαζοτουρίστας στο κέντρο. Βέβαια δεν επισκέφτηκα και όλες τις περιοχές και γκέτο της πόλης προκειμένου να σχηματίσω άποψη καθώς ο σκοπός του ταξιδιού μου δεν ήταν αυτός.
Οποιος όμως δηλώσει ότι η Αθήνα δεν έχει να παραδειγματιστεί από τη Βαρκελώνη σε θέματα εκμετάλλευσης ολυμπιακών αγώνων και σε θέμα ανάπτυξης γενικά, πιστεύω ότι σφάλει.
Την ποιότητα ζωής στη Βαρκελώνη δεν την ξέρω και δε μπορώ να τη συγκρίνω με πόλεις που έχω ζήσει, η εντύπωση όμως που μου έκανε ως επισκέπτη ήταν θετικότατη.
Το ότι η Αθήνα έχει τεράστιο δυναμικό εκμετάλλευσης το ανέλυσα εκτενώς στο προηγούμενο post μου....και αυτός ήταν και ο σκοπός του.
ΥΓ: αλήθεια aldebaran, που ήσουν όταν έψαχνα πληροφορίες για Βαρκελώνη;  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 7:46 am Post subject: |
|
|
Παιδιά, αυτα που περιγράφει ο aldebaran δεν ισχύουν μόνο για τη Βαρκελώνη αλλά και το Παρίσι, τη Ρώμη, την Κ/πολη, το Μιλάνο, το Λονδίνο. Δυστυχώς, από ότι έχω αντιληφθεί, είναι σχεδόν κατάρα να ζείς σε μια ακριβή πόλη της Ευρώπης χωρίς να έχεις υψηλό εισόδημα εφόσον τι να τα κάνεις τα πάρκα σε ένα μέρος όπου πληρώνεις ακόμα και την πορδή σου που λέει ο λόγος (με το μπαρδόν ), και όπου θες €300 για το πήγαινε-έλα από το σπίτι σου στην εργασία σου το μήνα. Φτάνεις στο σημείο να πείς δεν πάνε να τιμηθούνε και τα παλάτια, αν δεν μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς.
Τα ίδια θα δέιτε να διηγούνται και από Λονδίνο, διαβάστε εδώ όπου φίλος φορουμίστας στο skyscrapercity που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο μιλάει και για την προεξάρχουσα οσμή ούρων και για τα περιττώματα σε δρόμους του κεντρικού Λονδίνου μετά την κραιπάλη του Σαββατοκύριακου, και, και, και... Για να μην πιάσουμε το banlieue του Παρισιού ή τα council flats του Λονδίνου.
Το θέμα είναι όμως ότι με αυτο τον τρόπο σκέψης δεν πάμε πουθενά. Τα επιχειρήματα των αρνητών των Ολυμπιακών αγώνων είναι περίπου τα ιδια. Τι τους θέλαμε, τι τους θέλουμε, αμάν, χρέη, Φαραωνικές κατασκευές, κλπ. Οχι ότι δεν έγιναν σπατάλες αλλά, αφού το ανακαινίσαμε που το ανακαινίσαμε το μαγαζί, δεν θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και στο management λιγάκι, και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μπάς και βρούμε κανένα πελάτη; Το φαντάζεστε να είμασταν ακόμη με τα δεδομένα της δεκαετίας του 80 επέιδη "τι το θέλουμε το αεροδρόμιο/τράμ/μετρό" κλπ; Στο κάτω-κάτω θα σου πεί ο φτωχός (και δίκιο θάχει) "πρόκειται εγώ με την ανεργία μου να πάω στο Ελ-Βεν όχι για να ταξιδέψω αλλά για βόλτα με €6 και €8 εισητήριο, Με δουλέυετε"; Από την άλλη, άντε να εξηγήσεις αυτού του ανθρώπου ότι όσο η πόλη μοιάζει μεσανατολική ούτε Τουρίστας θα σου έρθει, ούτε επενδυτής να αφήσει τα ωραία του λεφτουδάκια. Είναι ο λεγόμενος "μακροχρόνιος σχεδιασμός" αν τον έχετε ακούσει. Αλλοιώς, Τι τα θέλει το Παρίσι τα παλάτια, ας τα γκρεμήσουνε να τα κάνουνε HLM's (Habitations a loyer moderees) τα ανάλογα στο Λονδίνο να γίνουν council flats να τελειώνει ο γάμος.
Πάντως όντως, μας τα έχουνε ζαλίσει και οι Ευρωπαίοι με τις πόλεις μπιμπελό τους που μπορεί να έχουν χειρότερα πράγματα από εμάς αλλά τεχνηέντως τα κρύβουν ενώ τους έφταιγε η Αθήνα για τα πάντα. Αλλά είναι η μόστρα βλέπεις, δυστυχώς χρειάζεται και αυτή. Φανταστείτε ας πούμε την Ντόρα να έχει πάρει τη θέση του Eddi Rama του δημάρχου των Τιράνων; Την φαντάζεστε την διεθνή προβολή; |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 11:27 am Post subject: |
|
|
καλά είπαμε GM δε πιστεύω έχει και τόση προβολή ο eddie rama.....ama ρωτήσεις κανέναν άσχετο άμα χέρι για το βραβείο του η για το έργο του έχουν ιδέα;, η ρετσινιά δεν φεύγει τόσο εύκολα...όλοι μόλις ακούνε τίρανα σκέφτοναι αμάν sarajevo.
είχα κάνει ένα post για το al-μάτι στο kazakhstan αν το είχε δει κανεις...όταν έπαιζε η ελλάδα γέλαγαν όλοι...ρίξτε μια ματια όμως.
γενικά γιαφτο έχει σημασία και η αισθητική διαμόρφωση.....το λέμε και το ξαναλέμε 1)για την ποιότητα ζωής,καθαριότητα "αιστητιτικι", χαλάρωση ευχάριστο περιβάλλον 2)για τους τουρίστες να έχουν κάτι να θυμούνται και να περνούν μαζί τους,ένα σημείο 3)αναφοράς(καλύτερο θα ήταν αν είχε και σχέση με τον πολιτισμό της χώρας που και που). 3)για η χωρα είναι και ο καθρέφτης τον πολιτών.και "πιστεψεμε"(και αυτό φαντάζομαι το ξέρεις) άμα έχεις ωραία έργα στην χωρα σου,όχι μονο αρχαία αλλα και μοντέρνα,να δεσπόζουν κτίρια,δρόμους,πλατιές,πεζοδρομους κλπ.....ο κόσμος αυτά θα δει άμεσος και θα εντυπωσιαστεί. δε περνάνε απαρατήρητα ακόμη και στους νεότερους. μέχρι και το ότι έχουμε μοντέρνο tram κάνει εντύπωση και είναι πιο ευχάριστο και ας είναι σχετικά αργό η μικρή η γραμμή(θες να δεις site τουριστών στο internet;).καλύτερο πάντως από κάτι αλλα παλιά βαγόνια...
υπάρχουν προτεραιότητες αλλα χωρίς αισθητική και eksinhronismo δε γίνετε....
σύμφωνο με τα παιδιά πάντως, μεγάλη πολύ χωρίς παρατράγουδα δύσκολα θα βρείς. και η αθηνα δεν είναι μεγάλη, αν και η ρώμη έχει 2,5 εκ. κατοικους στην ουσία μικρότερη από την αθηνα και η barcelona,αλλα έχουν ali κίνηση στο κέντρο....
όσο για τι μόστρα βεβαια είναι η μόστρα....αλλα δεν είναι μόστρα,είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αξιοποισις, της πλατιές κλπ.κλπ. τι θα δει ο άλλος όταν έρθει τα σπασμένα πεζοδρόμια;
τι βρόμα;
είναι και εθνική περηφάνια...
και καλά συγγνώμη στο αεροδρόμιο μονο η φτωχοί πάνε....όλοι η ελλάδα φτωχοί είναι....τόσες στάσει κάνει το τρένο καμια δεν εξυπηρετεί τον φτωχό στο αεροδρόμιο θα κολλήσει. είναι λίγο άσπρο-μαύρο μου φαίνεται.
sorry για το μεγάλο post αλλα είναι ενδιαφέρον θέμα  |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Tue Nov 22, 2005 12:15 pm Post subject: |
|
|
Καλά, φοβερό γέλιο! Τελικά η Βαρκελώνη έχει γίνει το συλλογικό απωθημένο των Αθηναίων. Ούτε οι ίδιοι οι Βαρκελωνέζοι δεν την θαυμάζουν όσο εμείς!
Τέλος πάντων, μακάρι να έπαιρνε η Ντόρα τα σκήπτρα από τον Έντι Ράμα, θα ήτανε μια καλή διαφήμιση για την Αθήνα. Που όπως όλες οι διαφημίσεις που μας έχουν προκύψει, θα παρέλθει κι αυτή αναξιοποίητη, βεβαίως...
Η γυναίκα έχει κάνει πολύ σοβαρή δουλειά (το σωστό να λέγεται) αλλά τι τα θες? Τον τελευταίο καιρό μού φαίνεται ότι έχει βάλει τη δημαρχία στον αυτόματο πιλότο και το μόνο που κάνει είναι υπομονή για να μην μείνει η πρωτεύουσα χωρίς δήμαρχο μέσα στις γιορτές. Αρχές Γενάρη θα μας ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη και θα πάρει υπουργείο.
Η γνωστή και δοκιμασμένη ελληνική συνταγή-πατέντα, που μέχρι ενός σημείου εξηγεί και την ασυνέχεια στην παραγωγή έργου για την πόλη. Διότι ακόμα δεν εμφανίστηκε δήμαρχος που να πει "εμένα με ενδιαφέρει η Αθήνα και μόνον", για να τον εμπιστευθεί ο κόσμος και να τον εκλέξει για 2-3 τετραετίες μπας και ολοκληρώσει ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος.
Για θυμίστε μου, πόσα χρόνια έμεινε δήμαρχος Βαρκελώνης ο Πασκουάλ Μαραγκάλ? Πόσα ο Ζακ Σιράκ στο Παρίσι, ή ο Βελτρόνι στη Ρώμη? Πολλά, ε? Εμ έτσι γίνεται έργο. Σε τρία χρόνια πόσα να προλάβει να κάνει ο άλλος, όσο καλός και να' ναι? Εδώ έχουμε μια διαρκή εναλλαγή πολιτικών σκοπιμοτήτων, που ακριβώς επειδή δεν έχει διάρκεια εξαντλείται σε δενδροφυτεύσεις και πλακοστρώσεις μέχρι να έρθει ο επόμενος και να κάνει τα ίδια ώσπου να φύγει κι αυτός. Κανένα βάθος στην πολιτική για το Δήμο, κανένας ορίζοντας. Κι όλα αυτά σε μια πόλη που τα χρειάζεται και τα δύο επειγόντως.
Και μετά αναρωτιόμαστε ωσάν τους βλάκες "μα γιατί να μην μπορεί να αλλάξει δραστικά αυτή η πόλη"? Έλα μου ντε....
Ισχύει όμως 100% αυτό? Για σκεφτείτε το. Για την ομορφιά της κάθε πόλης, πέρα από τα αντικειμενικά στοιχεία που την κάνουν όμορφη, ισχύει και το γνωστό "beauty is in the eye of the beholder". Αν είσαι γκαντέμης και μίζερος και ξέρεις να βλέπεις μόνο τα αρνητικά, θα τα δεις ακόμα και σε πόλεις -παραδείσους.
Πάρα πολλοί τουρίστες που ήρθαν αρνητικά προκατειλημμένοι για την Αθήνα βρήκαν πολλά ωραία πράγματα σε αυτήν. Εμείς απλά δεν τα προσέχουμε γιατί τα έχουμε συνηθίσει, τα βλέπουμε κάθε μέρα και δεν τους δίνουμε σημασία. Γι' αυτό και φωνάζω κάθε φορά που κάνουμε κριτική - σκούπα.
Eίναι πολύ θετικό που κακομάθαμε και ζητάμε περισσότερα διότι πράγματι τα χρειαζόμαστε, αλλά επιμένω πως η Αθήνα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Ίσως επειδή τη θυμάμαι πώς ήταν 10 και 20 χρόνια πριν. |
|
Back to top |
|
 |
siakabetis Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 12:27 pm Post subject: |
|
|
επισης να συμπληρωσω την ελλειψη γενικα αρμοδιοτητων στη τοπικη αυτοδιοικηση σε σχεση με τη κεντρικη εξουσια. πχ καποιοιμοδικοι αξονες οι επεκτασεις μετρο τραμ κλπ ενια θεμα κεντρικης εξουσιας και οχι θεμα δημαρχων |
|
Back to top |
|
 |
compufreak Junior Member

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 2:34 pm Post subject: |
|
|
Πάντως για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα τα έργα στην Αθήνα
Για διαβάστε τη γράφουν πολύ Ξένη(και Έλληνες) πώς την έβλεπαν και πώς την βλέπουν την Αθήνα και την Ντόρα
http://www.worldmayor.com/voting05/comments_athens.html
Αυτό στα Γερμανικά μου άρεσε πολύ….
Comment: Dora hat in nur zwei Jahren Athen zu einer modernen und sehenswerten Stadt gemacht. frueher kam ich nach Athen, um die naechste Faehre zu nehmen, damit endlich der Urlaub beginnen konnte. Nun komme ich nach Athen, um hier Urlaub zu machen! Bravo, Dora!
"Βασικά λέει ότι σε 2 χρόνια Η Ντόρα μεταμόρφωσε την Αθήνα σε μια εμφανίσιμη Πόλη
Κάποτε ερχόμουν στην Αθήνα για να πάρω το Καράβι για να ξεκινήσει οι άδεια μου και τώρα έρχομαι στην Αθήνα για να κάνω άδεια….."
Για αυτό τη λέτε
Comment: Mrs. Dora Bakoyannis is not only the first woman to serve as mayor of a city hosting the Olympic Games, but she greatly exceeded the expectations of the world by holding the most successfull and spirited Olympics in modern history! With all the improvements that took place in Athens, i.e. the new metro system, the new international airport, more tourist and pedestrian friendly access to the historic sites in Athens, Dora Bakoyannis is the mayor of the most inspirational, dynamic, and, as always, proudest capitol city in Europe!
Comment: My husband and I visited Athens in the spring before the Olympic Games and the spring after the events. What this mayor accomplished was truly Heroic. The ancients would be proud!! We take public transportation whenever we can in Europe and found the metro in Athens to be right up there with the best; however, it it more "beautiful" than the rest. Whenever people traveled to Greece in the past, they considered Athens a stopover for the islands. NO MORE! It's a fabulous city to stay in and enjoy. I'm sure Pericles would vote for Dora if he were here.
Ρε παιδιά ξέρω και εγώ κάτι βλέπουν οι ξένη…. δεν τα λένε αυτά χωρίς
λόγω...
Comment: I have been going to Athens almost every year for the last 10 years. The change that I have seen very recently, is incredible. The city looks very clean, and very easy to navigate, which is particularly important for a woman travelling alone. |
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 3:13 pm Post subject: |
|
|
Ypsilon wrote: | Πάρα πολλοί τουρίστες που ήρθαν αρνητικά προκατειλημμένοι για την Αθήνα βρήκαν πολλά ωραία πράγματα σε αυτήν. Εμείς απλά δεν τα προσέχουμε γιατί τα έχουμε συνηθίσει, τα βλέπουμε κάθε μέρα και δεν τους δίνουμε σημασία. |
Χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα αποτελουν οι Εκκλησιες μας! Ποσοι Ελληνες τις προσεχουν? Και ομως, πολλες απο αυτες αποτελουν πρωτης ταξεως αξιοθεατα για τους ξενους.
Στους Ολυμπιακους Αγωνες, ημουν στον ηλεκτρικο γυρνωντας απο το ΟΑΚΑ με την ισπανιδα κοπελια μου. Ειχαμε φτασει στο σταθμο Κατω Πατησια,νομιζω (διορθωστε με αν κανω λαθος, ειναι αυτος ο σταθμος στο τερμα της Πατησιων) οποτε ξαφνικα ακουω τη κοπελια μου να λεει: "Ω, τι ομορφο!" Γυρναω και τη βλεπω να κοιταει την εκκλησια ακριβως εξω απο το σταθμο. Την ωρα εκεινη ειχε βραδιασει και πραγματικα, ετσι οπως ηταν φωταγωγημενη εδειχνε φανταστικη. Απο τοτε μου εχει κολλησει και τις τσεκαρω ολες κατι που ομολογω δε πολυεκανα προηγουμενως. |
|
Back to top |
|
 |
siakabetis Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 4:36 pm Post subject: |
|
|
το θεορω λογικο γιατι οπως εγω παθαινω πλακα με τους καθεδρικους ναους στη κεντρικη ευρωπη ετσι και αυτοι παθαινουν πλακα με το ελληνορθοδοοξο στυλ που ειναι εξωτικο για αυτους, οπως και για εμας ειναι εξωτικο ενας καθεδρικος ναος που θα δουμε |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 10:52 pm Post subject: |
|
|
Για κοιτάξτε αυτές τις δύο φωτογραφίες
http://www.astynet.gr/photos/b_omonia7.jpg
http://www.astynet.gr/photos/b_omonia8.jpg
Τελικά δεν είναι και τόσο για τα μπάζα η Ομόνοια έτσι όπως την μετέτρεψαν, ε? Οι από αέρος φωτογραφίες είναι πιο αποκαλυπτικές, αν και βέβαια ο κόσμος χρησιμοποιεί την πλατεία στο έδαφος!
Η ΕΑΧΑ υποστηρίζει ότι το έργο είναι αναστρέψιμο, παρ' όλα αυτά επειδή έχει μειώσει τις σκληρές επιφάνειες κατά το ήμισυ, η εντύπωση που αφήνει μάλλον υπονοεί πως θα μείνει ως έχει.
Ισχυρίζεται επίσης πως αυτή η λύση εκτός του ότι αλλάζει το μικροκλίμα της πλατείας, δεν επεμβαίνει στα υπάρχοντα κατασκευαστικά στοιχεία ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την άνετη επιβίωση του χλοοτάπητα, των θάμνων και των δένδρων σημαντικού μεγέθους που προέβλεψε η μελέτη. Υπάρχει πλήρες σύστημα άρδευσης και σε κάθε επιφάνεια πρασίνου πρόβλεψη αποστράγγισης-απορροής υδάτων.
Η ελιά είναι το σύμβολο της Αθήνας και της Αθηνάς. Οι 10 ελιές σημαίνουν τις 10 φυλές της Αθήνας και έχει δοθεί έμφαση στον βασικό άξονα οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου-οδού Αθηνάς-Ακρόπολης του αρχικού σχεδίου της πόλης των Αθηνών των Κλεάνθη και Σάουμπερτ.
Λίγα δικά μου σχόλια: Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όντως τόσο τα δέντρα όσο και το γκαζόν από τότε που φυτεύθηκαν συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και δεν υπήρξαν απώλειες.
Αφού λοιπόν το πήραμε απόφαση πως μάλλον έτσι θα μείνει η πλατεία, τουλάχιστον ας γίνουν τα εξής απλούστατα και απολύτως απαραίτητα:
-Να λειτουργήσει το ένα από τα δυο συντριβάνια που τώρα είναι μια άδεια τσιμεντένια γούρνα (το άλλο έχει ήδη γίνει ζαρντινιέρα όπως βλέπετε στη φωτο). Από τη στιγμή που υπάρχει πλέον πλήρες σύστημα αποστράγγισης και απορροής των υδάτων, λογικά εξέλιπαν οι λόγοι που τόσο καιρό τα κρατούσαν σε αχρηστία.
-Να μπει σε κίνηση το γλυπτό του Ζογγολόπουλου και να γεμίσει και το δικό του συντριβανάκι με νερό.
-Να καθαρίζονται συστηματικά τα δάπεδα και η κερκίδα της πλατείας, που λες και το κάνανε επίτηδες και στρώσανε το είδος της πλάκας που μαυρίζει πιο εύκολα.  |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 11:13 pm Post subject: |
|
|
perikles would be proud,όπως είπε και ένας στο world mayor 2005 για την αθηνα....από ψιλά μιλάμε για αλλα μεγαλεία, a ρε zoggolopoule.....
παρεπιπτόντως αυτές της βίδες άμα μείνεi κανένα φορτηγό στο δρόμο μπορεί να της δανειστεί η συμβολίζουν κάτι σαν την κίνηση του ανέμου η την εξέλιξη του ανθρώπου στους αιώνες....;
πάντως σύμφωνο,μόλις μπει νερό στο σιντριβάνι θα ζωντανέψει ολόκληρο το περιβάλλον, και σίγουρα είναι καλύτερα από πριν ότι και νά'ναϊ(όχι πάντως από την παλιά πλατεία). |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 11:18 pm Post subject: |
|
|
Οι "βίδες" είναι ξύλινες ζαρντινιέρες τοποθετημένες κάθετα για να μην πατάει ο κόσμος στα σημεία που δουλεύουν οι εργάτες... Τώρα δεν υπάρχουν. |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Tue Nov 22, 2005 11:40 pm Post subject: |
|
|
ooopss...
λέω και εγώ,τι έγιναν ξαφνικά...τις έβλεπα παλιά και σε φωτογραφίες αλλα ξαφνικά εξαφανίστηκαν. διπλα στον ζογγολόπουλο μπερδεύτηκα. δεν είναι ειρωνικό σχόλιο αλλα δείξτε κατανόηση στην αγανάκτηση... |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Nov 23, 2005 9:03 am Post subject: |
|
|
Τώρα βέβαια θα μου πείς τι ψάχνεις, αλλά εγώ αν ημουνα Ντόρα θα έβαζα μια καλαίσθητη και μοντέρνα κατασκευή στη μέση της πλατείας να χρησιμοππιηθεί σαν μικρό στέγαστρο με το σκοπό του να χρησιμεύσει σαν Τουριστικό κίοσκι ή κάτι τέτοιο... Να αποκτήσει ζωή η πλατεία πέραν των περιθωριακων (οι οποίοι βρήκαν έδαφος και μπήκαν...) να παίζουν φάσεις βρε παιδι μου, οπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ετσι μπορεί να αμβλυνθεί κάπως η εικόνα...
Αλλά άσε μην τα κάνουμε χειρότερα...
Πάντως και με μερικές διορθώσεις στέκεται... Πάλι καλά... |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Wed Nov 23, 2005 9:26 am Post subject: |
|
|
Δεν ξέρω πότε τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία που παράθεσε ο Υ, αλλά την περίοδο που τραβήχτηκε και από ψηλά η Ομόνοια φαίνεται έως και συμπαθητική. Σήμερα, όμως, και από χαμηλά φαίνεται (και είναι) άθλια. Ειδικά οι ανοιχτές γκρι πλάκες έχουν μαυρίσει από τη βρωμιά δίνοντας εικόνα κομμουνιστικού κράτους τη δεκαετία του '80. Για να μην πω για τον κόσμο που μαζεύεται, αν και αυτό δεν είναι καινούριο χαρακτηριστικό. Απλώς η τωρινή διαμόρφωση της πλατείας ευνοεί τη συγκέντρωση κόσμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το καλοκαίρι αν περνούσες κατά τη 1-2 το βράδυ έβλεπες τους ναρκομανείς και τους αστέγους κυριολεκτικά τον ένα δίπλα στον άλλο να κοιμούνται χάμω.
edit: Με αφορμή το post του Υ μπήκα στη σελίδα της ΕΑΧΑ και διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το άρθρο κάποιου Ρηγόπουλου από την Καθημερινή για τη σημασία της απαλλοτρίωσης της Κορεατικής Αγοράς. Σκέφτομαι πόσο όμορφο θα ήταν στη συγκεκριμένη περιοχή ένα παρκάκι 10,5 στρεμμάτων (ή 16 με τα επιπλέον 5,5 στρέμματα μετά την απομάκρυνση του αμαξοστασίου του ΗΛΠΑΠ), αν και αναγνωρίζω ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες (η τρίτη μεγάλη πλατεία των Αθηνών). Όντως υπάρχουν πολλές αντίστοιχες "Κορεατικές Αγορές" στην Αθήνα, στις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν μικροί πνεύμονες πρασίνου. |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Wed Nov 23, 2005 10:40 am Post subject: |
|
|
Αν δεν κανω λαθος υπαρχει η προοπτικη -δεν γνωριζω το ποτε, αλλα η κατεδαφιση ειναι μια αρχη- για Ενοποιηση της Κορεατικης Αγορας με το Αμαξοστασιο, υπογειοποιηση της Πειραιως και συνδεση με την Τεχνοπολη, ωστε να διαμορφωθει ενα μεγαλο Παρκο και ενας Περιπατος που θα αρχιζει απο το Γκαζι και θα καταληγει στο Καλλιμαρμαρο
Στα πλαισια αυτου του Προγραμματος ΕΑΧΑ ηταν και η κατεδαφιση της Κορεατικης Αγορας. Παρεπιπτοντως, ολο αυτο το χωμα που εχουν κουβαλησει εκει τι θα το κανουν????
Παντος εκει που ποναει παρα μα παρα πολυ η εικονα της πολης ειναι στην πλεον πολυσυχναστη μετα τους Ολυμποιακους, πλατεια Μοναστηρακιου
Ειναι αισχρη και ντροπη. Νομιζω ειχε κολλησει το θεμα στο ΚΑΣ???????? |
|
Back to top |
|
 |
Alkis Senior Member

|
Posted: Wed Nov 23, 2005 1:26 pm Post subject: |
|
|
Πιστεύω ότι η Ντόρα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά (πολύ από αυτήν δεν φαίνεται) αλλά έχει παρατήσει στην τύχη τους τις πλατείες της Αθήνας. Το ξέρω ότι υπάρχει μπλέξιμο αρμοδιοτήτων μεταξύ του Δήμου, του Υπεχωδε και της ΕΑΧΑ αλλά από ότι φαίνεται ο δήμος έχει νίψει τας χείρας του και δεν ασχολείτε καθόλου.
Και οι ανάγκαιες επεμβάσεις είναι τόσο μικρές που είναι αστείο: Εντάξει δεν υπάρχουν λεφτά τώρα για την υπογειοποίηση της Πειραιώς για την "τρίτη πλατεία" αλλά για να επεκτείνουν το πεζοδρόμιο του Συντάγματος?? για να πλακοστρώσουν την Πλατεία Μοναστηρακίου?? Πόσο κοστίζουν αυτά?? Και πότε περιμένουν να τα κάνουν όλα αυτά, το καλοκαίρι όταν πλακώσουν οι τουρίστες?
Παρεπιπτώντος, τι γίνεται και με την πλατεία Αβησσινίας? Είναι γραφική και ατμοσφαιρική μεν (ιδιώς τα καλοκαιρινα βράδια!) αλλά είναι και ντροπή για μια Ευρωπαική πρωτεύουσα στην καρδιά της τουριστικής περιοχής και του ιστορικού κέντρου. Δεν έχω πάει καιρό τώρα, έχουν κάνει τίποτα?
Επίσεις, πάνω στην Αδριανού, μεταξύ Αδριανού και Ηφαίστου/Αστυγος, υπάρχουν αρκετά οικόπεδα με αρχαία, μπαζομένα ή όχι, τα οποία είναι συνήθως γεμάτα σκουπίδια και γενικώς χαλάνε την εικόνα αυτού του πανέμορφου δρόμου. (Σε ένα από αυτά το οποίο είναι τσιμεντομένο είχαν βάλει ένα διαδραστικό art installation με μια πλατφόρμα που εβγαζε ατμούς κάθε τόσο (!) την περίοδο των ολυμπιακών για όσουν θυμούνται!) Ξέρει κανείς τι σκοπεύουν να τα κάνουν όλα αυτά? |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Wed Nov 23, 2005 3:20 pm Post subject: |
|
|
πλατείες(τα μεγάλα αρχεία φαίνονται καλά):
http://www.zoulias.com/squares/
και κάποιες πολύ όμορφες φωτογραφίες που βρήκα της ακαδημίας από ένα site. άλλο πράμα αυτά τα κτίρια όπως και να το κάνουμε.....βγάλτε τα λεωφορεία αποκεί επιτέλους:
http://www.pbase.com/apmaria/athensbynight
τι να σου κάνει μετά το σιντριβανάκι στο σύνταγμα;...δεν είναι το μέγεθος,είναι το όραμα που μένει διαχρονικό....  |
|
Back to top |
|
 |
savroulis Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Fri Nov 25, 2005 12:58 am Post subject: |
|
|
ωραίο design φαίνεται να έχει το mall, αλλα τελικά αυτή είναι η ονομασία...πάμε mall δηλαδή;  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Fri Nov 25, 2005 7:21 am Post subject: |
|
|
Οντως... Καλώς ήλθατε στο νέο τέμενος του νε-βλαχοπλουτισμού. Παιδιά, δεν ξέρω για τα γονίδια αλλονών αλλά ο πατέρας μου Θεός σχωρέστον κατάγόταν από το Γαρδίκι Ομιλαίων Φθιώτιδος, 1200 υψόμετρο, και η μάνα μου είναι Αθηναία με καταγωγή από το Αϊβαλί (Κυδωνιες) της Μικρασίας. Οπότε τι Mall και αυνανίες...
Απλά, είναι καλό το ότι έστω και έτσι νομιμοποιούνται οι μεγάλης κλίμακας κατασκευές στα νέα προάστεια της Αθήνας, μεγαλύτερου μεγέθους από συγκρότημα "πολυτελών κατοικιών" με δύο πυλωτές. Από κεί και πέρα, το πως θα γεμίσουν οι νέοι αυτοί ναοί της κατανάλωσης δεν ξέρω.
Χαιρετίζω λοιπόν (ώπα ηρέμησε!!! ) την κατασκευή αυτού του περίλαμπρου οικοδομήματος. Θά ήθελα όμως (επειδή ίσως μεγάλωσα πια και ξέρω πράγματα που δεν τάξερα στα 20 μου), το επόμενο μεγάλο κτίριο στην πόλη να είναι μουσείο, νοσοκομείο ή ένα κτίριο γραφείων μεγαλύτερο και πιό εμπνευσμένο από τα 8όροφα κυβάκια της 10ετίας του 90.
Αλήθεια με εκείνο το έρμο μουσείο της Ακρόπολης τι γίνεται; Δεν κάνουμε και κανένα "Βίλλατζ" από κάτω ή απο πάνω να τελειώσει του χρόνου, αλλοιώς δεν το βλέπω να τελειώνει. Σε πιά προσφυγή στο ΣτΕ είμαστε τωρα, στην 145ή;
Ντροπή, ντροπή, ντροπή, αν και λογικό είναι λόγω κατασκευής ένα μυσείο μάλλον είναι πιό μελετημένο και πιό πολύπλοκο... λέω... |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Fri Nov 25, 2005 8:24 am Post subject: |
|
|
Και μόνο επειδή θα έχει fnac, του συγχωρώ και το όνομα και τα πάντα! Αν έχεις πάει σε fnac, σίγουρα καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε! 40.000 τίτλοι βιβλίων και 60.000 τίτλοι CD στον ίδιο χώρο? Είναι δυνατόν?
Κλάψε Ελευθερουδάκη, κλάψε κι εσύ Metropolis!
Ξέχασα και το τμήμα με τα ηλεκτρονικά. Κλάψε και συ Πλαίσιο!
Εν τω μεταξύ άνοιξε σήμερα και η ιστοσελίδα
http://www.themallathens.gr/gr/themallathens.htm |
|
Back to top |
|
 |
compufreak Junior Member

|
Posted: Fri Nov 25, 2005 9:08 am Post subject: |
|
|
Λοιπόν δεν συμφωνώ μαζί σου Γρηγόρη (έως έναν βαθμό) γιατί
Πιστεύω ότι είμαστε ακόμη πίσω σε ότι αφορά τιμές… γιατί
Πχ Όταν στήθηκα στην Αθήνα για να μείνω, άρχισα και αγόραζα τα είδη που χρειαζόμουνα
Όταν μιλάμε πας να δόσεις 3-4 χιλιάδες ευρώ για ηλεκτρικά οικιακά σκεύη ε πώς να το κάνουμε περιμένεις και μια καλή τιμή (δες τιμές στην Γερμανία) και το πλυντήριο σου κάνει 1500 και λες στους κοτσοβολους και σια, πόσο θα μου το δίνης εάν το πάρω μετρητής ?
Και οι πα****ρες τη απαντούσαν? Η τιμή είναι ακατέβατη!!! Και λες εσύ μα… τα αγοράζω όλα μετρητής και σε κοιτά σαν βλάκας για να σου απαντήσει ε έχουμε λογαριάσει μέσα και τις δόσεις!!!! Έλεος τελικά βρικα ένα μικρό μεσαίο κατάστημα και μου έκανε 20% έκπτωση στο σύνολο (και μεταφορά συν στήσιμο μέσα!) ρωτάς οι αλήτες στον κοτσοβολο δεν μπορούσαν?
Γι’αυτό τυχερό μας από εχθές άνοιξε και το Media Markt και που τσέκαρα τις τιμές…. Τιμές Γερμανίας ….. καιρός ήταν να μπει σοβαρός ανταγωνισμός
http://www.mediamarkt.gr |
|
Back to top |
|
 |
Rohan Full Member

|
Posted: Fri Nov 25, 2005 9:38 am Post subject: |
|
|
Σύντομο σχόλιο για το "Mall":
Μας πήρε 30 χρόνια για να ακολουθήσουμε τις τάσεις της "ανεπτυγμένης Δύσης" στο εμπόριο. Το θέμα είναι αν αυτές οι τάσεις εξακολουθούν να ισχύουν ή έχουν ήδη αλλάξει.... |
|
Back to top |
|
 |
Grecolatin Junior Member

|
Posted: Fri Nov 25, 2005 9:43 am Post subject: |
|
|
Mia pou milisate gia to Fnac...
Tha sas po apla tin apopsi mou dioti exo pai sto Fnac tis Barkelonis.
Epidi se afta ta idi xalao ola ta fragka mou, emena mou arese poli.Einai ena teras apo biblia,tenies kai mousiki, poli mousiki.
Gia mena ine megali xara pou mporo sto eksoteriko na bro toso megali pikilia ellinikis mousikis.
Ipirxe enas xoros isa me ena tixos saloniou tingka apo ellinikous diskous.Ta basika diladi ipirxan.
Parolo pou den mou aresoun poli i megales epifanies kai ta polikatastimata, i alithia ine oti to sigkekrimeno mou kani poli.
H times itane normal, me arketes prosfores.
Tora, to Metropolis den nomizo na katalabi kai tipota,exei stithi se poli stratigika simia, exi kales times kai arketi kali pikilia.
Ase pou apo ti ida stin istoselida tou Mall, to Fnac POLI megalo den mou fenete,apla mia megali gonia piani.Ego afto pou exo di itane ena terastio 3orofo ktirio. |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Fri Nov 25, 2005 10:03 am Post subject: |
|
|
παιδιά προσωπικά απότι βλέπω το mall είναι ωραία κατασκευή(ξέφυγε από το κουτί και έχει κάποιο μέγεθος) και επιτέλους υπάρχει ένα εμπορικό της προκοπης στην αθηνα.όπως και να το κάνουμε όλες η πρωτεύουσες που θέλουν να αποκαλούνται μοντέρνες έχουν ένα τουλάχιστον. τώρα η έλλειψη μουσείων και τι περιέχει το κέντρο είναι άλλο θέμα...άντε και το 100% ξένο όνομα πες στα εμπορικά έχει γίνει σήμα κατατεθέν(e ρε γλέντια με την νεολαία... ) αλλα τουλάχιστον βλέπουμε ένα κτίριο της προκοπης. όπως λέτε τα αλλα ποτε θα τα δούμε...
η δύση(και η haha δεν είναι μονο η δύση ανεπτυγμένη...) έχει μπόλικα εμπορικά,προσφέρουν στέγη σε μικρές επιχειρήσεις για μικρό niki αλλα και γρηγορη εξυπηρέτηση,παράλληλα είναι καλο να μένουν η δρόμοι για της βόλτες και τα ψώνια,είναι όμορφα και γραφικά(πλακόστρωση..... )
ps.ps. δε ξέρω τι FNAC θα έχει το MALL, αλλα όντως βγαίνουν και σε XL .....δείτε το FNAC στο sao paulo( αυτή ήταν και η φωτό του in.gr) :
http://www.arrakeen.ch/brasil4/25%20%20Fnac.JPG |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|