16/11/2004

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2004. Παναθηναϊκός - PSV Eindhoven, το ευρωπαϊκό κύκνειο άσμα του θρυλικού, αλλά και τόσο γερασμένου πλέον, ΓΗΠΕΔΟΥ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" (ΛΕΩΦΟΡΟΣ). Η UEFA αποφάσισε και διεμήνυσε στην ελληνική ομάδα ότι η ιστορική της έδρα δεν πληροί πλέον τα κριτήρια προκειμένου να φιλοξενεί αγώνες των διοργανώσεών της.

Ήταν πάντως μία αρκετά ασυνήθιστη χρονικά απόφαση, υπό την έννοια ότι βρισκόμαστε πια στα μέσα σχεδόν της αγωνιστικής περιόδου. Φαίνεται όμως ότι η ιδιότυπη "υπομονή" της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας προς τη χώρα μας, λόγω των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που προκάλεσαν το προσωρινό κλείσιμο πολλών γηπέδων, αποτελεί πλέον παρελθόν. Για να γράφουμε τα πράγματα με το όνομά τους, ήταν έκπληξη και αυτή ακόμη η καλοκαιρινή έγκριση της Λεωφόρου από την UEFA.

Τα θέμα πλέον είναι τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Πιθανότερη φυσικά φαντάζει η χρησιμοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας στο άμεσο μέλλον, είτε πρόκειται για την επόμενη φάση του Champions League είτε του κυπέλλου UEFA. Δεν αποκλείονται πάντως και άλλα σενάρια, που έχουν να κάνουν με την "απέχθεια" που δείχνει η ΠΑΕ ΠΑΟ για τη χρήση του ΟΑΚΑ, σε σχέση πάντα με την πίεση που θέλει να ασκήσει στην Πολιτεία για την υπόθεση του νέου της γηπέδου. Αν λοιπόν αυτά τα σενάρια επαληθευτούν, οι πιθανές νέες "ευρωπαϊκές" έδρες του Παναθηναϊκού συμπεριλαμβάνουν το Πανθεσσαλικό, το Παμπελοποννησιακό ή το Παγκρήτιο Στάδιο.

Σχετικά άρθρα:
H UEFA ενέκρινε το Απόστολος Νικολαϊδης (8/9/01)
Έργα στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης (3/7/01)