stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αφη της Φλογας-Λαμπαδηδρομια 2004
Goto page 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nikolas
Guest





PostPosted: Sun Mar 21, 2004 5:38 pm    Post subject: Αφη της Φλογας-Λαμπαδηδρομια 2004 Reply with quote

Σε λιγες ημερες , την παρασκευη 25 Μαρτιου , λαμβανει χωρα ενα πολυ σημαντικο γεγονος

Θα αναψει στην Αρχαία Ολυμπια ξανα η Ολυμπιακή Φλόγα

Μονο που αυτη τη φορα θα αναψει για τους δικους μας Αγωνες

Τους Αγωνες της Ελλαδος και της Αθηνας μας

Σε αυτο το thread μπορουμε να σχολιαζουμε τα παντα για την Ολυμπιακη Λαμπαδηδρομια αλλα και για το σχεδιο της Ολυμπιακής Δάδας και του βωμου

Αρχιζω εγω παραθετωντας μερικα λογια για τη δαδα


Έμπνευση

Tο έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 είναι ο Κότινος, το κυκλικό στεφάνι της ελιάς. Η ελιά είναι το πιο γνωστό σύμβολο της Ελλάδας. Ιερό δένδρο για τους λαούς της Μεσογείου, ιστορικό σύμβολο της Αθηναϊκής Πολιτείας, πολύτιμο δώρο της Ελληνικής φύσης, παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας.

Ποιο άλλο σύμβολο θα μπορούσε να ταυτιστεί περισσότερο με την Ολυμπιακή Φλόγα; Και ποιο άλλο στοιχείο ταυτόχρονα, θα μπορούσε να έρθει τόσο κοντά στο σχήμα της και τη μορφή της;

Ένα φύλλο ελιάς αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το Ολυμπιακό σύμβολο που θα ταξιδέψει για πρώτη φορά και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας, μεταφέροντας ένα μήνυμα ειρήνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η Ολυμπιακή δάδα ΑΘΗΝΑ 2004 μοιάζει με ένα φύλλο ελιάς.

Η φόρμα που της δόθηκε σχεδιάστηκε πάνω στις γραμμές και το αρμονικό σχήμα ενός ελαιόφυλλου. Με βάρος 700 γρ. και ύψος 68 εκ., χωρίς ακμές, με ισχυρή δυναμική προς τα πάνω, το σχήμα της Δάδας επελέγη ώστε να αναδειχθεί η Φλόγα, που αποτελεί το κύριο και διαχρονικό έμβλημα των Αγώνων.

Ο εργονομικός της σχεδιασμός, με την ανάδειξη της καμπυλότητας ως βασικό σχήμα, καθιστά τη Δάδα συνέχεια της ίδιας της Φλόγας στην ελεύθερη κίνησή της. Έτσι, η Ολυμπιακή φλόγα δεν βρίσκεται απλώς σε αρμονία με τη Δάδα, αλλά γίνεται συνέχεια του χεριού του Λαμπαδηδρόμου που θα τη μεταφέρει, μαζί με τις αξίες των Αγώνων του 2004, στις τέσσερις άκρες του κόσμου.

Η μορφή και τα υλικά της Ολυμπιακής δάδας είναι λιτά, εμπνευσμένα από τη διπλή όψη και την υφή του ελαιόφυλλου. Μέταλλο και ξύλο στα φυσικά τους χρώματα, υλικά πρωτογενή, ανακυκλώσιμα και δουλεμένα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τη φιλοσοφία του «Παν Μέτρον 'Aριστον».

Η Δάδα εκφράζει με τον πιο ξεχωριστό, ελληνικό τρόπο τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004: την Κληρονομιά, το Ανθρώπινο Μέτρο και τη Συμμετοχή στη μεγαλύτερη γιορτή της Ανθρωπότητας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω της Λαμπαδηδρομίας.

Πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας, η Ολυμπιακή δάδα θα ταξιδέψει μαζί με τον Κότινο της ΑΘΗΝΑ 2004 και την Ιερή Φλόγα της Ολυμπίας σε όλο τον πλανήτη, μέχρι τις 13 Αυγούστου, όταν θα φωτίσει με τη δύναμή της το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και όλο τον κόσμο.



Τα παντα για την Λαμπαδηδρομια θα τα βρειτε εδω
http://www.athens2004.com/athens2004/page/legacy?lang=el&cid=a91a470429149f00VgnVCMServer28130b0aRCRD
Back to top
nikosv
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 83
Location: Switzerland

PostPosted: Sun Mar 21, 2004 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

Φίλε Νικόλα, δεν είναι Παρασκευή, αλλά Πέμπτη 25 Μαρτίου.

Αλλά τι Πέμπτη η Παρασκευή ούτος η άλλως θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για εμάς τους Έλληνες και για όλο τον κόσμο.
Back to top
View user's profile Send private message
nikosv
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 83
Location: Switzerland

PostPosted: Sun Mar 21, 2004 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

Να οι 2 χάρτες της διεθνής και ελληνικής διαδρομής >

ΔΙΕΘΝΗΣ ΧΑΡΤΗΣ


ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sun Mar 21, 2004 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

Γνώμη μου είναι πως η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ταίριαζε θαυμάσια στις "τελετές", όπου και την συζητούσαμε μέχρι σήμερα.
Το φόρουμ των Ολυμπιακών κοντεύει ήδη να φτάσει τα 30 topics και αρχίζει να αποκτά ανοικονόμητες διαστάσεις, που δεν διευκολύνουν τα μέλη να το παρακολουθούν με την ίδια ευκολία...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Νικολας
Guest





PostPosted: Sun Mar 21, 2004 10:29 pm    Post subject: Reply with quote

Φιλε μου Ypsilon δεν υπαρχει κανενα προβλημα αν θες να κλειδωσεις αυτο το θεμα

Ομως,η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να υπαρχει για 2 λογους

1)Ειναι ενα παρα πολυ σημαντικο θεμα και επικαιρο

2)Δεν υπαρχει topic τελετες αλλα topic με θεμα τελετη εναρξης
(εκτος και αν υπαρχει αλλου)

Παντως εχεις δικιο για την υπερπληθωρα των θεματων αλλα ετσι ειναι ,οι ολυμπιακοι αγωνες ειναι πολυπλοκο και πολυδιαστατο γεγονος γιαυτο και υπαρχουν τοσες ενοτητες....Ομως νομιζω οτι μολις τελειωσουν οι αγωνες ολα αυτα θα μας λειψουν,αρα καλο ειναι να τα συζηταμε τωρα γιατι Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ειναι μοναδικη και θα αργησει παρα πολλα χρονια να ξαναγινει στη Ελλαδα(υπαρχει πιθανοτητα να την προλαβουν τα παιδια των παιδιων μας....)
Back to top
Nikolas
Guest





PostPosted: Mon Mar 22, 2004 1:01 pm    Post subject: Reply with quote

<<Με έξι συναυλίες γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών θα γίνει δεκτή η Ολυμπιακή φλόγα στις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσει στη διαδρομή της από την Ολυμπία ως την Αθήνα (από 25 έως τις 31 Μαρτίου).

Το μεγάλο ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ξεκινά το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, από την Αρχαία Ολυμπία, με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον ακοντιστή Κώστα Γκατσιούδη και με βασικό σύνθημα «η Φλόγα μας ενώνει τον κόσμο».

Από την Αρχαία Ολυμπία ως το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο πρώτο σκέλος της ελληνικής διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, η Φλόγα θα διασχίσει τους Νομούς της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα) και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού (Σπέτσες, Υδρα, Πόρος, Σαλαμίνα και Αίγινα) και θα διανυκτερεύσει στις πόλεις Ανδρίτσαινα, Πύλο, Καλαμάτα, Γύθειο, Τρίπολη και Αρχαία Επίδαυρο, πριν φθάσει στην Αθήνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα φιλοξενηθεί ως τις αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια η Φλόγα θα ξεκινήσει την παγκόσμιά διαδρομή της σε 33 πόλεις του πλανήτη, σε όλες τις ηπείρους του κόσμου. Η τρίτη φάση θα ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου από το Ηράκλειο της Κρήτης και, αφού διατρέξει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, θα καταλήξει στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της 13ης Αυγούστου για να σηματοδοτήσει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, η ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» διοργανώνει (από τις 15 Μαρτίου έως και τις 3- Μαρτίου) τις εξής συναυλίες:

25 Μαρτίου – 21:20: Η Ανδρίτσαινα, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από τον Πύργο, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, θα είναι ο πρώτος σταθμός και τόπος διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής φλόγας. Η υποδοχή της θα γίνει στην πλατεία έξω από το Κέντρο Υγείας με μια συναυλία της Γλυκερίας.
26 Μαρτίου – 20:30: Η Πύλος, η «πριγκίπισσα του νότου» όπως ονομάζεται, με τον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου και το γραφικό λιμάνι της, είναι ο δεύτερος σταθμός διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής φλόγας. Η υποδοχή της, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων με τα πανύψηλα πλατάνια, θα γίνει με συναυλία των Πυξ Λαξ.
27 Μαρτίου – 22:00: Η Καλαμάτα, η καρδιά της Μεσσηνίας, είναι ο τρίτος σταθμός διανυκτέρευσης. Την Ολυμπιακή φλόγα θα υποδεχθούν οι κάτοικοι στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, με συναυλία των Πυξ Λαξ.
28 Μαρτίου – 20:00: Η Ολυμπιακή φλόγα θα φθάσει στην «Πύλη της Μάνης», το Γύθειο, το οποίο δεσπόζει στο Λακωνικό Κόλπο. Θα την υποδεχθούν οι κάτοικοι στην Πλατεία Μαυρομιχάλη με συναυλία των Πυξ Λαξ.
29 Μαρτίου – 20:30: Στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, η υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας θα γίνει στην Πλατεία Αρεως με συναυλία του Διονύση Τσακνή.
30 Μαρτίου – 17:40: Η Ολυμπιακή φλόγα θα φθάσει στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Εκεί, ανάμεσα στα νεοκλασικά αρχοντικά, στην πλατεία Δημαρχείου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα την υποδεχθούν με συναυλία του Γιάννη Κότσιρα.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή φλόγα θα διανύσει την απόσταση ως την Αρχαία Επίδαυρο, όπου και θα διανυκτερεύσει, ολοκληρώνοντας το πρώτο πέρασμά της από την Πελοπόννησο.

Την επομένη, η Φλόγα θα ταξιδέψει με ταχύπλοο στα νησιά του Αργοσαρωνικού, για να καταλήξει το βράδυ της 31ης Μαρτίου με ελικόπτερο από την Αίγινα στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

Σημειώνεται ότι όλες οι μουσικές εκδηλώσεις γίνονται σε ανοικτούς χώρους, και η προσέλευση του κοινού είναι ελεύθερη.>>

arthro apo to www.business2005.gr
Back to top
Guest






PostPosted: Mon Mar 22, 2004 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

Η Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο 2006 υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον Pininfarina για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την προμήθεια 12.000 δάδων.

Οι δάδες θα χρησιμοποιηθούν για τη λαμπαδηδρομία που θα καταλήξει στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 10 Φεβρουαρίου 2006, μετά από ένα μεγάλο ταξίδι σε ολόκληρη την Ιταλία.

Οπως προβλέπεται στο σύμφωνο συνεργασίας, η δάδα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές:
· Η φλόγα δεν πρέπει να σβήνει, ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως χιονοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους.
· Το ύψος της φλόγας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα δέκα εκατοστά και κάθε δάδα θα πρέπει να μπορεί να παραμείνει αναμμένη για 20 περίπου λεπτά.
· Επιπλέον, η φλόγα θα πρέπει να έχει ένα κίτρινο-κόκκινο χρώμα, για να είναι ορατή στην τηλεόραση μέρα και νύχτα, αλλά και ο καπνός θα πρέπει να είναι μη τοξικός και άοσμος.

Παράλληλα θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την προβολή της ιταλικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρο τον κόσμο και να προβάλει της παγκόσμιες αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος. Θα πρέπει να ξεχωρίζει από προηγούμενες Ολυμπιακές δάδες και να παρουσιάζει καλλιτεχνική και σχεδιαστική αρμονία.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε συνεργάτες των Ολυμπιακών Αγώνων και να υποστηρίζουμε έναν σκοπό στον οποίο πιστεύει ολόκληρη η χώρα» δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Andrea Pininfarina, της ομώνυμης εταιρείας Pininfarina.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 10.000 λαμπαδηδρόμοι θα κρατήσουν τη δάδα σε μια απόσταση 11.000 χιλιομέτρων, ήτοι περίπου 160 λαμπαδηδρόμοι ημερησίως θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή φλόγα σε ολόκληρη τη χώρα. Το πέρασμα της φλόγας θα μεταφέρει τις αξίες που προβάλει η χώρα: το περιβάλλον, την τέχνη και τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την αρχιτεκτονική, την καινοτομία και την τεχνολογία
Back to top
crs
Senior Member
Senior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 439
Location: A θ ή ν α

PostPosted: Mon Mar 22, 2004 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

Mε ανοιξιάτικο καιρό θα γίνει η αφή της Ολυμπιακής φλόγας την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επικρατεί αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια, ενώ θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας. Very Happy

Περισσότερα από 140 τηλεοπτικά δίκτυα θα μεταδόσουν την τελετή της αφής από την Αρχαία Ολυμπία!

Η Αθήνα θα υποδεχτεί τη φλόγα την Τετάρτη 31 Μαρτίου.
Back to top
View user's profile Send private message
Pi7
New Member
New Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 61
Location: Paris

PostPosted: Mon Mar 22, 2004 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

3erei kanis an i floga 8a perasei apo Boreio Hpeiro?
Back to top
View user's profile Send private message
Nikolas
Guest





PostPosted: Mon Mar 22, 2004 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

Φιλε Πι-7 η φλογα σιγουρα θα περασει απο την Ηπειρο και μαλλον ΚΑΙ απο την πρωτευουσα του νομου, τα Ιωαννινα

Δεν υπαρχει ακριβης ημερομηνια ακομα(τουλαχιστον στο σαιτ του 2004 δεν βρηκα ακριβης ημερομηνια)

Ωστοσο νομιζω οτι συντομα θα γινει γνωστο το ακριβες προγραμμα

Σου παραθετω ενα κειμενο που βρηκα

<<Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ελληνικής διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, θα ξεκινήσει απ΄ την Κρήτη, θα μεταφερθεί στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στο Βόρειο Αιγαίο και από εκεί, απ΄ την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, θα συνεχίσει το ταξίδι της σε όλη την ηπειρωτική χώρα, διασχίζοντας τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και μέσω της Πελοποννήσου θα καταλήξει στην Αθήνα στις 13 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να σημάνει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Θα καλύψει πάνω από 80% της νησιωτικής χώρας και πάνω από 90% της ηπειρωτικής και θα ενώσει τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας μέσα απ΄ το Καστελόριζο, τον Έβρο, τη Φλώρινα και την Κρήτη, με σκοπό να αναδείξει την ομορφιά της χώρας μας, συνδυάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της με τα σύγχρονα επιτεύγματά της.>>
Back to top
Guest






PostPosted: Mon Mar 22, 2004 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Γεια σας παιδια

Ιδου πως θα ειναι μια τυπικη μερα της Λαμπαδηδρομιας:


Η ημέρα θα ξεκινά απ΄ το σημείο που θα γίνεται η τελετή διανυκτέρευσης της προηγούμενης, για να φτάσει έως την επόμενη στάση, άλλοτε με δρομείς και άλλοτε με άλλα μεταφορικά μέσα. Ο μέσος όρος χρονικής διάρκειας της διαδρομής κάθε μέρα θα είναι 10 με 12 ώρες, συμπεριλαμβάνοντας διαφορετικής χρονικής διάρκειας στάσης, με ιδιαίτερο πολιτιστικό πρόγραμμα στις 41 πόλεις όπου η φλόγα θα διανυκτερεύσει. Σκοπός του πολιτιστικού προγράμματος είναι να αναδειχθεί ο ελληνικός πολιτισμός σε όλο του το φάσμα. Το πρόγραμμα θα στηριχθεί στην εθελοντική προσφορά καλλιτεχνών και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Back to top
Petros
New Member
New Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 19
Location: Komotini GR

PostPosted: Mon Mar 22, 2004 10:20 pm    Post subject: Reply with quote

Paidia Egw eimai apo vartholomio ileias! I Gastouni apexei 3 Km ap'opou tha perasei to savvato i floga! Enas symathitis mou einai lampadidromos kai exei na pesei TO Gelio! En tw metaksy kanonisame san B Lykeiou na pame stin afi tis Olympiakis flogas to prwi! I Parelasi tha ginei apogema alla st'ar$#ia mou siga mi kanw! Ean me to kalo paw epeidi to skeftomai epeidi tha ginetai tis poutanas kei pera, ean telika paw ANAMENETE FOTOS APO PRWTO XERI!!!

C.U
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Mar 22, 2004 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

Έλα ρε Πέτρο, θα πάρει ο φίλος σας τη δάδα κι εσείς θα ρίξετε ΤΟ γέλιο;
Αυτά τα κάνανε οι Αυστραλοί και τους βρίζαμε, τώρα θα τα κάνουμε κι εμείς τα ίδια μέσα στην ίδια μας τη χώρα; Χαβαλέ με τη φλόγα;; Rolling Eyes
Εμ τότε δεν κάνουμε τίποτα! Αν είναι έτσι, ας πάρουμε κι από έναν πυροσβεστήρα ο καθένας, να δούμε αν είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι η δάδα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε η φλόγα να μη σβήνει με τίποτα...

Για την παρέλαση που δεν θες να πας, συμφωνώ... Wink Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Guest






PostPosted: Tue Mar 23, 2004 10:47 am    Post subject: Reply with quote

Efharistw file Nikola alla egw rotaw apo Voreio Hpeiro, dld apo ti hora twn a8litwn pou fernoun ta hrisa

Nikolas wrote:
Φιλε Πι-7 η φλογα σιγουρα θα περασει απο την Ηπειρο και μαλλον ΚΑΙ απο την πρωτευουσα του νομου, τα Ιωαννινα

Δεν υπαρχει ακριβης ημερομηνια ακομα(τουλαχιστον στο σαιτ του 2004 δεν βρηκα ακριβης ημερομηνια)

Ωστοσο νομιζω οτι συντομα θα γινει γνωστο το ακριβες προγραμμα

Σου παραθετω ενα κειμενο που βρηκα

<<Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ελληνικής διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, θα ξεκινήσει απ΄ την Κρήτη, θα μεταφερθεί στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στο Βόρειο Αιγαίο και από εκεί, απ΄ την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, θα συνεχίσει το ταξίδι της σε όλη την ηπειρωτική χώρα, διασχίζοντας τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και μέσω της Πελοποννήσου θα καταλήξει στην Αθήνα στις 13 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να σημάνει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Θα καλύψει πάνω από 80% της νησιωτικής χώρας και πάνω από 90% της ηπειρωτικής και θα ενώσει τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας μέσα απ΄ το Καστελόριζο, τον Έβρο, τη Φλώρινα και την Κρήτη, με σκοπό να αναδείξει την ομορφιά της χώρας μας, συνδυάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της με τα σύγχρονα επιτεύγματά της.>>
Wink Wink
Back to top
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 10:59 am    Post subject: Reply with quote

Η διέλευση της φλόγας δεν καθορίζεται από το πού μας έρχονται τα χρυσά μετάλλια. Η Βόρειος Ήπειρος είναι τμήμα μιας ξένης χώρας, συνεπώς αν περνάγαμε την φλόγα από εκεί με βάση αυτήν τη λογική, θα πολιτικοποιούσαμε την λαμπαδηδρομία.

Η φλόγα θα περάσει από όλες τις πόλεις που έχουν διοργανώσει θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, και κατ' εξαίρεση από τη Λωζάννη (έδρα της ΔΟΕ), την Κωνσταντινούπολη (γέφυρα φιλίας), το Κάιρο και το Κέηπ Τάουν (για να μην αποκλειστεί η Αφρική που δεν είχε τη χαρά να διοργανώσει μέχρι τώρα Ολυμπιακούς), και αν θυμάμαι καλά και την Κύπρο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 11:06 am    Post subject: Reply with quote

Επίσης το Ριο (γιατί δεν έχει γίνει στη Ν.Αμερική), η Νέα Υόρκη και η Μαδρίτη (υποψήφιες 2012), είναι άλλες 3 πόλεις που θα περάσει (εκτός από αυτές που έχουν διοργανώσει ολυμπιάδες.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Pi7
New Member
New Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 61
Location: Paris

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 11:24 am    Post subject: Reply with quote

nomiza oti 8a tin pane pantou opou iparhoun ellines.
Back to top
View user's profile Send private message
crs
Senior Member
Senior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 439
Location: A θ ή ν α

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 4:58 pm    Post subject: Iέρειες με χρώμα Reply with quote

Για πρώτη φορά, οι ιέρειες θα φορούν χρωματιστά ρούχα, σύμφωνα με αναπαραστάσεις αρχαίων αγγείων.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

Να θυμηθώ να αγοράσω βιντεοκασέτα, γιατί αυτή η τελετή αξίζει να περάσει σε αρχείο και να μείνει για πάντα. Ας μου το υπενθυμίσει κάποιος αύριο !! Wink Ή μήπως να αγοράσω άγραφο DVD; Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Nikolas
Guest





PostPosted: Tue Mar 23, 2004 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

File YPSILON exeis apolyto dikio!!!!


Prepei oposdipote na tin grapsoume se video tin teleti oste na tin exoume sto arxeio mas kai na tin deixnoume sta paidia mas!!!!

DEN THA TO KSEXASOUME!!!

KALA EKEI POY THA GINEI XAMOS me ta grapsimata tha einai apo tis 13 aygoustou kai meta(eidika teleti enarksis kai liksis)

Kanonika ola prepei na ta grapsoume kai na ta xoume....
Back to top
smarg
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1156

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

3 κασέτες

Αφή ολυμπιακής φλόγας

Τελετή έναρξης

Τελετή λήξης


Θα βάλουν άραγε διαφημίσεις στις τελετές??? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Φαντάζεστε την ώρα που θα γέρνει το αδράχτι στο στάδιο (λέμε τώρα) να κόψει και να δείξει καμιά διαφήμηση του ΟΠΑΠ???? Laughing Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις στις τελετές, πόσο μάλλον από την ΕΡΤ που είναι και εθνικός χορηγός και έχει υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις. Οι διαφημίσεις θα πέφτουν σε καθορισμένα χρονικά σημεία, και πάντως χωρίς να διακόπτεται στη μέση η ροή του προγράμματος.
Όλα αυτά επειδή έχουμε Ολυμπιακούς.
Γιατί αν θυμηθώ την αηδιαστική νοοτροπία της ΕΡΤ να κόβει ανά 10 λεπτά το πρόγραμμα (πχ παγκόσμιο στίβου στο Παρίσι), ειδικά πριν την εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών, τότε θα πρέπει να ψάξω κανα συνδρομητικό κανάλι. Ευκαιρία να γλιτώσω και από τις κοτσάνες των ανελλήνιστων παρουσιαστών τού κρατικού μας καναλιού... Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Wed Mar 24, 2004 12:57 am    Post subject: Reply with quote

Η φλόγα όταν φύγει από την Ελλάδα και μετά αφου κάνει το γύρο του κόσμου, θα επιστρέψει κατευθείαν στην Αθήνα ή θα ξαναπεράσει από κάποιες ελληνικές πόλεις?
Ας πούμε πότε θα περάσει από την γέφυρα στο Ρίο?
Α... και κάτι άλλο, Ο Ζιντάν πότε θα γίνει λαμπαδηδρόμος και πού?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Nikolas
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 1068
Location: Άλιμος!

PostPosted: Wed Mar 24, 2004 1:56 am    Post subject: Reply with quote

File Pavel 13(zito i panatha)

1)I floga afou paei sto eksoteriko tha gyrisei stin Ellada kai tha dianusei arketes poleis akoma mexri tin teleti enarksis

2)Apoti ksero o zidane tha einai lampadidromos alla to pou kai pote den exoun ginei akoma gnosta
Nomizo omos oti syntoma tha matheytei ayto

Oso gia tis akrivis imerominies eleysis tis flogas pigaine stin parakato selida i opoia tha ananeonetai logika synexeia

http://www.athens2004.com/athens2004/page/legacy?lang=el&cid=f48831e9b5f6bf00VgnVCMServer28130b0aRCRD

kai gia na matheis ta panta gia tin lampadidromia pigaine edo

http://www.athens2004.com/athens2004/page/legacy?lang=el&cid=a91a470429149f00VgnVCMServer28130b0aRCRD
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Mar 24, 2004 2:04 am    Post subject: Reply with quote

Ο Ζιντάν μετά το σκάνδαλο της ντόπας που έσκασε στην Ιταλία, μάλλον δεν θα αποτελεί για πολύ καιρό ακόμα, αξιόπιστη πρόταση (αν δεν έχει απορριφθεί ήδη).

Πάμε για άλλον !!! Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Next
Page 1 of 20

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr