Γήπεδο Κορωπίου
"Αντώνης Πρίφτης"
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 1.586 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Tο γήπεδο βρίσκεται στο Κορωπί, 30 χλμ ανατολικά του κέντρου της Αθήνας. Για να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, ο πιο απλός τρόπος είναι μέσω της Αττικής Οδού. Βγείτε στην έξοδο 20 και συνεχίστε ευθεία, ακολουθώντας τα σήματα προς Κορωπί. Μετά από 1,5 χλμ θα δείτε μία πινακίδα να δείχνει δεξιά προς το "Δημοτικό Γήπεδο Αντ. Πρίφτης" (300μ μέσω της οδού Ηρακλέους). Μπορείτε να πάτε εκεί και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χρησιμοποιήστε το μετρό ή τον προαστιακό μέχρι τον σταθμό του Κορωπίου. Από εκεί πάρτε το λεωφορείο 309 ή το 330 και κατεβείτε δύο στάσεις μετά, στη "2η Αττικής" (πρέπει να περπατήσετε 500μ ως το γήπεδο).
Κτίστηκε το: 1957 (Τελευταία ανακατασκευή το 2006)
Ρεκόρ θεατών: 3.200 (Κορωπί - Παναιτωλικός, την περίοδο 1970-71)
Έδρα: Κορωπί (Τοπικό Πρωτάθλημα ΕΠΣΑΝΑ)
Πληροφορίες: Το γήπεδο φέρει το όνομα του Αντώνη Πρίφτη, ενός αθλητή του στίβου με καταγωγή από το Κορωπί, ο οποίος αγωνίστηκε στη Μεσο-Ολυμπιάδα του 1906 και πέθανε κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο το 1913.

Ο χώρος όπου βρίσκεται σήμερα το γήπεδο φιλοξένησε για πρώτη φορά ποδοσφαιρικούς αγώνες το 1957. Η βόρεια κερκίδα κατασκευάστηκε δέκα χρόνια αργότερα. Το γήπεδο απέκτησε χλοοτάπητα το 2003, ενώ την ίδια περίοδο τοποθετήθηκαν καθίσματα στη βόρεια κερκίδα (μειώνοντας τη χωρητικότητά της από τις 1.200 στις 986 θέσεις). Η άνοδος της τοπικής ομάδας στη Γ' Εθνική το 2006 ήταν η αφορμή για την κατασκευή μίας νέας νότιας κερκίδας 600 θεατών. Σχεδιάζεται ακόμη η μελλοντική επέκταση αυτής της κερκίδας, έτσι ώστε να καλύψει όλη τη νότια πλευρά του γηπέδου, αυξάνοντας παράλληλα τη χωρητικότητα κατά 600 επιπλέον θέσεις.

Το γήπεδο ανήκει στον Δήμο Κρωπίας (Κορωπίου).
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr