Στάδιο Βόλου
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 9.000 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το στάδιο βρίσκεται στον Βόλο (320 χλμ από την Αθήνα και 250 από τη Θεσ/νίκη), όπου μπορείτε να φτάσετε και σιδηροδρομικώς. Το ίδιο το στάδιο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της πόλης, στη Νέα Δημητριάδα. Από το κέντρο του Βόλου ακολουθήστε την οδό Ιάσονος ανατολικά προς Αγριά. Μόλις βγείτε από την πόλη, θα φτάσετε σε μία διχάλα του δρόμου με φανάρια. Δεξιά ο δρόμος συνεχίζει παραλιακά προς την Αγριά. Στρίψτε αριστερά και θα φτάσετε στο στάδιο μετά από 500 μέτρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε ως εκεί και με το αστικό λεωφορείο 3.
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Κτίστηκε το: 1968 (Τελευταία ανακατασκευή το 2005)
Ρεκόρ θεατών: 17.200 (Ολυμπιακός - Αρης, μπαράζ τίτλου στις 25/5/1980)
Έδρα: Ολυμπιακός Βόλου (Football League)
Πληροφορίες: Το Δημοτικό (πρώην "Εθνικό") Στάδιο Βόλου έχει μία αρκετά σημαντική θέση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορείτε να δείτε δύο φωτογραφίες του από τη δεκαετία του '70 (πριν την επέκταση μέρους των εξεδρών) και του '90. Το Στάδιο του Βόλου έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ. Σημαντικότερος από αυτούς ήταν εκείνος που έγινε στις 29/6/1982 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (αποτέλεσμα: 2-1) και ανέδειξε τον πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς.
Το Στάδιο του Βόλου ήταν ένα από τα προπονητήρια ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Γι' αυτό το λόγο έγιναν περιορισμένα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του, συνολικού κόστους € 350.000. Αφορούσαν κυρίως τον χλοοτάπητα και τους εσωτερικούς χώρους του σταδίου. Το 2005 διενεργήθηκαν επιπλέον έργα με πρωτοβουλία της ΕΠΑΕ και του Ολυμπιακού Βόλου (ενίσχυση κερκίδων, καθίσματα, εξωτερικοί & εσωτερικοί χώροι) ενώ σχεδιάζεται και η τοποθέτηση στεγάστρου πάνω από τη δυτική πλευρά των εξεδρών.
Το στάδιο ανήκει στον Δήμο Βόλου.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Στάδιο του Βόλου - Click για μεγέθυνση!
Η δυτική εξέδρα και το νότιο πέταλο - Click για μεγέθυνση!
Το βόρειο πέταλο με την οικογενειακή κερκίδα (κίτρινα καθίσματα) - Click για μεγέθυνση!
Η ανατολική κερκίδα - Click για μεγέθυνση!
Το Στάδιο του Βόλου από τα νότια - Click για μεγέθυνση!