Γήπεδο Σερρών
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 9.500 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στις Σέρρες, 80 χλμ βορειο-ανατολικά της Θεσσαλονίκης και 590 χλμ βόρεια της Αθήνας. Μπορείτε να φτάσετε εκεί και σιδηροδρομικώς. Το ίδιο το γήπεδο βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης. Για να το βρείτε, ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη, ακολουθήστε την περιφερειακή οδό. Μετά από 5,5 χλμ, στα φανάρια του σιδηροδρομικού σταθμού, στρίψτε αριστερά στην οδό Μεραρχίας προς το κέντρο της πόλης. Σε περίπου 1 χλμ στρίψτε δεξιά στην οδό Μπεκιάρη και αμέσως αριστερά στην οδό Ραιδεστού, για να φτάσετε μπροστά στο γήπεδο.
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Κτίστηκε το: 1926 (Τελευταία ανακατασκευή το 1976)
Ρεκόρ θεατών: 14.200 (Πανσερραϊκός - Λάρισα, το 1972)
Έδρα: Σέρρες (Football League), Πανσερραϊκός (Γ' Εθνική)
Πληροφορίες: Το Δημοτικό Γήπεδο των Σερρών είχε αρχικά μία μόνο εξέδρα (τη δυτική) και χωρητικότητα 1.000 καθημένων και 3.000 ορθίων θεατών. Ήταν η έδρα του Ηρακλή και του Απόλλωνα Σερρών, οι οποίοι συγχωνεύθηκαν το 1964 δημιουργώντας τον Πανσερραϊκό. Το 1976 το γήπεδο πήρε την σημερινή του μορφή, με την κατασκευή των δύο πετάλων πίσω από τις εστίες. Την ίδια χρονιά απέκτησε για πρώτη φορά και χλοοτάπητα.

Το 2005 τοποθετήθηκαν προβολείς και καθίσματα σε όλες τις κερκίδες. To νέο στέγαστρο πάνω από τη δυτική κερκίδα (θύρες 2-3-4) κατασκευάστηκε το 2008, οπότε και τα δημοσιογραφικά θεωρεία μεταφέρθηκαν στην απέναντι θύρα 1. Παρ'όλα αυτά τα έργα, το γήπεδο δείχνει την ηλικία του. Μάλιστα, ιδιαιτέρως σημαντικά προβλήματα έχουν εντοπιστεί ως προς τη στατικότητα του νοτίου πετάλου, το οποίο χρήζει άμεσων παρεμβάσεων για την ασφάλεια των θεατών.

Το γήπεδο ανήκει στον Δήμο Σερρών.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Δημοτικό Γήπεδο των Σερρών - Click για μεγέθυνση!
Το βόρειο πέταλο (φωτογραφία πριν την τοποθέτηση του νέου στεγάστρου) - Click για μεγέθυνση!
Η κύρια δυτική κερκίδα του γηπέδου - Click για μεγέθυνση!