Στάδιο Κέρκυρας
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 2.776 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το στάδιο βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας, στο ομώνυμο νησί του Ιονίου. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με πλοίο από την Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα, αλλά και αεροπορικώς. Το ίδιο το στάδιο είναι στη νότια πλευρά της πόλης, δίπλα στην είσοδο του αεροδρομίου. Αν είστε στο κέντρο και δεν θέλετε να περπατήσετε μέχρι εκεί (η απόσταση πάντως δεν είναι πολύ μεγάλη), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο 2 προς Κανόνι. Κατεβείτε στη Γαρίτσα, από όπου το στάδιο απέχει 300μ.
Κτίστηκε το: 1961 (Τελευταία ανακατασκευή το 2007)
Ρεκόρ θεατών: 5.649 (Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα, στις 5/10/1969)
Έδρα: Κέρκυρα (Superleague)
Πληροφορίες: Το στάδιο είναι μέρους του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) της Κέρκυρας. Διαθέτει δύο κερκίδες, μία μεγάλη δυτική και μία μικρότερη ανατολική, που κατασκευάστηκε το 1973. Χλοοτάπητας τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1983. Από τότε και για 20 χρόνια λίγα άλλαξαν, όπως μπορείτε να δείτε και σε σχετικές φωτογραφίες: 1, 2, 3, 4.

Το 2003 έγινε η εγκατάσταση των προβολέων, ενώ το 2005 καλύφθηκαν όλες οι εξέδρες με πλαστικά καθίσματα. Η κατασκευή του στεγάστρου πάνω από τη μεγάλη κερκίδα έγινε το 2007.
H ανέγερση μίας επιπλέον μεταλλικής κερκίδας στο βόρειο πέταλο είναι ένα έργο που καρκινοβατεί εδώ και πολλά χρόνια. Το 2010 παραδόθηκε ως προσωρινή λύση μία κερκίδα 200 θέσεων, η οποία όμως ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται (δεν εκδίδονται εισιτήρια για αυτή). Η χωρητικότητα του νέου πετάλου προβλέπεται να είναι 1.230 θέσεις, αν και όταν ολοκληρωθεί.
Το στάδιο ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Θερμές ευχαριστίες στον κ. Γιώργο Τόμπρο για τις φωτογραφίες του Σταδίου της Κέρκυρας
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr