Γήπεδο Προσφυγικών
Χωρητικότητα: 2.500 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στην πόλη της Πάτρας, 220 χλμ από την Αθήνα. Το ίδιο το γήπεδο βρίσκεται νότια του κέντρου της Πάτρας. Για να το βρείτε, ακολουθήστε την οδό Γούναρη. Αφού περάσετε το Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", στα φανάρια που θα συναντήσετε πρέπει να στρίψετε δεξιά, προς "Καλάβρυτα". Το τρίτο στενό μετά τα φανάρια είναι η οδός Δορυλαίου, όπου πρέπει να στρίψετε και πάλι δεξιά. Συνεχίστε ευθεία και μετά από 200 μέτρα θα φτάσετε έξω από το γήπεδο.
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Κτίστηκε το: 1925 (Τελευταία ανακατασκευή το 2000)
Ρεκόρ θεατών: 5.729 (Πάτραι - Αργοναύτης, το 1968)
Έδρα: Αρης Πατρών, Ολυμπιακός Πατρών (Τοπικό Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αχαΐας)
Πληροφορίες: Το Γήπεδο των Προσφυγικών παίρνει το όνομά του από τη συνοικία της Πάτρας όπου βρίσκεται. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι πρόσφυγες της ομάδας Απόλλων Σμύρνης (στην Αθήνα έφτιαξαν τον γνωστό Απόλλωνα) δημιούργησαν τον Ολυμπιακό Πατρών και προχώρησαν στην ενοικίαση γηπέδου. Αρχικά έφερε λοιπόν το όνομα "Γήπεδο Ολυμπιακού".

Στα Προσφυγικά θα χτυπούσε για τα επόμενα 50 χρόνια η ποδοσφαιρική καρδιά της Πάτρας. Το 1926 διαμορφώθηκε το γήπεδο με τις πρώτες τάβλες, ενώ το 1947, πήρε τη μορφή που είχε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80 με τις περίφημες λαμαρίνες (μόνο χώροι ορθίων και καθόλου καθίσματα)! Χρησιμοποιήθηκε από Ολυμπιακό, Θύελλα, Πατραϊκό, Απόλλωνα και Αρη, με πολλές συμμετοχές σε Β' και Γ' Εθνική. Τα σωματεία αυτά διαλύθηκαν από τη Χούντα το 1967, για να προκύψει ο ΑΠΣ Πάτραι (με έδρα τα Προσφυγικά).

Το 1984 το γήπεδο σώθηκε την τελευταία στιγμή από το να γίνει πολυκατοικίες και αγοράστηκε από τη ΓΓΑ. Τα Προσφυγικά όμως ήταν πλέον ένα απολίθωμα παλαιότερων εποχών. Το 1998 αποφασίστηκε η ριζική αναμόρφωση του χώρου. Τα έργα ολοκληρώθηκαν το 2000 και ουσιαστικά δημιούργησαν ένα καινούριο γήπεδο με νέο φυσικό χλοοτάπητα, ηλεκτροφωτισμό, δύο κερκίδες ελαφράς μεταλλικής κατασκευής με πλαστικά καθίσματα, αποδυτήρια, γραφεία κλπ.

Σήμερα δυστυχώς το Γήπεδο των Προσφυγικών είναι σε τραγική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιείται από τις τοπικές ομάδες. Οι κερκίδες του είναι επικίνδυνες για τους θεατές και είναι πια ξερό, καθώς το χόρτο καταστράφηκε.

Το γήπεδο ανήκει στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαϊας.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Πανοραμική άποψη του Γηπέδου των Προσφυγικών
Η μεγάλη νότια εξέδρα του γηπέδου
Το Γήπεδο των Προσφυγικών