Γήπεδο Καισαριανής
"Μιχάλης Κρητικόπουλος"
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 4.851 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στην Καισαριανή, 4 χλμ ανατολικά του κέντρου της Αθήνας. Για να πάτε εκεί με αυτοκίνητο, ακολουθήστε την οδό Βασ. Αλεξάνδρου, μπροστά από το Χίλτον. Σε 500μ ο δρόμος στρίβει δεξιά και μετονομάζεται σε Γρ. Θεολόγου. Στα φανάρια με την οδό Υμηττού περάστε απέναντι στην Εθνικής Αντιστάσεως. Συνεχίστε όλο ευθεία προς το βουνό και θα φτάσετε στο γήπεδο στις παρυφές της Καισαριανής. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε από την Λεωφόρο Κατεχάκη. Βγείτε στην έξοδο προς "Καισαριανή" και ο δρόμος θα σας οδηγήσει έξω από το γήπεδο.
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Μπορείτε να φτάσετε ως εκεί και με την αστική συγκοινωνία. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή 3 του Μετρό και κατεβείτε στη στάση "Ευαγγελισμός", που βρίσκεται στη Βασ. Σοφίας. Από εκεί πάρτε κάποιο από τα δύο λεωφορεία που πηγαίνουν στην Καισαριανή: το 223 ή το 224. Κατεβείτε στο τέρμα, έξω από το νεκροταφείο της Καισαριανής, απέναντι ακριβώς από το γήπεδο.
Κτίστηκε το: 1998
Ρεκόρ θεατών: 4.000 (Εθνικός Αστέρας - Ολυμπιακός, στις 28/1/2001)
Έδρα: Αλιμος (Football League), Εθνικός Αστέρας (Τοπικό Πρωτάθλημα ΕΠΣΑ)
Πληροφορίες: Το Δημοτικό (πρώην "Εθνικό") Γήπεδο Καισαριανής είναι κτισμένο στους πρόποδες του Υμηττού, σε ένα παλιό λατομείο. Αποτελεί μέρος αθλητικού κέντρου που συμπληρώνεται από ένα ακόμη βοηθητικό γήπεδο, ένα γήπεδο 5x5, αλλά και το κλειστό "Γεώργιος Μελισσινός". Αξίζει να σημειωθεί ότι το Στάδιο του Βύρωνα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του λόφου που υψώνεται πάνω από το Γήπεδο της Καισαριανής.

Το γήπεδο φέρει το όνομα του Μιχάλη Κρητικόπουλου, του μεγάλου Καισαριανιώτη διεθνούς ποδοσφαιριστή, που φόρεσε τις φανέλες του Εθνικού Αστέρα, του Παναιγιάλειου, του Εθνικού, του Απόλλωνα και του Ολυμπιακού. Ο Μιχάλης Κρητικόπουλος πέθανε το 2002 στην Ανδρο, κατά τη διάρκεια αγώνα των παλαιμάχων του Ολυμπιακού για τα εγκαίνια του τοπικού σταδίου.

Το 1998 ο Εθνικός Αστέρας μετακόμισε στο νεότευκτο τότε γήπεδο από την ιστορική του έδρα, το Γήπεδο της Νήαρ Ηστ (δίπλα στο ομώνυμο κλειστό). Αρχικά, το Γήπεδο της Καισαριανής διέθετε μόνο την ανατολική και τη δυτική κερκίδα, χωρητικότητας 1.815 και 1.512 θέσεων αντίστοιχα. Η τρίτη βόρεια κερκίδα, πίσω από την εστία, άρχισε να κατασκευάζεται το 2001, αλλά παραδόθηκε σε χρήση μόλις το 2005 (προσθέτοντας ακόμη 1.524 θέσεις).
Το γήπεδο ανήκει στον Δήμο Καισαριανής.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Δημοτικό Γήπεδο Καισαριανής - Click για μεγέθυνση!
Η δυτική κερκίδα - Click για μεγέθυνση!
Η ανατολική κερκίδα, με την Πανεπιστημιούπολη και τον Υμηττό στο βάθος - Click για μεγέθυνση!
Η νέα βόρεια κερκίδα του γηπέδου - Click για μεγέθυνση!