Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 7.616 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στην Τρίπολη, 160 χλμ νότιο-δυτικά της Αθήνας. Στην πόλη μπορείτε να φτάσετε και με το τρένο. Το ίδιο το γήπεδο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Τρίπολης (δίπλα στις γραμμές του τρένου και πίσω από τα ΚΤΕΛ). Ερχόμενοι από Αθήνα, βγείτε από την Εθνική Οδό προς "Τρίπολη" και συνεχίστε ευθεία για 1,5 χλμ μέχρι μία διασταύρωση με φανάρια. Στρίψτε αριστερά προς "Σπάρτη, Καλαμάτα" και σε 300μ, αμέσως μετά την αστυνομία, θα δείτε πινακίδα προς το "Γήπεδο Αστέρα" να δείχνει αριστερά. Περάστε τις γραμμές του τρένου και μετά από 1 χλμ θα φτάσετε έξω από το γήπεδο.
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Κτίστηκε το: 1979 (Τελευταία ανακατασκευή το 2010)
Ρεκόρ θεατών: 6.150 (Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός, στις 27/11/2011)
Έδρα: Αστέρας Τρίπολης (Superleague)
Πληροφορίες: Το γήπεδο είναι νέα κατασκευή, αφού το μόνο που υπήρχε πριν την άνοδο του Αστέρα στη Γ' Εθνική το 2005 ήταν μία μικρή εξέδρα περίπου 100 θέσεων. Οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας επένδυσαν σημαντικά ποσά, με αποτέλεσμα τη μεταμόρφωση του γηπέδου, καθώς:
- Το 2005 κατασκευάστηκε η ανατολική κερκίδα (θύρα 1 - 2.488 θέσεις), η οποία εκτός των άλλων στεγάζει τα γραφεία της ΠΑΕ, γυμναστήριο και αποδυτήρια, εντευκτήριο, κλπ.
- Το 2007, με την άνοδο στη Superleague, κατασκευάστηκε η δυτική κερκίδα (θύρα 3 - 1.447 θέσεις), όπου στεγάζονται τα δημοσιογραφικά και οι θέσεις VIP. Επίσης, προστέθηκε και μία μικρή κερκίδα στη νότια πλευρά (θύρα 4), για χρήση από τους φιλοξενούμενους οπαδούς.
- Το 2008 κατασκευάστηκε η βόρεια στεγασμένη κερκίδα (θύρα 2 - 2.016 θέσεις).
- Το 2010 επεκτάθηκε η νότια κερκίδα (θύρα 4 - από 498 πλέον διαθέτει 1.665 θέσεις).
Τα σχέδια για το μέλλον είναι ακόμη πιο φιλόδοξα και αφορούν στην κατασκευή ενός πλήρους αθλητικού συγκροτήματος στην έκταση γύρω από το υπάρχον γήπεδο. Προβλέπονται βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου (ήδη έχουν κατασκευαστεί κάποια από αυτά), γήπεδα μπάσκετ, τέννις, ξενώνες και ξενοδοχείο. Κυρίως όμως τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα νέο γήπεδο, 13.000 πλήρως στεγασμένων θέσεων. Προς το παρόν έχει κατασκευαστεί ο αγωνιστικός του χώρος, ο οποίος χρησιμοποιείται προσωρινά για τις προπονήσεις της ομάδας.

Το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη ΑΓΣ Αστέρα Τρίπολης.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Γήπεδο του Αστέρα από την ανατολική κερκίδα (θ.1) - Click για μεγέθυνση!
Αριστερά η βόρεια (θ.2) και δεξιά η ανατολική κερκίδα (θ.1) - Click για μεγέθυνση!
Αριστερά η ανατολική (θ.1) και δεξιά η νότια κερκίδα (θ.4) - Click για μεγέθυνση!
Άποψη της νότιας κερκίδας (θ.4 - παραχωρείται στους φιλοξενούμενους) και του νέου ηλεκτρονικού πίνακα - Click για μεγέθυνση!
Η βόρεια κερκίδα (θ.2) του γηπέδου - Click για μεγέθυνση!