stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η ζωή στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό: Θετικά και αρνητικά
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  

Τι προτιμάτε απο τα παρακάτω ;
1)Την ζωή στην Ελλάδα παρα τις δυσκολίες που υπάρχουν
48%
 48%  [ 42 ]
2)Την ζωή στο Εξωτερικό γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες/δυνατότητες
25%
 25%  [ 22 ]
3)Δεν ξέρω...Δύσκολη απόφαση...
26%
 26%  [ 23 ]
Total Votes : 87

Author Message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Mon Mar 20, 2006 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

Για τους κατοίκους του Δουβλίνου συμφωνώ και επαυξάνω. Το ίδιο θα έλεγα και για τους Γερμανούς γενικότερα (και ιδιαίτερα του Βερολίνου). Όσο για τη μη φιλικότητα των κατοίκων της Αθήνας επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ael
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 15 Feb 2004
Posts: 1854
Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...

PostPosted: Mon Mar 20, 2006 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

επιτρεψτε μου να εχω τις αμφιβολιες μου για τους Λονδρεζους.για τους Αθηναιους δε θα διαφωνησω.γυρνας χαρουμενος στη χωρα σου και στη διαδρομη αεροδρομιο-σταθμος Λαρισης σε εχουν κανει να το σκυλομετανοιωσεις 100 φορες...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Mon Mar 20, 2006 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

όταν λέμε λονδρέζους τι εννοούμε; συνήθως αρκετοί έχουν στο μυαλό τους τον τυπικό ιθαγενή άγγλο, αλλα τέτοιες πόλεις στεγάζουν πολλές φiλες....
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon Mar 20, 2006 10:37 pm    Post subject: Reply with quote

Λογω της δουλειας μου εχω συνανστραφει με ενα μεγαλο αριθμο Βρετανων, το 98% των οποιων μου εχουν κανει παρα πολυ καλη εντυπωση σε θεματα ευγενειας. Μαλιστα για καμποσο καιρο εκανα τα λεγομενα cold calls, δηλαδη επαιρνα στη ψυχρα τηλεφωνο καποιον διευθυντη προσωπικου για να του μιλησω για τις υπηρεσιες μας. Απο τα 100 ατομα με τα οποια μιλησα μονο 2-3 ηταν σχετικα αποτομα απεναντι μου. Τη συγκεκριμενη δουλεια δε θα τολμουσα να την κανω ποτε στην Ελλαδα.

Πιστευω οτι ειμαστε ως λαος πολυ οξυθυμοι και αυτο ειναι το προβλημα. Δε σηκωνουμε κουβεντα και αναβουμε με το παραμικρο. Εννοειται οτι υπαρχουν πολλες φωτεινες εξαιρεσεις, αλλα τους καυγαδες που βλεπουμε στους δρομους, στις ουρες στις τραπεζες, στην εφορια, στα λεωφορεια οταν υπαρχει στριμωξιδι, δε τα βλεπεις στο Λονδινο. Το λεω με λυπη, αλλα επειδη ειμαι γενικα ηρεμο ατομο, εδω στα ξενα εχω βρει την υγεια μου στο θεμα αυτο.

Ωστοσο οι ξενοι που πηραν μερος στην παραπανω ερευνα σιγουρα δε βασιστηκαν σε προσωπικες εμπειριες απο εφοριες, τραπεζες κτλ. Η αρνητικη εντυπωση για την Ελλαδα προερχεται πιστευω, απο τους (αρκετους δυστυχως) ανεκπαιδευτους με τους οποιους ερχονται κατα κανονα σε επαφη π.χ. προσωπικο ξενοδοχειου, σερβιτορους, φυλακες μουσειων και ταξιτζιδες. Ειναι πραγματικα απιστευτο να βλεπεις ρεσεψιονιστες να μην χαμογελουν ή να μη γνωριζουν οτι ειναι απαραβατος κανονας σαβουαρ βιβρ να λες please στο τελος σχεδον καθε προτασης. Λιγο παραπανω επαγγελματικη καταρτιση να ειχαν ορισμενοι στους κλαδους που προαναφερα και δε θα πατωναμε στην ερευνα.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Mon Mar 20, 2006 11:14 pm    Post subject: Reply with quote

ξέχασες φιλε ότι η δικαιολογία για την έλλειψη savoir vivre είναι πως είναι όλα επιφανειακά υποτίθεται....πρόσθετο πως δεν σημαίνει πως δε πρέπει να υπάρχουν(στο βέλγιο πάντως συναντάς γνήσια ευγενία ως ένα σημείο πάντως χωρίς πλακα...συνειδητοποιημένα πράμαta).

όσο για τους οξύθυμους...ως ένα σημείο ο οξύθυμος για μένα είναι προϊόν "κακομαθισις", τι λέγαν για την υπερβολική δημοκρατία τα παράθυρα κλπ. μάθε να κανεις ουρα και να περιμένεις και θα χαλαρώσεις....όπως έφαγε σφαλιάρα(στην κυριολεξία! Shocked ) ο στέλιος στη bolton έτσι θα χαλάρωνε και ο geo(άσχετο παράδειγμα αλλα κάπως σχετικό...).

αλλιώς όλοι οξύθυμη θα είμαστε...στη tv, στο δρόμο, στα ταμεία...
θέλει σεβασμό στον συνάνθρωπο, αλλα κάποιοι μεγαλώνουν με την ιδέα πως ο κόσμος τους ανήκει.καλο είναι να επισημάνεις αν κάτι δε λειτουργεί,αλλα άλλο το να ενοχλείς η να γίνεσαι βάρος.
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Apr 14, 2006 11:47 am    Post subject: Reply with quote

Οσες φορες εχω χρησιμοποιησει μαυρο ταξι στο Λονδινο μου εχει κανει εντυπωση η επαγγελματικη συμπεριφορα των οδηγων. Ειναι σαν ρομποτ: σπανια μιλανε και ειναι παντα ευγενεστατοι.

Χθες μιλαγα με εναν Αγγλο ο οποιος επιθυμει να δουλεψει ως ταξιτζης στο Λονδινο (black cab driver). Για να γινει ομως αυτο, θα πρεπει να περασει το πιο δυσκολο τεστ οδηγων ταξι στον κοσμο, το περιφημο "The Knowledge" (η "Γνωση" επι το ελληνικοτερο).

Επειδη αυτα που μου ειπε ειχαν πολυ ενδιαφερον καθησα και το εψαξα λιγο.

Για να γινεις οδηγος μαυρων ταξι πρεπει κατ'αρχας να κανεις μια αιτηση και εν συνεχεια να περασεις ενα γραπτο τεστ. Τα αγγουρια ομως επονται του τεστ! Εν συνεχεια θα περασεις απο μια σειρα "εμφανισεων" (τα λενε "Appearances") μπροστα απο εναν εξεταστη. Εκει θα πρεπει να εισαι πανετοιμος να δωσεις μια γρηγορη απαντηση για το πώς θα πας πιο συντομα απο ενα μερος σε ενα αλλο (τα οποια επιλεγει τυχαια ο εκπαιδευτης) χωρις να κοιταξεις τον χαρτη! Για καθε διαδρομη ο μαθητευομενος ταξιτζης πρεπει να αναφερει ολους τους δρομους απο τους οποιους θα περασει, τα σταυροδρομια, τις πλατειες, και ο,τιδηποτε υπαρχει κατα μηκος της διαδρομης!! Ειναι σπανιο για καποιον να παρει το διπλωμα αν δεν κανει τουλαχιστον 10 "εμφανισεις".

Κατα τη προετοιμασια τους για τις "εμφανισεις" (η οποια κατα μεσο ορο διαρκει 34 μηνες Shocked Shocked ) οι οδηγοι πρεπει μαθουν απεξω 25.000 δρομους οι οποιοι βρισκονται σε μια ακτινα 6 μιλιων απο το Charing Cross (εφοσον θελεις να δουλεψεις στο κεντρο). Αλλα οχι μονο αυτο: πρεπει επισης να ξερεις ολα τα "squares, clubs, hospitals, hotels, theatres, government and public buildings, railway stations, police stations, courts, diplomatic buildings, important places of worship, cemeteries, crematoria, parks and open spaces, sports and leisure centres, places of learning, restaurants and historic buildings" Shocked Shocked . Η ουσια ειναι οτι οταν παιρνεις ενα πελατη πρεπει εισαι ετοιμος να τον πας οπου ζητησει χωρις να κοιταξεις το χαρτη.

Τελος, πρεπει να περασεις και ενα τεστ οδηγησης ταξι (ασχετο απο το διπλωμα αυτοκινητου που εχεις ηδη).

Για περισσοτερες λεπτομερειες:

http://www.taxiknowledge.co.uk/index4.html
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Knowledge

Εν συνεχεια ειπα να δω τι απαιτειται για να γινεις ταξιτζης στην Ελλαδα (μην αρχιζεται να γελατε! Very Happy )

Στη σελιδα http://www.drivingschool.gr/AD04.htm διαπιστωσα οτι το μονο που απαιτειται (εκτος των ιατρικων τεστ και λοιπων γραφειοκρατικων προυποθεσεων) ειναι να περασεις ενα γραπτο τεστ (!!!!) του οποιου τη δυσκολια δε γνωριζω.

Τα σχολια νομιζω ειναι περιττα....
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Manchester_7
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Apr 2004
Posts: 800
Location: 53.3° N 2.3° W (Manchester, United Kingdom)

PostPosted: Fri Apr 14, 2006 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Σχετικα με αυτο που λες Dimiskour (αν και ειμαστε λιγο οff topic - sorry mods Embarassed ) ειχα παρακολουθηση ενα ντοκυμαντερ στο Discovery Channel στο οποιο μετα απο μελετες βρηκαν οτι οι ταξιτζιδες του Λονδινου εχουν πιο ανεπτυγμενο τον υποθαλαμο του εγκεφαλου τους και μαλλον αυτο οφειλεται στην εξασκηση που εχουν για να μαθουν ολους τους δρομους του Λονδινου απ'εξω!!!

Στο Manchester παντως οι περισσοτεροι ειναι Πακιστανοι και αν και δεν θα τους ελεγα αγενεις, μαλλον αδιαφορους θα τους χαρακτηριζα.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Fri Apr 14, 2006 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

Padws Europaios h' oxi egw eimai ths apopshs:

Kalos tarifas einai o nekros tarifas

Embarassed Embarassed Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sat Apr 15, 2006 2:13 am    Post subject: Reply with quote

γενικά στα δυτικά κράτη (εκτος UK, εκεί τα ξέρουν απ έξω) αν δεν κατέχουν τους δρόμους η θα έχουν GPS η έστω χαρτί,αλλα πάνω κάτω θα κατέχουν τι πολύ. γιατί όπως λένε τα άρθρα του "διμισκουρ" άμα βιάζεσαι δε μπορείς να περιμένεις. Σε μας η "βετεράνοι" κατέχουν κάπως,αυτό που δε θεωρώ σωστό είναι να μη σε περνούν επειδή είσαι μακριά η δε βολεύει....άμα είναι taxi πρέπει να σε πάει, και άμα του πεις να μη πάρει άλλους λογικά έχεις το δικαίωμα να το κανεις. Πιστεύω αυτά είναι νόμιμα η όχι;

ok κάνει ζεστη, είναι στο δρόμο μας κλπ. αλλα όταν γινόμαστε 6 σε 1 taxi όπως ο ταξιτζής βαριετe να σε πάει κάπου και εγώ γιατί να στριμώχνομαι;... Question
Back to top
View user's profile Send private message
wizard
Senior Member
Senior Member


Joined: 30 Apr 2004
Posts: 468
Location: Athens & UK

PostPosted: Sat Apr 15, 2006 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Η το άλλο; Αν είσαι στο σταθμό Λαρίσης και θέλεις ταξί, αν δεν πηγαίνεις προς Κηφισό δε σε παίρνει κανένας. Μια φορά χρειάστηκα να πάρω ταξί τα τελευταία 4 χρόνια (αφότου πήρα αυτοκίνητο) και έτυχε να είναι εκεί. Ευτυχώς
βρήκα κάποιον λίγο πιο κάτω, ο οποίος μου έκανε νόημα ώστε να μη τον δουν οι συνάδελφοί του! Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Manchester_7
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Apr 2004
Posts: 800
Location: 53.3° N 2.3° W (Manchester, United Kingdom)

PostPosted: Sat Apr 15, 2006 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Οπως μαθουν ετσι και θα πραξουν. Αμα ειναι ελευθερος ΠΡΕΠΕΙ να σε παει οπου θελει. Μπαινεις μεσα και του λες "πηγαινε εκει" και τελος. Αμα δεν θελει , παιρνεις την Αστυνομια και τρωει το προστιματακι του πολυ ωραια και ηρεμει (και φυσικα δεν το ξανακανει). Και ο αγιος φοβερα θελει λεει μια παροιμια. Το κακο με την Ελλαδα ειναι οτι πρεπει να προβεις σε τετοια μεσα για να γινει το σωστο, ενω στο εξωτερικο ειναι αυτονοητο οτι τετοια πραγματα δεν συμβαινουν (ή εαν συμβουν θα ειναι πολυ σπανιο φαινομενο). You learn to live with that...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sat Apr 15, 2006 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

ρωτήστε κάτι άτομα που μένουν πχ. μενίδι...έχω κάτι γνωστούς και άμα είναι νύχτα και γυρνάνε για παράδειγμα από ξενύχτι βλαστημάνε για να πάνε σπίτι! Razz

καταλήξανε να οδηγούν τυφλa...
Back to top
View user's profile Send private message
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Mon Apr 17, 2006 12:05 am    Post subject: Reply with quote

Loipwn meta apo mia olokliri ebdomada kanonikhs zwhs stiw bryxelles (+ 1 hmera amsterdam kai 1 hmera bryzze emena stis foititikes esties kai ekana kanonikei zwi oxi touristas) exw polla na grapsw gia tis diafores se ellada kai exwteriko alla mou teleiwnei o xronos sto internet point toy aerodromiou.

loipwn se systomia

Kalliteres syhtikes zwis sigoura alla kopholou ZWI
pio eygenikh alla oxi allithini eygenia , ;oxi mesa apo tin kardia toys san tin elllada
Den exoun ta ellinika komplex sygoyra alla exoun xasei alla stoixeia opws to filottimo kai na skeftonte pragmatika gia to synaphropo tous.
kai alla polla

Y.G. Lalakia club to fuse billy , tsampa to onoma tou.

Gnwrizw polla giati h ellinida kopella zei kanonika sto belgio xronia kai symfwnei me auta pou grafw/
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Mon Apr 17, 2006 12:44 am    Post subject: Reply with quote

σχετικά είναι αυτά φιλε...

άντε ρε OMF πηγες στο FUSE? Smile σύμφωνw δεν είναι τίποτα,σχετικά μικρό είναι και κάπως αποκεντρωμένο,αλλα έχει όμως καλο κόσμο και καλές βραδιές(μουσική κλπ.).Υπάρχουν και αλλα,αλλα αυτό απέκτησε όνομα,δε ξέρω γιατί..ίσος λόγο ιστορίας; Confused
Back to top
View user's profile Send private message
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

αν και είναι chat (αλλα ενδιαφέρων πληροφορίες)

όχι μόνο πήγα αλλα θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια στο +soda χα χα

κατά τα άλλα συμφωνώ billy ,

Λοιπόν για να γράψω και κάτι συμαντικό.
Με εντυπωσίασαν οι τιμές.

5 ευρώ είσοδος πρίν τις 12 και 7 μετά. Shocked
με πρώτα ονόματα dj (στήν ελλάδα 20 ευρώ αντίστοιχα)

και το πιο εντυπωσιακό
ΜΠΥΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕ 2,5 ΕΥΡΩ Very Happy
Εγώ ύπια καμοιά 10αριά για να ξεδιψάσω. Laughing Laughing

και φυσικά τα Ελληνικά πιτάδικα (τα μοναδικά ανοικτά μαγαζιά το πρωί) στην Gran place για να στρώσει το στομάχι με σουβλάκι με γύρο μετά το ξενύχτη. Wink

Πλάκα πλάκα όσο περνάνε οι μέρες τόσο μου λύπουν οι Βρυξέλλες. Cool

Υ.Γ. Το φαί όμως είναι πανάκρυβο. Confused

Υ.Γ. ακόμα με εντυπωσιάσε η συμπεριφορά που είχαν στους ΑΜΕΑ μέσα στο κλάμπ (και δεν ήταν λίγοι) , τους βάλανε σε τραπέζι και τους συμπεριφέροντας με το καλλήτερο τρόπο (όπως παντού άλλωστε στις βόρειες χώρες).
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

Ναί, εδώ στην Ελλάδα μόνο ευθανασία δεν τους κάνουνε... Evil or Very Mad

Και δεν βρίσκεται κανένας να τους πεί, " Ρόδα είναι και γυρίζει, ρεεεεεεε"... Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 24 Mar 2004
Posts: 1059
Location: Peiraias

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 4:12 pm    Post subject: Reply with quote

Παντως ο αδερφος μου που'χε παει Βρυξελλες μου'πε οτι εχει πολύ νυχτερινη ζωη,απ'τις λίγες πολεις της Ευρωπης...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, το πράγμα είναι απλό: Το ότι κάποιοι "τη βρίσκουν" διαφορετικά από εμάς, και διασκεδάζουν (όχι και τόσο) διαφορετικά από εμάς, δεν μας κάνει αυτόματα καλύτερους. Και οι Βρυξέλλες, και το Λονδίνο, και το Αμστερνταμ, και δεν ξέρω κι' εγω ποιές άλλες πόλεις πιθανόν να του "δίνουν και καταλαβαίνει" και εμείς να μην το ξέρουμε από την "lifestyle" παραπληροφόρηση της εν ισχύει άρχουσας τάξης στην Ελλάδα.

Εντάξει, είμαστε λιγάκι εσωτερεφείς και δυσκοίλιοι απέναντι στο διαφορετικό, μην το κάνουμε θέμα. Και αλλου, ο κόσμος διασκεδάζει χωρίς να τρώγεται με τα ρούχα του. Εδώ στο Exeter της Αγγλίας των 120.000 κατοίκων πριν 15 χρόνια, και καλά δισκάδικα είχα βρει, και κανα δυο καλά κλαμπάκια, και το καλοκαίρι ήλθαν και οι EMF και οι Blue Aeroplanes (άραγε τι απέγιναν αυτά τα τυπάκια; Πολύ καλό R'n'R), και μαγαζιά με Underground Comics που δεν τα είχα ξαναδεί και μου είχαν πεταχτεί τα μάτια έξω μετά από τη σεξουαλικά πεινασμένη και μιζερα μονομερή τότε αισθητική του "παρα πέντε" και της "Βαβέλ" (βρέστε το Arkham Asylum που το διάβασα τότε και έμεινα μ@^@κας πρίν τα πάρω παντελώς με τη μίζερη και σε έτη φωτός τότε (ή μήπως και τώρα) πίσω χώρα μου όπου ακόμα και οι underground είναι "δήθεν", για να δείτε τι εννοώ).

Οπότε παιδιά, μην μασάτε. Κάθε λαός έχει τον τρόπο του. Εμείς παπαριζόμαστε γιατι εχουμε κόμπλεξ κατωτερότητας, ακόμα και εκεί που δεν θάπρεπε. Και εκεί που έχουμε να κάνουμε με δικά μας επιτεύγματα τα κρύβουμε λες και πχ οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν από ένα άλλο λαό σε μια άλλη χώρα. Και ενώ οι Άγγλοι δεν μπορούν να τελειώσουν το Wembley (τα διάβαζα στο περιοδικό της "Καθημερινής της Κυριακής") εμείς που στο κάτω κάτω το τελειωσαμε το ΟΑΚΑ στην ώρα του που ΚΑΙ τεχνικό επίτευγμα είναι, και σε σαθρό έδαφος έγινε, ΚΑΙ μας τάπρηξαν μέχρι να το τελειώσουμε, ιδίως οι Άγγλοι (ugly), μετά το περιφράξαμε και το κρύβουμε σαν τη χανούμ που κρύβει το πρόσωπό της, με τα κακόμοιρα τα μπατσάκια να προσπαθούν να εξηγήσουν με τα ελλειπή Αγγλικά τους "γιου κάντ νγκοόου χέαρρρ μίστερρρ, ιτ ιζ κλόουζ" αντί να έχουμε βάλει ένα κιόσκι και να το διαφημίζουμε...

Αμ δεν θέλουμε και κανένα, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας...

Τουλάχιστον αυτο με τους Άγγλους και το Webley κατα βάθος το χαίρομαι. Γιατι οσο ξέρω τα κακά της χώρας μου, άλλο τόσο ξέρω και πότε δεχόμαστε άδικη επίθεση. Και ναι, τόσες επιθέσεις πριν τους αγώνες και -πριν γίνει τίποτα ήταν όλες ΑΔΙΚΕΣ.

Για να δούμε τώρα laddies, πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος Twisted Evil Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

To Fuse apektise onoma kyriws epeidi itan apo ta prwta club stin evrwpi pou arxise na paizei ilektroniki mousiki.
O kosmos vevaia itan k einai o antistoixos....

Pantws ek peiras mporw na pw pws oi Vri3elles den exoun nyxterini zwi (sygkrinontas vevaia me tin ellada).

Omws, einai sigoura i gastronomiki prwtevousa tis Evrwpis. Apistefta estiatoria, super fagito, toulaxiston diplasia timi sto fagito se sxesi me tin elada (alla k oi mis8oi einai analogoi). Den einai tyxaio pws exei 4 fores perissotera michelin accredited restaurants se sxesi me to Londino Wink

Anyway, mias k peri ta3idiwn o logos parte k ligo apo Vri3elles, Parc du Cinquantenaire

Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

...και η άλλη όψη των Βρυξελλών εδώ: TALL BRUSSELS IS ON THE RISE!!!

http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=260059
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

παιδιά εγώ βρυξέλλες ήμουν 6 μήνες, και πηγαίνω που και που και μια χαρά πέρασα, όντως δεν έχει πολλά clubs αλλα έχει πολλές καφετεριες,pubs,αριστη συγκοινωνία ,πολύ καλά ωράρια και πολύ όμορφα πάρκα,μαγαζιά,κλπ. πλατeιές, policinema, rockadika....klp.klp.και το ελληνικό καφενείο στη schuman....που παίζει χύμα ελληνικά έξω απτά μεγάφωνα μπροστά στη κομισιόν... Razz
και όντως πολλά εστιατόρια.

OMF σε εκείνο το δρόμο που λες(πίτα street) έχει και 1 αλβανικό εστιατόριο ανάμεσα στη πληθώρα! Razz

ps.το rock classic αξίζει...χάχα Wink

και μου είχαν πει για ένα you club αλλα δε πήγα...

http://www.leyou.be/


όσο για comicsadika σύμφωνο, από manga μέχρι "αnime", DC, marvel ότι θες....GM δυνατό το "αrkham" και το year one άμα δε το έχεις δει.
βεβαια έχει και σε μας κάποια καλά στο κέντρο αθηνα και θεσσαλονίκη απότι ξέρω.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

Βρε δε σου λέω για σήμερα, σου λέω για πρίν 15 χρόνια. Τώρα, λογικά πρέπει να γίνεται "κόλαση" και εδώ, τι να λέμε, δεν πηγαίνω σε κομιξάδικα στην Αθήνα τώρα τελευταία, αλλά έχω παρατηρήσει ότι εδώ είναι απίστευτα μέχρι και τα έντυπα κόμιξ που βρίσκω στο τμήμα multimedia του Παπασωτηρίου, Στουρνάρη και Πατησίων γωνία.

Απλά, θελω να πω ότι καλό είναι να είμαστε ανοικτοί και σε άλλα πολιτισμικά δεδομένα και να ερευνούμε, και να μην επαναπαυόμαστε στις μασημένες πληροφορίες των "ειδικών" ή τις καθιερωμένες/ δογματικές απόψεις.
Back to top
View user's profile Send private message
Maiden
Full Member
Full Member


Joined: 28 Mar 2004
Posts: 296
Location: Brighton

PostPosted: Sun May 14, 2006 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

Geia sou file Yiorgo

Σου γράφω για να σχολιάζω το περιεχόμενο του site σου www.greekpride.co.uk

Είναι προφανές απο το ύφος των κειμένων οτι είσαι φανατικός πολέμιος της κακώς εννοούμενης νοοτροπίας και κουλτούρας των νεο-ελλήνων. Ειδικότερα, φαίνεται να έχεις βάλει στο στόχαστρο εκείνους που σπουδάζουν στην Αγγλία και έχουν προσκόλληση στη μαμά πατρίδα.
Αντιλαμβάνομαι όμως πως σε πολλά σημεία το παρατραβάς το πράγμα και θέλω να σου υπενθυμίσω ότι το site σου το διαβάζουν και Άγγλοι που ίσως δυσκολεύονται (και δικαιολογημένα κατ' εμέ) να αντιληφθούν το χιουμοριστικό ύφος. Μάλλον -άθελα σου ελπίζω- κατάφερες να φτιάξεις μια ιστοσελίδα δυσφημιστική για τους Έλληνες που σπουδάζουν στην Αγγλία και σε καλώ να επανεξετάσεις το περιεχόμενο της σε αρκετά σημεία. Ενώ εσύ στηλιτεύεις τις νοοτροπίες αυτές εξετάζοντας τις χιουμουριστικά, το γενικεύεις το θέμα και του δίνεις μεγάλη έμφαση και έκταση, με αποτέλεσμα να το χρεώνεται το σύνολο των Ελλήνων που σπουδάζουν εκεί, χωρίς να φταίνε και τίποτε στην πλειοψηφεία τους.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιά ψυχολογία σε οδήγησε να φτίαξεις αυτό το χιουμοριστικό μόρφωμα, αλλά φίλε μου προσπαθώντας εσύ να λυτρωθείς απο την "ελληνιά", αμαυρώνεις την εικόνα μας στο εξωτερικό. Ρώτα και κανά Άγγλο να σου πεί τη γνώμη του. Τουλάχιστον προσπάθησε να ξαναγράψεις τα κείμενα στα Ελληνικά και μόνον, έτσι ώστε η όλη ιστορία που δημιουργείς να είναι ένα inside-joke και όχι εξωτερική πολιτική που -άθελα σου ελπίζω- διεξάγεις.
Eπίσης σου ζητώ να αποσύρεις τον χάρτη της Ελλάδας και Κύπρου που έχεις βάλει στη σελίδα σου, που αναφέρει τo FYROM ώς Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα ώς Ιταλικές Κτήσεις. Ήμαρτον δηλαδή.

Kλείνοντας θέλω να σου πώ οτι επειδή έχω σπουδάσει-εργαστεί-ζήσει 4 χρόνια στην Αγγλία, η νοοτροπία που περιγράφεις δεν είναι το κυρίως γνώρισμα της πλειοψηφίας των Έλληνων του εξωτερικού. Γνώμη μου είναι οτι ή το έχεις λίγο υπερβολικά μέσα στο μυαλό σου ή υπήρξες πολύ άτυχος στις συναναστροφές σου με συμπατριώτες εκεί στα ξένα.
Περιμένω τον αντίλογο σου με ενδιαφέρον.
Φιλικά

Γιώργος

Υ.Γ.
Το συγκεκριμένο email-σχόλιο το δημοσιεύω και στο forum του stadia.gr/forum, στο πολιτικό κλουβί με τους τρελούς, στο thread περί ζωής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιστεύω οτι ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει και δημόσια, ίσως κάνει και το site σου πιό δημοφιλές.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sun May 14, 2006 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

έχει φτιάξει και στήλη για τι eurovision δε το ήξερα Razz ...αλλα ο peter andre είναι κυπραίος αν δε κάνω λάθος..και η lopez(...) Confused

τελικά αυτό το site πρέπει να το διαβάζουν πολλή(εγώ το ανακάλυψα το 2004). Σύμφωνο με τον προλαλήσαντα. Καλύτερα να τα λέμε μεταξύ μας αυτά, δεν σημαίνει πως έχει άδικο η όχι,αλλα κάπου υπερβάλει.
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Sun May 14, 2006 3:13 pm    Post subject: Reply with quote

Xexexexe plaka exei auto to site. Poios Giorgos einai re paidia autos???
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Next
Page 12 of 16

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr