Στάδιο Λιβαδειάς
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 5.915 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το στάδιο βρίσκεται στη Λιβαδειά, περίπου 130 χλμ βορειο-δυτικά της Αθήνας. Στην πόλη μπορείτε να φτάσετε και με το τρένο. Το ίδιο το στάδιο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Λιβαδειάς και η πρόσβαση σε αυτό είναι αρκετά εύκολη. Ερχόμενοι από την Αθήνα, θα περάσετε στην είσοδο της πόλης το ξενοδοχείο Φίλιππος. Μετά από 300μ θα δείτε μία πινακίδα να δείχνει αριστερά προς "Οδό Καραγιαννοπούλου - Εθνικό Στάδιο". Στρίψτε αριστερά και μετά από 1 χλμ θα φτάσετε στο στάδιο, αρκεί να ακολουθήστε τις αρκετές παρόμοιες πινακίδες που θα βρείτε στην πορεία σας.
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Κτίστηκε το: 1952 (Τελευταία ανακατασκευή το 2005)
Ρεκόρ θεατών: 7.631 (Λεβαδειακός - ΑΕΚ, την περίοδο 1987-88)
Έδρα: Λεβαδειακός (Superleague)
Πληροφορίες: Το Δημοτικό (πρώην "Εθνικό") Στάδιο της Λιβαδειάς βρισκόταν σε απογοητευτική κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι του 2005 (δείτε σχετικές φωτογραφίες: 1, 2, 3). Η άνοδος όμως της τοπικής ομάδας στην Α' Εθνική ήταν η αιτία για την αναμόρφωση του σταδίου μέσα σε λίγους μήνες.

Συγκεκριμένα, η μικρή δυτική κερκίδα κατεδαφίστηκε, στη θέση της δημιουργήθηκε μία νέα, ελαφράς κατασκευής, ενώ προστέθηκαν δύο ακόμη γωνιακές κερκίδες δεξιά και αριστερά της. Σε όλες τις εξέδρες (και στην ανατολική που προϋπήρχε) τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα. Ανακαινίστηκαν οι χώροι κάτω από την ανατολική κερκίδα, δημιουργήθηκαν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία και σουίτες, ενώ τέλος τοποθετήθηκαν και προβολείς.

Τα έργα όμως δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, βάσει του αρχικού σχεδιασμού (βλ. σχέδια: 1, 2), με βασικότερες ελλείψεις τη μη στέγαση των κερκίδων και τη μη ολοκλήρωση του νοτίου πετάλου. Πάντως, το 2009 έγιναν κάποια έργα αναβάθμισης στους εσωτερικούς χώρους του σταδίου, ενώ τοποθετήθηκε και ένα μικρό στέγαστρο πάνω από τις θέσεις των VIPs (δεν απεικονίζεται).
Το στάδιο ανήκει στον Δήμο Λεβαδέων.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς από τα νοτιοδυτικά - Click για μεγέθυνση!
Η νέα δυτική εξέδρα του σταδίου - Click για μεγέθυνση!
Το νότιο πέταλο, όπου κάθονται οι φιλοξενούμενοι - Click για μεγέθυνση!
Το Στάδιο της Λιβαδειάς - Click για μεγέθυνση!