Γήπεδο ΟΦΗ
"Θόδωρος Βαρδινογιάννης"
Χωρητικότητα: 9.088 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μπορείτε να φτάσετε τόσο με πλοίο από τον Πειραιά όσο και αεροπορικώς. Το ίδιο το γήπεδο του ΟΦΗ βρίσκεται στα Καμίνια, μια συνοικία δυτικά του κέντρου της πόλης. Για να φτάσετε ως εκεί (αν υποθέσουμε ότι ξεκινάτε από την Πλατεία Ελευθερίας) ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί προς τη Χανιόπορτα, ώσπου να βγείτε από τα τείχη.
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Σε εκείνο το σημείο μη συνεχίσετε ευθεία στη Λεωφ. 62 Μαρτύρων προς Χανιά, αλλά στρίψτε δεξιά στην οδό Μάχης Κρήτης. Έπειτα από 1 χλμ - και λίγο πριν ο δρόμος φτάσει στη θάλασσα - στρίψτε αριστερά στην οδό Καντάνου (υπάρχει ένα πρατήριο ΒΡ στη γωνία) και θα φτάσετε στο γήπεδο έπειτα από 100 μέτρα.
Κτίστηκε το: 1951 (Τελευταία ανακατασκευή το 2001)
Ρεκόρ θεατών: 12.391 (ΟΦΗ - Ολυμπιακός, στις 25/9/1988)
Έδρα: ΟΦΗ (Superleague)
Πληροφορίες: Το γήπεδο μετονομάστηκε σε "Θόδωρος Βαρδινογιάννης", προς τιμή του ανθρώπου που σχεδόν ταυτίστηκε με τον ΟΦΗ. Το αρκετά παράξενο σχήμα των κερκίδων οφείλεται στην εξίσου… αρκετά ασυνήθιστη ιστορία του γηπέδου. Ο χώρος που αυτό τώρα καταλαμβάνει ήταν παλαιότερα περιοχή νεκροταφείων (χριστιανικού, εβραϊκού και αρμενικού), που κατελήφθη σχεδόν "πραξικοπηματικά" από τον ΟΦΗ λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο! Ακόμη και σήμερα πίσω από την βόρεια εξέδρα βρίσκεται το νεκροταφείο των Αρμενίων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του γηπέδου του ΟΦΗ διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα.
Αν και οι εξέδρες παραμένουν οι ίδιες από το 1987 (όταν και κατασκευάστηκε η... μισή βόρεια πλευρά), το ίδιο το γήπεδο έχει σήμερα διαφορετική εικόνα σε σχέση με πριν λίγα χρόνια. Καλύφθηκε ολόκληρο με πλαστικά καθίσματα (κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της χωρητικότητας από τις 10.500 στις 9.000) ενώ τα τελευταία σημαντικά έργα στα τέλη του 2001 περιλάμβαναν την ολική ανακατασκευή των χώρων κάτω από τις θύρες 4, 5 και 8 καθώς και την αντικατάσταση των στεγάστρων στις ίδιες θύρες. Φωτογραφίες του γηπέδου με τα παλαιά στέγαστρα: 1 2 3.

Το γήπεδο ήταν ένα από τα ολυμπιακά προπονητήρια για το 2004. Ο ΟΦΗ το εγκατέλειψε (μετακόμισε στο Παγκρήτιο) το 2005 αλλά επέστρεψε το 2009.
Το γήπεδο ανήκει στoν ερασιτέχνη ΟΦΗ.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Πανοραμική άποψη του Γηπέδου "Θόδωρος Βαρδινογιάννης"
Η δυτική εξέδρα (θύρα 4) με το νέο σκέπαστρο
Η νότια εξέδρα του γηπέδου του ΟΦΗ
H ανατολική εξέδρα, όπου κάθονται συνήθως οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, και αριστερά της το... υπόλοιπο μισό της βόρειας πλευράς του γηπέδου