View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Manchester_7 Stadium Expert
Joined: 03 Apr 2004 Posts: 800 Location: 53.3° N 2.3° W (Manchester, United Kingdom)
|
Posted: Tue Mar 22, 2005 12:56 pm Post subject: |
|
|
Καμια επιστημονικη βαση exit. Το νερο ειναι ακρως απαραιτητο και για την καλη λειτουργεια των νεφρων. Ο θειος μου που ειναι νεφρολογος καθε φορα που με βλεπει να μην πινω πολυ νερο μου κανει συστασεις! Νερακι και παλι νερακι που λεει και ο λοσαντα |
|
Back to top |
|
|
Dimiskour Stadium Expert
|
Posted: Tue Mar 22, 2005 1:15 pm Post subject: |
|
|
Γενικα απ'ο,τι διαβαζω, οτιδηποτε υπερκαταναλωνεις, οσο υγειινο και αν ειναι, θα σου δημιουργησει προβληματα. Ετσι και με το νερο. Αν πιεις πολυ μεγαλες ποσοτητες (π.χ. αν εισαι μαραθωνοδρομος) μπορεις να υποφερεις απο καταστασεις οπως αυτη που λεγεται hyponatremia (δυστυχως δεν εχω χρονο να γραψω τι ειναι).
Για περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να κανετε αυτο που εκανα και εγω...πηγαινετε στο http://www.google.co.uk και πληκτρολογηστε "too much water" (μαζι με τα εισαγωγικα). Θα βρειτε μπολικα αρθρα.
Last edited by Dimiskour on Tue Mar 22, 2005 1:16 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Choriatis 2004 Senior Member
|
Posted: Tue Mar 22, 2005 1:16 pm Post subject: |
|
|
Εγω θεωρω οτι τα κλειδια για καλη ζωη ειναι οι χυμοι το νερο η αθληση και βεβαια η απουσια αγχους και συνηθειων οποως το αλκοολ και το καπνισμα που υποβαθμιζουν ουσιαστικα τον οργανισμο!
Μπορει καποιος να δωσει καποιο link που να αφορα στις επιπτωσεις βοηθητικων σκευασματων η και κανονικων αναβολικων.\
Δυστυχως καποιοι φιλοι μου παιρνουν ανα τακτα χρονικα διαστηματα διαφορα τετοια και εκει που οι αλλοι σταματουν αυτοι συνεχιζουν παρα το γεγονος οτι μερικοι απο αυτους καπνιζουν |
|
Back to top |
|
|
Giannis Stadium Expert
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 12:58 pm Post subject: |
|
|
Μια ερώτηση προς τους λάτρεις και γνώστες του οίνου...
Ποιά καλά κόκκινα ελληνικά κρασιά έχετε να μου προτείνετε που να βρίσκονται σχετικά εύκολα (πχ επαρχία...)
και να μη χρειάζεται να πληρώσω (ή μάλλον να πληρώσουν οι γονείς μου...) μια περιουσία;; Καλή ποιότητα για το καθημερινό ποτηράκι...
Φρουτώδη, με σώμα και μαλακά ( χωρίς ενοχλητική ξινή ή στυφή γεύση)...
Παρεπιπτόντως, θα επανέλθω στο θέμα της διατροφής σύντομα...
Last edited by Giannis on Wed Mar 30, 2005 4:43 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Mozart Stadium Expert
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 1:03 pm Post subject: |
|
|
Γιάννη όλοι θα σου πουν τα κρασιά της περιοχής τους.
Πολύ της μόδας έγινε τα τελευταία χρόνια η προσωπική εμφιάλωση κρασιών. Καθένας που έχει 1-2 στρέμματα αμπέλια, θα πάει για κρασί (σταφύλια ελάχιστα πωλούνται πλέον). Όλοι λίγο πολύ έχουν δηλαδή κάποιον γνωστό που τους δίνει μπουκάλια για αυτό το "καθημερινό" ποτηράκι που λες. Αυτά τα μπουκάλια τουλάχιστον είναι κανονικά με τάπα, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια έβαζαν το κρασί σε μπουκάλια ...κόκα κόλα! (σίγουρα θα έχετε δει). |
|
Back to top |
|
|
Ypsilon Moderator
Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 1:11 pm Post subject: |
|
|
Εγώ πάλι είμαι λάτρης, αλλά όχι γνώστης του οίνου! Δηλαδή δεν ξέρω πώς να αξιολογήσω ένα κρασί ως «φρουτώδες, με σώμα και μαλακό».
Αυτό μου θυμίζει κάτι γευσιγνώστες όπως ο Επίκουρος της Ελευθεροτυπίας που λέει «δεν μου άρεσε το μπουργκινιόν γιατί το βρήκα λίγο αμήχανο, ενώ το καρέ από ψαρονέφρι με σως τάμαριντ δεν είχε εκρηκτική επίγευση»!!!
Τέλος πάντων, νομίζω ότι όλα τα Merlot (ειδικά το Σαντορινιό) είναι πολύ καλά κρασά, και με λογικές τιμές. |
|
Back to top |
|
|
chr.04 Stadium Expert
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 1:21 pm Post subject: |
|
|
Ypsilon wrote: | Εγώ πάλι είμαι λάτρης, αλλά όχι γνώστης του οίνου! Δηλαδή δεν ξέρω πώς να αξιολογήσω ένα κρασί ως «φρουτώδες, με σώμα και μαλακό».
Αυτό μου θυμίζει κάτι γευσιγνώστες όπως ο Επίκουρος της Ελευθεροτυπίας που λέει «δεν μου άρεσε το μπουργκινιόν γιατί το βρήκα λίγο αμήχανο, ενώ το καρέ από ψαρονέφρι με σως τάμαριντ δεν είχε εκρηκτική επίγευση»!!!
Τέλος πάντων, νομίζω ότι όλα τα Merlot (ειδικά το Σαντορινιό) είναι πολύ καλά κρασά, και με λογικές τιμές. |
Εμ τα λέει έτσι για να μην καταλαβαίνεις τι λέει - ούτε αυτός καταλαβαίνει τι λέει - για να εντυπωσιάσει. |
|
Back to top |
|
|
oute psilos Full Member
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 1:33 pm Post subject: |
|
|
vasika den eimai gnostis idietera tou krasiou omos xero kapoia pragmata pou mou ehei pei ena filos o opoios einai kati san mikroparagogos politelias kai ta ehoume sizitisi kata kerous.
katarhin mou ehei pi oti pleon megales posotites krasiou den einai krasi ala einai mia maza anakatemeni me nero, italiki efevresi pou malon ehei gini o kanonas toulahiston sta poli ftina krasia. afto genika.
ta krasia pane me poikilia kai me tin periohi pou paragode.
apo kokina poly gnosto einai to agioritiko to opoio einai to onoma tis pikilias kai kala tetia krasia einai apo tin periohi tis nemeas (isos einai i kaliteri epilogi gia kathimerino).
episis kales kokines poikilies einai apo kefalonia episis gnosto einai to lefko robola, gnostos paragogos einai o kaligas. episis kala kokkina einai apo sadorini, halkidiki, samo kai malon kriti prepi na einai kala. prosopika theoro kala krasia tou hatzimihali einai apo tin periohi tis ataladis kai to kokkino to xyro alla kyrios to leyko.
kala diafasa to minima mou afou to eiha postari, synehos epanalamvano tin leksi <episis>.
ti xeftila |
|
Back to top |
|
|
Giannis Stadium Expert
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 1:36 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Εμ τα λέει έτσι για να μην καταλαβαίνεις τι λέει - ούτε αυτός καταλαβαίνει τι λέει - για να εντυπωσιάσει |
αυτό καλύτερα να μην το σχολιάσω γιατί δε θα ήθελα μετά από ένα χρόνο παραμονής στο φόρουμ να φάω κανένα μπαν για αηδιούλες...
Καταρχάς αν γνώριζα τόσο καλά τα κρασιά, δε θα ρώταγα!!
Κατά δεύτερον, έχω προσδιορίσει κάποιες γεύσεις που μου αρέσουν ( το φρουτώδες δε νομίζω να θέλει ανάλυση, το μαλακό διευκρίνησα τι είναι) και ξέρω κάποια πράγματα πάνω στις συγκεκριμένες κατευθύνσεις!
Τέλος, απευθύνθηκα σε όσους γνωρίζουν και όχι σε όσους απλά υπάρχουν στο φόρουμ για να ειρωνεύονται...
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ |
|
Back to top |
|
|
assotos yios Stadium Expert
Joined: 30 Mar 2004 Posts: 955 Location: not aswtosgios blogspot :-)
|
|
Back to top |
|
|
chr.04 Stadium Expert
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 4:11 pm Post subject: |
|
|
Giannis wrote: | Quote: | Εμ τα λέει έτσι για να μην καταλαβαίνεις τι λέει - ούτε αυτός καταλαβαίνει τι λέει - για να εντυπωσιάσει |
αυτό καλύτερα να μην το σχολιάσω γιατί δε θα ήθελα μετά από ένα χρόνο παραμονής στο φόρουμ να φάω κανένα μπαν για αηδιούλες...
Καταρχάς αν γνώριζα τόσο καλά τα κρασιά, δε θα ρώταγα!!
Κατά δεύτερον, έχω προσδιορίσει κάποιες γεύσεις που μου αρέσουν ( το φρουτώδες δε νομίζω να θέλει ανάλυση, το μαλακό διευκρίνησα τι είναι) και ξέρω κάποια πράγματα πάνω στις συγκεκριμένες κατευθύνσεις!
Τέλος, απευθύνθηκα σε όσους γνωρίζουν και όχι σε όσους απλά υπάρχουν στο φόρουμ για να ειρωνεύονται...
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ |
Αμφιβάλω πάρα πολύ αν μπορείς να ξεχωρίσεις την ρετσίνα από την μαυροδάφνη... |
|
Back to top |
|
|
Ypsilon Moderator
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 4:36 pm Post subject: |
|
|
Ψυχραιμία. Αν κατάλαβα καλά, το σχόλιο του chr04 πήγαινε στον Επίκουρο που ανέφερα στο δικό μου post.
Δεν είναι καθόλου κακό να έχει κάποιος γνώσεις γευσιγνωσίας, και σε ό,τι με αφορά, νομίζω ότι το έκανα σαφές με τα σχετικά emoticons. Μακάρι να σκάμπαζα κι εγώ μερικά πράγματα, ειδικά στα κρασιά. |
|
Back to top |
|
|
chr.04 Stadium Expert
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 4:42 pm Post subject: |
|
|
Α ρε ύψιλον πως με πιάνεις!
Πάντως όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται... |
|
Back to top |
|
|
Giannis Stadium Expert
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 4:42 pm Post subject: |
|
|
Λυπάμαι αν κατάλαβα λάθος.... . Το παίρνω πίσω και παραθέτω ένα ενημερωτικό site για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την αρχαία αυτή τέχνη...
http://www.inowines.gr/Greek/glossary.html |
|
Back to top |
|
|
Admin Site Owner
Joined: 16 Jan 2004 Posts: 2296 Location: Davelis Cave (απ'έξω)
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 7:13 pm Post subject: |
|
|
Kiss and make up... how nice!
|
|
Back to top |
|
|
assotos yios Stadium Expert
Joined: 30 Mar 2004 Posts: 955 Location: not aswtosgios blogspot :-)
|
|
Back to top |
|
|
Giannis Stadium Expert
|
Posted: Wed Mar 30, 2005 11:21 pm Post subject: |
|
|
βέβαια....θα τους ζητήσω τη συνταγή! |
|
Back to top |
|
|
losada7 Moderator
|
|
Back to top |
|
|
Nikolas Stadium Expert
|
|
Back to top |
|
|
losada7 Moderator
|
|
Back to top |
|
|
vag3721 Stadium Expert
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 3:07 am Post subject: |
|
|
Επειδή το θέμα των φυτοφαρμάκων το γνωρίζω απο μέσα(μιας και ο πατέρας μου είναι παραγωγος ροδακίνων),ένα έχω να σας πώ................ ΑΝ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΓΙΖΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
EDIT:
Στα ροδάκινα Νάουσας, με το ξεφλούδισμα το φυτοφάρμακο «Diazinon» απομακρύνθηκε ατά 99,7% και με πλύσιμο κατά 1,1%.
Δεν ξέρω αν είναι και τα δικά μας μέσα. |
|
Back to top |
|
|
Giannis Stadium Expert
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 10:51 am Post subject: |
|
|
Για να καταλάβετε που έχουμε φτάσει....να πρέπει να ¨γδέρνουμε¨ τα φρούτα, απομακρύνοντας τόσες βιταμίνες και άλλα ωφέλιμα συστατικά της φλούδας. Ο Πηνειός έχει χαρακτηριστεί πλέον νεκρός ποταμός από τα φυτοφάρμακα και η Θεσσαλία απειλέιται με ερημοποιήση (βλέπε αποξήρανση Κάρλας κλπ)...σε συνδυασμό με την υπερβολική συγκέντρωση αζωτούχων στο υπέδαφος (και στο νερό...)
Ποιός ο λόγος να καλλιεργούμε;; Μήπως ήρθε καιρός να ληφθούν κάποια μέτρα;; Οι αγρότες χρειάζονται καταρχάς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ καθώς και κίνητρα για υγιεινά και φτηνότερα προιόντα!
Εννοείται πως και οι έλεγχοι της παραγωγής πρέπει ν΄αυξηθούν! |
|
Back to top |
|
|
Giannis Stadium Expert
|
|
Back to top |
|
|
Mozart Stadium Expert
|
Posted: Mon Apr 04, 2005 9:36 am Post subject: |
|
|
Απορία:
Το γιαούρτι με μέλι εξακολουθεί να θεωρείται αφροδισιακό? |
|
Back to top |
|
|
Ypsilon Moderator
|
Posted: Mon Apr 04, 2005 10:00 am Post subject: |
|
|
Κατά μία έννοια, ναι. Αν το γιαούρτι είναι μουχλιασμένο και το μέλι καρκινογόνο σου ανεβαίνει γρηγορότερα. Η λίμπιντο!
Δεν έχεις ακούσει που λένε «πεθαίνω από έρωτα?» |
|
Back to top |
|
|
|