Γήπεδο Ταύρου
"Σπύρος Γιαλαμπίδης"
Χωρητικότητα: 4.000 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Το γήπεδο βρίσκεται στον Ταύρο, περίπου 3 χλμ νότια του κέντρου της Αθήνας. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι εύκολη μέσω της οδού Πειραιώς. Μετά τη διασταύρωση με την οδό Χαμοστέρνας θα πρέπει να διανύσετε άλλα 500μ. Θα δείτε το δημαρχείο του Ταύρου στα αριστερά και σε λίγο ένα πρατήριο της Shell στα δεξιά σας. Σε αυτή τη γωνία στρίψτε δεξιά στην οδό Ταύρου, ένα στενό δρόμο που περνάει μέσα από εργοστάσια και φτάνει μετά από 500μ στις γραμμές του τρένου. Περάστε την ισόπεδη διάβαση και θα βρεθείτε έξω από το γήπεδο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λεωφορείο. Το 049 (Ομόνοια - Πειραιάς) θα σας αφήσει επί της Πειραιώς (στάση "Σφαγεία"). Από εκεί θα πρέπει να περπατήσετε ως το γήπεδο. Αν πάντως επιλέξετε να πάτε με το μετρό (γραμμή 1), θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σταθμός "Ταύρος" δε βολεύει καθόλου, αφού είναι πολύ μακρυά από το γήπεδο. Πιο κοντά βρίσκεται η "Καλλιθέα", αλλά και πάλι θα πρέπει να περπατήσετε σχεδόν 1 χλμ ως το γήπεδο.

Κτίστηκε το: 1969

Ρεκόρ θεατών: 11.000 (Φωστήρας - Ολυμπιακός, το 1971)

Έδρα: Φωστήρας (Football League)

Πληροφορίες: Το γήπεδο φέρει το όνομα του παλιού παίκτη του Φωστήρα κατά τα μεταπολεμικά χρόνια, Σπύρου Γιαλαμπίδη. Διαθέτει τρεις ξύλινες λυόμενες κερκίδες, οι οποίες τοποθετήκαν το 2002, αντικαθιστώντας παλαιότερες αντίστοιχες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη διαρρύθμισή του, που θυμίζει 1960, το γήπεδο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με καθαρούς χώρους, μπουτίκ, καφετέρια και λέσχη της ομάδας του Φωστήρα. Το γήπεδο πλέον διαθέτει και ηλεκτροφωτισμό (δεν εμφανίζεται στις φωτογραφίες αυτής της σελίδας).

Το γήπεδο ανήκει στο Δήμο Ταύρου.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Δεξιά η ανατολική, αριστερά η δυτική και στο βάθος η βόρεια κερκίδα του Γηπέδου του Ταύρου
Η δυτική και δεξιά η μικρή βόρεια εξέδρα του γηπέδου