22/7/2002

Πολλές από τις ομάδες της Α1 κατηγορίας μπάσκετ πρόκειται να αλλάξουν έδρα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα:

Λόγω των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πρόκειται να κλείσει το
Κλειστό ΟΑΚΑ, έτσι οι ένοικοί του αναγκαστικά θα μετακομίσουν για τα επόμενα δύο χρόνια. Η περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της ΑΕΚ θα αγωνίζεται στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και ο Παναθηναϊκός στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΣΠΟΡΤΙΓΚ (1.862 θέσεων). Για τον ίδιο λόγο (αναβάθμιση για το 2004), ο Ολυμπιακός θα φύγει από το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και επέλεξε το ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (2.273 θέσεων).

Από την άλλη πλευρά, έδρα αλλάζουν και οι δύο νεοφώτιστοι στην Α1. Τα (και όχι "η") Ολύμπια Λάρισας μετακομίζουν στο
ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, που είναι πολύ πιο μεγάλο και καινούριο από το Κλειστό Αλκαζάρ. Η πιο εντυπωσιακή όμως μετακίνηση είναι αναμφίβολα αυτή του Μακεδονικού, που δεν αλλάζει μόνο γήπεδο αλλά και πόλη! Η ομάδα αφήνει τη Θεσσαλονίκη και το Κλειστό της Νεάπολης και πηγαίνει στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (1.500 θέσεων). Ο λόγος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μακεδονικού, είναι ότι "η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει να έχει 4 ομάδες στην Α1". Ούτως ή άλλως, το κοινό που συγκέντρωνε η ομάδα ως τώρα ήταν πολύ μικρό και ο Μακεδονικός φιλοδοξεί ότι θα ανοίξει μία νέα αγορά στην Κοζάνη, αποσπώντας και τα ανάλογα οφέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν αυτό το πείραμα πετύχει, ο Μακεδονικός σκοπεύει να μετακομίσει το 2003 στο Νέο Κλειστό της Κοζάνης που θα έχει ολοκληρωθεί ως τότε και θα χωρά περίπου 4.000 θεατές.