Γήπεδο Χαριλάου
"Κλεάνθης Βικελίδης"
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 18.540 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, 500 χλμ βόρεια της Αθήνας. Το ίδιο το Γήπεδο Χαριλάου βρίσκεται στην ομώνυμη ανατολική συνοικία της πόλης, επί της οδού Παπαναστασίου.

Για να πάτε ως εκεί με αυτοκίνητο, συμβουλευτείτε τον χάρτη που θα βρείτε δίπλα. Ο καλύτερος και πιο εύκολος πάντως τρόπος για να φτάσετε στο Χαριλάου είναι χρησιμοποιώντας το λεωφορείο 10, από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εγνατία). Κάνει στάση ακριβώς έξω από το γήπεδο, στην Παπαναστασίου.
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Κτίστηκε το: 1951 (Τελευταία ανακατασκευή το 2004)
Ρεκόρ θεατών: 27.500 (Αρης - ΑΕΚ, στις 11/3/1979)
Έδρα: Αρης (Γ' Εθνική)
Πληροφορίες: Η επίσημη ονομασία του γηπέδου ήταν για πολλά χρόνια απλώς "Γήπεδο Αρεως". Όλος ο κόσμος όμως αναφερόταν σε αυτό ως "Χαριλάου". Το 2004 δόθηκε στο γήπεδο το όνομα του παλιού μεγάλου άσου και πρωταθλητή το 1946 με τον Αρη, Κλεάνθη Βικελίδη.

Η εξέλιξη του Χαριλάου ήταν σταδιακή. Το 1969 τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, ενώ το 1972 κατασκευάστηκε το τσιμεντένιο στέγαστρο πάνω από τη δυτική κερκίδα, με ενέργειες του τότε προέδρου της ομάδας Νίκου Καμπάνη. Η νότια κερκίδα (η θύρα 3 με το χαρακτηριστικό λοξό σχήμα λόγω στενότητας χώρου) ολοκληρώθηκε το 1975, ενώ η ανατολική (θύρα 2) λίγα χρόνια αργότερα. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με την εικόνα του γηπέδου ως και το 2003: 1 2 3 4.
Η επιλογή του γηπέδου ως ένα από τα προπονητήρια για το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν η αφορμή για σημαντικά έργα στο Χαριλάου. Το αποτέλεσμα αυτών των εργασιών ήταν η βελτίωση των εγκαταστάσεων ενός από τα πιο "ποδοσφαιρικά" γήπεδα της Ελλάδας. Αν θέλετε να βρεθείτε "μέσα" στο γήπεδο, επιλέξτε το διπλανό link ->
Μπείτε στο γήπεδο από τον υπολογιστή σας!
Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η κατεδάφιση της παλιάς δυτικής εξέδρας του γηπέδου και η αντικατάστασή της από νέα, 2 διαζωμάτων. Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο που διαθέτει:
- Στο ισόγειο: πισίνα, γυμναστήριο, αποδυτήρια, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο & άλλους χώρους.
- Στον 1ο όροφο: καφετέρια - εστιατόριο & χώρους για VIPs και δημοσιογράφους.
- Στον 2ο όροφο: θαλάμους σχολιαστών & τα VIP boxes ("σουίτες").
- Στον 3ο & 4ο όροφο: υποστηρικτικούς χώρους & προσβάσεις θεατών για το δεύτερο διάζωμα.
Τα δύο διαζώματα της νέας κερκίδας είναι στεγασμένα. Δημιουργήθηκαν τρεις θύρες εισόδου, ενώ οι VIPs και οι δημοσιογράφοι έχουν απευθείας πρόσβαση με ανελκυστήρες.

Λόγω οικονομικών προβλημάτων τα έργα στο Χαριλάου δεν ολοκληρώθηκαν μέσα στην περίοδο 2004-05, αν και το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε κανονικά. Το εσωτερικό του κτιρίου, ο περιβάλλων χώρος και η πίσω πλευρά του στεγάστρου (όπως φαίνεται στην κάτω εικόνα, που τραβήχτηκε το 2005) ήταν εκκρεμότητες που άφησε πίσω της η οικονομική δυσπραγία της αναδόχου εταιρείας.

Το Γήπεδο Χαριλάου "Κλεάνθης Βικελίδης" ανήκει στον ερασιτέχνη Α.Σ. Αρη.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Γήπεδο Χαριλάου "Κλεάνθης Βικελίδης" - Click για μεγέθυνση!
Γήπεδο Χαριλάου (η ανατολική εξέδρα αριστερά και η νότια δεξιά) - Click για μεγέθυνση!
Γήπεδο Χαριλάου (η βόρεια εξέδρα αριστερά και η ανατολική δεξιά) - Click για μεγέθυνση!
Η νέα δυτική κερκίδα του Χαριλάου - Click για μεγέθυνση!