Κλειστό Γαλατσίου
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 5.141
Τοποθεσία: Το κλειστό βρίσκεται δίπλα στο Αλσος Βεϊκου, στο Γαλάτσι, μία περιοχή βόρεια του κέντρου της Αθήνας. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι σχετικά απλή, μιας και το κλειστό βρίσκεται επί ενός κύριου οδικού άξονα της πόλης, τη Λεωφόρο Βεϊκου. Αν πάντως δεν γνωρίζετε την Αθήνα, χρησιμοποιήστε την Αττική Οδό και βγείτε στην έξοδο 12 "Λ. Κύμης - Ολ. Στάδιο". Συνεχίστε με νότια κατεύθυνση, έχοντας το ΟΑΚΑ στα αριστερά σας. Θα φτάσετε έξω από το Κλειστό του Γαλατσίου 3,5 χλμ μετά το σημείο που αφήσατε την Αττική Οδό.
Πληροφορίες για ταξιδιώτες  -  Χρήσιμα links
Μπορείτε πάντως να φτάσετε μέχρι το γήπεδο και χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο πιο απλός τρόπος είναι το λεωφορείο 608 (από το κέντρο, π.χ. Πανεπιστημίου, Ομόνοια κλπ), το οποίο κάνει τέρμα ακριβώς έξω από το κλειστό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το Μετρό (γραμμή 1) μέχρι τον σταθμό "Ανω Πατήσια" και από εκεί το λεωφορείο 444, που κάνει στάση έξω από το γήπεδο.
Κτίστηκε το: 2004
Έδρα: Στο γήπεδο δεν αγωνίζεται πλέον καμία ομάδα
Πληροφορίες: Το Κλειστό του Γαλατσίου κατασκευάστηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, προκειμένου να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της ρυθμικής γυμναστικής και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η κυρίως σάλα συμπληρώνεται από ένα κλειστό προπονητήριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της. Σχεδιάστηκε από το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Τομπάζη και κατασκευάστηκε από την εταιρία Έμπεδος, με κόστος που έφτασε τα € 43.000.000. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2001 και το κλειστό εγκαινιάστηκε (αν και ημιτελές) στις 28 Ιανουαρίου 2004 με το Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.
Αξίζουν να σημειωθούν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας που καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών. Τα "καυτά" ζητήματα αφορούσαν την έκταση (που υποστηρίχθηκε πως ήταν αναδασωτέα) και την άμεση γειτνίαση με το βυζαντινό μνημείο της Ομορφοκλησιάς. Η συγκεκριμένη έκταση ήταν πάντως σκουπιδότοπος, το δε εκκλησάκι απέχει πάνω από 200μ από το νέο κλειστό. Το Σ.τ.Ε. τελικά επέτρεψε την κατασκευή του γηπέδου. Προκειμένου όμως να μειωθεί το ύψος, η μορφή του άλλαξε ελαφρά από τα αρχικά σχέδια με την αφαίρεση των κεραιών. Έχουμε συγκεντρώσει σε μία σελίδα τόσο αυτά τα παλαιότερα όσα και τα τελικά σχέδια του γυμναστηρίου, βοηθώντας σας έτσι να κάνετε έτσι τη σύγκριση με την τελική εικόνα.
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η χρήση του Κλειστού του Γαλατσίου παραχωρήθηκε με προνομιακούς όρους στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Σημειώνεται ότι η χωρητικότητα του γηπέδου μπορεί να επεκταθεί στις 6.200 με τη χρήση πτυσσόμενων κερκίδων. Αν και υπήρχαν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απομακρύνθηκαν με τη λήξη τους. Η διοίκηση της ΑΕΚ είχε αναφέρει ότι σκόπευε να τοποθετήσει και πάλι τις πτυσσόμενες κερκίδες, αλλά δεν προχώρησε ποτέ σε κάποια σχετική κίνηση.
Το Κλειστό του Γαλατσίου ανήκει στην Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ.
Η φωτογραφία του Κλειστού Γαλατσίου από το διάστημα προέρχεται από το site της Digitalglobe
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Κλειστό του Γαλατσίου από τα νότια - Click για μεγέθυνση!
Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου - Click για μεγέθυνση! © digitalglobe.com
Το Κλειστό του Γαλατσίου (εσωτερική άποψη) - Click για μεγέθυνση!
Το Κλειστό του Γαλατσίου από τα βόρεια - Click για μεγέθυνση!
Το Κλειστό του Γαλατσίου (εσωτερική άποψη) - Click για μεγέθυνση!
Το Κλειστό του Γαλατσίου από τα βόρεια - Click για μεγέθυνση!
Το Κλειστό του Γαλατσίου (εσωτερική άποψη) - Click για μεγέθυνση!