Κλειστό Πυγμαχίας Περιστερίου
ΝΕΟ κλειστό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Το νέο αυτό κλειστό γυμναστήριο (χωρητικότητας 8.400 θεατών) φιλοξένησε το αγώνισμα της πυγμαχίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Το κλειστό αποτελεί μετα-Ολυμπιακά μέρος ενός πλήρους αθλητικού συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, έπειτα από το 2004 αφαιρέθηκε το βορειο-δυτικό πρόσθετο τμήμα εξεδρών σχήματος Γ, αφήνοντας πλέον τον χώρο για τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, δύο ποδοσφαίρου 5x5, ενός ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ, δύο τέννις και ενός βόλλεϊ. Το αποτέλεσμα ήταν η μείωση της χωρητικότητας του κλειστού γυμναστηρίου σε 2.305.

Τα παραπάνω είναι φανερά, εάν δείτε τις δύο ακόλουθες μακέτες του κλειστού: η πρώτη απεικονίζει τον χώρο όπως ήταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η δεύτερη όπως διαμορφώθηκε μετά από αυτούς.
Σημειώνεται ότι τις περισσότερες από τις εικόνες αυτής της σελίδας (εκτός από την πρώτη και την τελευταία) μπορείτε να τις δείτε σε πλήρες μέγεθος εάν τις επιλέξετε. Για παράδειγμα, κάντε κλικ επάνω στο διπλανό εικονίδιο και θα δείτε το σχέδιο κάτοψης του κλειστού όπως ήταν τον Αύγουστο του 2004 (με τις πρόσθετες εξέδρες σχήματος Γ στα δυτικά και τα βόρεια της μόνιμης κατασκευής).
Το κλειστό της πυγμαχίας ήταν η τελευταία Ολυμπιακή εγκατάσταση που χωροθετήθηκε. Μόλις στα μέσα του 2002 αποφασίστηκε η κατασκευή του όχι στο Φάληρο αλλά στο Περιστέρι, στο κτήμα Μαζαράκη, ανάμεσα στο Μπουρνάζι και την Εθνική Οδό (Τρεις Γέφυρες και γέφυρα Ροσινιόλ). Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από επίσημα χείλη, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς. Χαρακτηριστικά, είχε ειπωθεί ότι το κλειστό εξυπηρετείται από το νέο σταθμό του Μετρό στον Αγιο Αντώνιο Περιστερίου, που όμως απέχει σχεδόν 2 χιλιόμετρα!

Το προϋπολογισθέν κόστος όλου του πολυδύναμου κέντρου ήταν € 14.671.801. Τα έργα ξεκινήσαν στις αρχές του 2003 (υποτίθεται από την εταιρία "Κλ. Ρούτσης", αλλά στην ουσία από την "J&P-ΑΒΑΞ") και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2004. Το κλειστό γυμναστήριο εγκαινιάστηκε στις 26 Μαίου με το Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας. Οι πιο πάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν τότε.
Παράλληλα με το κλειστό γυμναστήριο κατασκευάστηκε στα δυτικά του και η εξέδρα του μελλοντικού ποδοσφαιρικού γηπέδου (περίπου 3.000 θεατών), την οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω. Το εσωτερικό της χρησιμοποιήθηκε ως χώροι υποστήριξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πολλές ευχαριστίες στον κ. Νίκο Δεληγιάννη της J&P-ΑΒΑΞ για την πολύτιμη βοήθειά του.
Η πρώτη αεροφωτογραφία στη σελίδα προέρχεται από το επίσημο site της ΟΕΟΑ "Αθήνα 2004"
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Αεροφωτογραφία του Κλειστού Πυγμαχίας στο Περιστέρι (Μάιος 2004)  © "ΑΘΗΝΑ 2004"/Κ.ΒΕΡΓΑΣ
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Η εξέδρα του ποδοσφαιρικού γηπέδου δίπλα στο κλειστό (Μάιος 2004)