Στάδιο Καβάλας
"Ανθή Καραγιάννη"
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 10.550 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το στάδιο βρίσκεται στην πόλη της Καβάλας, 170 χλμ ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Η Καβάλα διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο, όχι όμως και άμεση σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Το ίδιο το στάδιο είναι πάνω στο δρόμο που οδηγεί ανατολικά, προς την Ξάνθη και το αεροδρόμιο, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Η απόστασή του από το κέντρο της πόλης είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

Αν έρχεστε από τη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας Οδού, μη χρησιμοποιήσετε την έξοδο προς "Καβάλα", αλλά την επόμενη προς "Νέα Καρβάλη, Καβάλα Ανατολικά". Στη συνέχεια απλώς ακολουθήστε τις πινακίδες προς την Καβάλα και θα φτάσετε έξω από το στάδιο σε 4 περίπου χιλιόμετρα.
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Κτίστηκε το: 1970 (Τελευταία ανακατασκευή το 2009)
Ρεκόρ θεατών: 18.200 (Καβάλα - Ολυμπιακός, το 1973)
Έδρα: Kαβάλα (Γ' Εθνική)
Πληροφορίες: Το Δημοτικό (πρώην "Εθνικό") Στάδιο Καβάλας φέρει από το 2004 το όνομα της Ανθής Καραγιάννη, που κατάγεται από τη μακεδονική πόλη. Πρόκειται για την αθλήτρια που κέρδισε τρία αργυρά μετάλλια (στα 100μ, 400μ και το άλμα εις μήκος) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Οι εγκαταστάσεις του αναβαθμίστηκαν μετά από εργασίες που κόστισαν περίπου €2.000.000 και έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος "Ελλάδα 2004". Αφορούσαν στην ανανέωση των εσωτερικών χώρων του σταδίου, του αθλητικού εξοπλισμού, καθώς και λοιπών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων. Το καλοκαίρι του 2009, μετά την άνοδο της τοπικής ομάδας στη Superleague, έγιναν επιπλέον βελτιωτικές εργασίες (τοποθέτηση καθισμάτων, αντικατάσταση χλοοτάπητα, κατασκευή κυλικείων, ανακαίνιση αποδυτηρίων, κλπ) που κόστισαν περίπου €1.000.000.

Το στάδιο ανήκει στο Δήμο της Καβάλας.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Στάδιο της Καβάλας, δίπλα στη θάλασσα, με την πόλη στο βάθος - Click για μεγέθυνση!
Το Δημοτικό Στάδιο της Καβάλας (θύρες 6, 7, 8) - Click για μεγέθυνση!
Εξωτερική άποψη του Σταδίου της Καβάλας - Click για μεγέθυνση!
,
Το Δημοτικό Στάδιο της Καβάλας (θύρες 12, 1, 2) - Click για μεγέθυνση!