stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αγωνιστικό κομμάτι - ΣΤΙΒΟΣ
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

Βλέπω ότι οι περισσότεροι κρίνουν το χτεσινό συμβάν υπό το πρίσμα του "τι θα πουν οι ξένοι" και "πώς θα φανούμε στους ξένους". Αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί παρά μόνο σε δεύτερο βαθμό. Η πράξη πρέπει να κριθεί στη βάση ερωτημάτων όπως:

1. Ποιο ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτής της πράξης και ποια η λογική πίσω από την επιλογή αυτού του τρόπου αντίδρασης; Πώς επιλέχτηκε αυτός ο τρόπος αντίδρασης ως ο πλέον αποτελεσματικός για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου, αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει τέτοιος;
2. Γιατί επευφημήθηκε ένας αθλητής που απέκρυψε την αλήθεια ή τουλάχιστον δεν είχε το θάρρος να την αποκαλύψει, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την (όπως λέει) αθωότητά του;
3. Γιατί δεν έγινε σεβαστή η προσπάθεια 8 αθλητών να τρέξουν σε έναν αγώνα, στον οποίο θα μπορούσε να υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση (αλλά δεν υπήρχε από δική της και μόνο ευθύνη);

Επαναλαμβάνω ότι το τι θα πουν οι "ξένοι" είναι δευτερεύον ζήτημα. Το ότι ορισμένα ξένα μέσα ήταν αδιάφορα ή κείτονταν θετικά (αλλά για τους λάθος λόγους) δεν στέκει ως επιχείρημα για να δικαιολογηθεί η ορθότητα αυτής της πράξης.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Stakaman
Junior Member
Junior Member


Joined: 10 May 2004
Posts: 125
Location: Brussels

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

Sevasti diamartyria????
Diamartyria apenanti se poion? Stous Amerikanous pou telika kryvontai pisw ap'ola? (en meri ali8ino, en poly....grafiko)
Ston Tzeko mipws? I mipws se olous?

O ka8e kafros pou giouxare, den exei sxesi me to antikeimeno. Pige apla na dei ton Kenteri. 8a mporouse na rixnei kadronia stous antipalous gia na kerdisei o dikos tou.


Auti i eukolia me tin opoia xaraktirizete askima toso kosmo.......... ti na po einai toulaxiston periergi.
Mia diamartyria panta einai sevasti,ti diaolo dimokratia exoume tote, vasimi i oxi kai me opoindipote apodekti eidika otan proerxetai apo toso poly kosmo.

Eksakolouthite na katastrafologeite pantos. Kamia arnitiki synepeia den tha exei auto pou egine.

Aaaa kai oson afora tous filous mas tous amerikanous tha eixa polla na po alla den einai to thema tou topic


Arrow exit

Ego den vlepo auto pou egine xtes ypo to prisma "kenteris" mono. Giauto tha eimoun pragmatika euxaristimenos an den eixe akoustei to onoma tou para mono to "ellas ellas" kai ola ta sfyrigmata sta amerikanakia!
Kai peite ethnikisti kai oti allo thelete Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

Μερικοί θέλουν το κοινό παθητικό θεατή. Να χειροκροτά μόνο και να κάνει ααα. Να είναι ευγενικό ακόμα και όταν μπροστά του εκτελούνται φαρσοκωμωδίες. Ευχομαι ποτέ να μην καταντήσουμε σε αυτό το επίπεδο. Ευχομαι να διατηρήσουμε το θάρρος να γιουχάρουμε.

Το κοινό σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχε! Ηταν ενεργό, όχι παθητικό στοχείο! Στο στίβο, στη γυμναστική, στην απονομή του Πύρρου και αλλού το κοινό έγινε μέρος των δρώμενων όχι παθητικός παρατηρητής. Και μάλιστα με εξαιρετικό αισθητήριο! Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Αυτό είναι πολύ θετικό. Αν μη τι άλλο οι αγώνες μας δεν είναι βαρετοί.

Θάρρος γαμώτο.


Nightcrawler: το κοινό γιούχαρε την φαρσοκωμωδία που είχε στηθεί μπροστά του.
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:00 pm    Post subject: Reply with quote

Οι λόγοι που έγινε αυτό είναι περισσότεροι από 2-3

Η βασική αιτία ΟΜΩΣ για το εν λόγω περιστατικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά. Το γεγονός δηλαδή ότι κανένας δεν θυμάται Αμερικανό αθλητή(Αν δεν κάνω λάθος αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους όμορους λαούς) που να του έχει αφαιρεθεί το μετάλιο ή να αποκλείστηκε από τους αγώνες (μετά την έναρξη ολυμπιακών αγώνων). Άν προσθέσουμε στη "συνταγή" αρκετή δόση ελληνικού αντιαμερικανισμού(κατάλοιπο από τα χρόνια της Χούντας και της εμπλοκής των Αμερικανών στο Κυπριακό πρόβλημα). Αν προσθέσουμε ενα "βαρέλι" δόση από αυτά που εκτυλίσονται στα γνωστά 2 κολοκάναλα(επικές σαπουνόπερες και σίριαλ για να "βγάλουν" και αυτοί που είναι στην απ 'έξω) και προσθέσουμε και αρκετή δόση απο τις 1.000.000 π@π$%%ριές που ακούσαμε απο τα αμ/κα-αγγλικά-αυσ/κα κανάλια λίγες μέρες πρίν την έναρξη των αγώνων.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ αν προσθέσουμε και ενα ΟΑΚΑ συναισθηματισμό ο οποίος διακατέχει αυτή τη φυλή ... δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πολύ, για το πως θα εξηγήσουμε το τι έγινε στο τελικό των 200μ.

Rolling Eyes

Όσοι είναι αισθηματίες την πατάνε στη ζωή ....
Back to top
View user's profile Send private message
smarg
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1156

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:06 pm    Post subject: Reply with quote

Εγω εκλαμβανω οτι οι αποδοκιμασίες ηταν για τη ΔΟΕ.

Και που ξερουμε οτι οι 3 αμερικανοι αθλητες που πηραν τα μεταλλια , δεν ηταν αναμεσα σ' αυτους που την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια στο ξενοδοχειο στην Κρητη, όταν εκανε εφοδο η WADA, κατι που εκανε και ο Κεντερης και τιμωρηθηκε (καλώς) . Δεν θα το μαθουμε ομως ποτε καθως η ΔΟΕ δεν μπηκε στον κοπο να διαταξει ερευνα κατι που ομως σχιστηκε να το κανει στην υποθεση Κεντερη - Θανου. Πιστευω οτι αποδοκιμαστηκε η κοροιδια. O Ρογκ οταν το βραδυ της 12 Αυγουστου του ειπαν να περασουν εκεινη τη στιγμη απο ντοπινκγ κοντρολ Κεντερης και Θανου ειπε οτι δεν γινεται γιατι μπορει το αποτελεσμα να ειναι διαφορετικο απο το απογευματινο, υπονοωντας ότι μπορει ενδιαμεσα να παρουν καποια αλλη ουσια για καλυψη. Σημερα μαθαινω οτι καλουν τον Ουγγρο Ανους να δωσει τωρα δειγμα γιατι θα χασει το χρυσο μεταλλιο που πηρε στις ... 22 Αυγουστου... Δηλαδη θα ειναι διαφορετικο το αποτελεσμα σε 2-3 ωρες και οχι σε 5 μερες.... Shocked Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Droulas13
Junior Member
Junior Member


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 79
Location: Keira Knightley RULEZ

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Den iksera pou na to grapsw kai to grafw edw.

Auto pou mou tin exei dwsei perissotero apo OLA einai oi dilwseis tou perifimou Carl Lews kata tis ntopas!!! Poios ??!!! Autos pou perisi apodeixtike oti sti Seoul(an thimamai kala) eixe piastei ntope sta prokrimatika! To thema vevaia kalifthike kai sti sunexeia pire to xruso!!! H upokrisia tis upokrisias diladi. Kai to pleon eknevristiko einai oti KANENAS dimosiografos den thimotan TIPOTA gia to thema. E ti sto diaolo POU pige i mnimi tous???


KENTERIS KAI PALI KENTERIS
Back to top
View user's profile Send private message
Teo
New Member
New Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 49
Location: Athens-Greece

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Ερωτήσεις με κάθε ευγένεια:

Που ήταν το σκεπτόμενο ελληνικό κοινό στο χρυσό του Ταμπάκου?
Που ήταν το σκεπτόμενο ελληνικό κοινό στο χρυσό της Χαλκιά?
Οι Αμερικάνοι δεν έκοψαν ντοπέ πρωταθλητ'ες πριν έρθουν στην Αθήνα?

Να μην παρεξηγηθώ! Έζησα 3 χρόνια στις ΗΠΑ, και έχω την χειρότερη γνώμη για αυτούς. Έτσι είναι ο αθλητισμός και ο κάθε Κεντέρης, 'οπως και εμείς πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες. Η αλήθεια΄είναι ότι αποδοκίμασαν κατά το πλείστον ΑΣΧΕΤΟΙ με τον αθλητισμό άνθρωποι, και κακώς τα ΜΜΕ γενικεύουν τα χθεσινά γεγονότα. Δεν είανι δυνατόν το ελληνικό εθνος να ταυτιζεται και να διαμορφώνει την αυτοεκτίμηση του στον οποιοδήποτε αθλητή-επαγγελματία. Η δοθλειά του είναι να προσφέρει θέαμα και κατά δεύτερον λόγο να εκπροσωπεί τον σύλλογο ή την πατρίδα του με αξιοπρέπεια και τιμή. Όπως πρέπει να κάναι ο κάθε επαγγελματίας, όποιο και αν είναι το αντικείμενό του!
Back to top
View user's profile Send private message
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

Από τη Ναυτεμπορική:

«Ήταν το ωραιότερο πράγμα που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Κώστας Κεντέρης αναφερόμενος στις ιαχές υποστήριξης του κοινού προς το πρόσωπό του, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Μυτιλήνης και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται.


Όλο το άρθρο στο ... http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/27/952524.htm .

Κεντέρη γερά πάρ' τους τα λεφτά! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Και για όποιον δεν καταλαβαίνει, μετά την κίνηση μάτ με την παράδοση των διαπιστεύσεων, ο Κεντέρης συνεχίζει να απολαμβάνει του συμβολαίου που έχει με τους χορηγούς του.

Άιντε λοιπον να γίνει και λαϊκός ήρωας. Το φτωχόπαιδο που με αίμα και ιδρώτα έφτασε ψηλά, μόνο και μόνο για να τον γκρεμίσουν άδικα οι ξένοι, και η άτιμη η κενωνία. Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

Α δεν πάω καλά !!!

Ξέχασα να βάλω στη συνταγή που περιέγραφα(παραπάνω) τα περιστατικά Β.Μάρρα ..... ήμαρτον και φυσικά του Νεμοφ στη γυμναστική (ειδικά στη δεύτερη περίπτωση το περιστατικό κράζει σαν γέρος βάτραχος)
Back to top
View user's profile Send private message
jimbo
New Member
New Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 11

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Xwris na 8elw na kanw ton dikhgoro tou diabolou, to booing kai jeering den einai kainourgia fainomena se agwnes stibou. Oi palaioteroi isws 8umountai to kra3imo pou eixan ri3ei oi Rwsoi ston Kozakiewicz to 1980 teliko tou epi kontw. Gia tou logou to alh8es:

http://sify.com/sports/olympics/fullstory.php?id=13503065

http://www.budowlani.kielce.com.pl/Encyklopedia/img/kozakiewicz.jpg

http://nnk.art.pl/20tys/20tys.htm
Back to top
View user's profile Send private message
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:34 pm    Post subject: Reply with quote

Και ένα ακόμη καλό άρθρο που με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό. Οι επισημάνσεις είναι δικές μου.


Από το editorial του sportnet.gr

Η ιστορία του Λεωνίδα Σαμπάνη, μαζί μe αυτήν των Κεντέρη και Θάνου, μας βοηθάει να κάνουμε μια ανάλυση σε βάθος του τι σημαίνει για τον Ελληνα αυτό που λέγεται δικαιοσύνη. Γιατί έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές περιπτώσεις σφάλματος από την πλευρά των Ελλήνων αθλητών, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν αντιστρόφως ανάλογα με την βαρύτητά τους.

Τα επίσημα στοιχεία έχουν ως εξής: Ο Σαμπάνης συνελήφθη ντοπαρισμένος. Εδωσε δείγμα, αυτό ανιχνεύθηκε (όπως ανιχνεύθηκε) θετικό και ο αθλητής παρέδωσε και το μετάλλιο που κατέκτησε, αλλά και τη διαπίστευσή του. Καραμπινάτη περίπτωση ντοπαρίσματος, αν εξαιρέσει κανείς την ψυχολογική φόρτιση που προκαλεί σe εμάς το γεγονός ότι ο αρσιβαρίστας είναι Ελληνας. Οι δύο αθλητές του στίβου δεν συνελήφθησαν ντοπαρισμένοι, απλά δεν έδωσαν δείγμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ενώ επιμένουν ότι κανείς δεν τους είχε ειδοποιήσει.

Αν οι δύο υποθέσεις εξετάζονταν στο δικαστήριο (κι αν στο μεταξύ δεν προκύψουν άλλα στοιχεία που να ανατρέπουν την κατάσταση) δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαμπάνης κατά πάσα πιθανότητα θα καταδικαζόταν και οι δύο αθλητές του στίβου μπορεί και να τη γλύτωναν λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο της ελληνικής κοινωνίας, όμως, έδειξε ότι έχει διαφορετική άποψη. Γιατί πέρα από τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται, οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε τέτοιες υποθέσεις διαφέρουν κι αυτές πάρα πολύ.

Ο Σαμπάνης με το που βγήκε στον αέρα η είδηση έκανε σαν τρελός. Επανέλαβε σε κάθε στιγμή την αθωότητα του. Κάλεσε τους δημοσιογράφους μόνος του και τους ζήτησε στήριξη στον δύσκολο αγώνα που θα κάνει για τη δικαίωσή του. Δεν δίστασε να ορκιστεί τον ιερότερο όρκο που μπορεί να δώσει ένας πατέρας, στη ζωή των παιδιών του. Από την πρώτη στιγμή αναζήτησε τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου, εμφανίστηκε σε κάμερες, πήγε σε γήπεδα. Και το πιο σημαντικό, οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα του, ο προπονητής του, οι παράγοντές του, οι δικοί του, βρίσκονται δίπλα του, τον στηρίζουν και όπως είπε ο Πύρρος Δήμας βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι είναι αθώος.

Τι συνέβη με τους Κεντέρη και Θάνου; Ακριβώς τα αντίθετα. Οχι μόνο δεν εκτέθηκαν σε κάμερες και δημοσιογράφους, αλλά κρύφτηκαν. Με αυτό το ατύχημα που ακόμη και η αστυνομία αμφισβητεί τη γνησιότητά του ταμπουρώθηκαν πίσω από το απαράβατο του νοσοκομείου, έκαναν σαν τρελλοί όταν μπήκε μια κρυφή κάμερα μέσα στο δωμάτιο του Κεντέρη (του καναλιού Star ήταν νομίζω). Οχι μόνο δεν μίλησαν γιa αυτό που συνέβη, αλλά προτίμησαν να διανείμουν γραπτές δηλώσεις, να ορίσουν δικηγόρο (!) και παρουσία αυτού να προβούν σε προμελετημένες και χιλιοπροβαρισμένες φράσεις. Οχι μόνο δεν πήγαν στα στάδια για να ζητήσουν τη στήριξη από τον απλό κόσμο, αλλά προτίμησαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης και να ζητούν την έμμεση στήριξη από συναθλητές τους, οι οποίοι εκτίθενται ανεπανόρθωτα με τις δηλώσεις που κάνουν. Και τον μέντορά τους, τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι τους οδήγησε εκεί, ο Κεντέρης τον έδιωξε και η Θάνου σκέφτεται αν θα συνεχίσει μαζί του. Οσο για τους παράγοντες της ομοσπονδίας, το έχουμε ξαναγράψει. Από χειροκροτητές που ήταν είτε έγιναν δημόσιοι κατήγοροί τους, είτε προσπαθούν να καλύψουν τις όποιες ευθύνες έχουν κι αυτοί από το περιστατικό.

Για τη δική μου οπτική γωνία, ο Σαμπάνης είναι αθώος. Γιατί ουδέποτε έχει δώσει δείγματα ανθρώπινης αλητείας, που θα οδηγούσε κάποιον να ορκιστεί ψέματα στην ζωή των παιδιών του. Γιατί φάνηκε καθαρά η αγωνία του να πείσει, να αποδείξει ότι όλα αυτά ήταν κατασκευασμένα. Και γιατί δεν κρύφτηκε, πάλεψε, αγωνίστηκε, με την ψυχή του και τα λόγια που έβγαιναν εκείνη την ώρα από το στόμα του, όχι τα δικηγορίστικα κατασκευάσματα που κάνουν το άσπρο μαύρο. Οποιος θέλει διαφωνεί.
Back to top
View user's profile Send private message
Droulas13
Junior Member
Junior Member


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 79
Location: Keira Knightley RULEZ

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

ioannis31 wrote:
Άιντε λοιπον να γίνει και λαϊκός ήρωας. Το φτωχόπαιδο που με αίμα και ιδρώτα έφτασε ψηλά, μόνο και μόνο για να τον γκρεμίσουν άδικα οι ξένοι, και η άτιμη η κενωνία. Evil or Very Mad


Ioanni eisai adikos kata 50%

Den eisai armodios na krineis gia to kata poson exuse "aima kai idrwta" o Kenteris kai to ksereis polu kala. Oso ntopa kai na pareis an den g@@miese 6+ wres stin proponisi kathimerina kai an den exeis talento xruso sta 200 metra stous Olumpiakous DEN pairneis. An itan etsi tha epairna kai gw ntopa pou variemai na perpatisw misi wra (pou leei o logos) kai tha ginomoun olumpionikis!
Back to top
View user's profile Send private message
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Έφτασα γραφείο και έκατσα να διαβάσω τον ελληνικό τύπο. Το χτεσινό περιστατικό με τα 200μ το είχα ήδη ξεχάσει κι ας είχα ακούσει κι εγώ για πρώτη φορά στο CBC (lamp kiddy...) τόσο αρνητικά σχόλια για τη χώρα μου, την έκπληξη και δυσπιστία των παρουσιαστών που δε μπορούσαν απλά να καταλάβουν γιατί ακουγόταν το όνομα του Κεντέρη στο στάδιο. Γιατί δηλαδή ο κόσμος υμνούσε το όνομα αυτού που ξεφτίλισε την προσπάθεια τόσων ετών μιας χώρας μικρής (θα το λέω συνέχεια, μπας και το χωνέψουν μερικοί κακομοίρηδες).

Και διάβαζω ΕΡΤ, διαβάζω ΜΠΑ, διαβάζω εφημερίδες και βλέπω την απίστευτη φράση-εξήγηση " συμπαράσταση στον έλληνα ολυμπιονίκη".

Και βλέπω άτομα εδώ να μου λένε πως πρέπει να έχω "ΘΑΡΡΟΣ, ΓΑΜΩΤΟ" και να έχω αρχ... και να τα δείχνω στους ξένους με την πρώτη ευκαιρία.

Πολυ απλά πλέον, δεν υπάρχει ελπίδα. Είμαστε και θα παραμείνουμε ένα έθνος κομπλεξικών.

Δεν το περίμενα ποτε οτι η ΕΡΤ θα έβαζε την λέξη "συμπαράσταση". Με τίποτα.

Έχω μείνει άναυδος.
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

teo:
Οι ηπα έκοψαν μερικούς για να καλύψουν όλους τους άλλους. Με τέτοιο σκάνδαλο που ξέσπασε δεν είχαν άλλη επιλογή.
Και σου θυμίζω ότι παρ' όλα αυτά η Μάριον Τζόουνς συμμετείχε στο μήκος και η υπόλοιπη ομάδα έπαιζε κρυφτούλι στην Κρήτη με την wada, η οποία φιλοτιμήθηκε μετά από δικές μας πιέσεις να γίνει κάτι και γι' αυτούς. Φυσικά στις ηπα η ανθρωποφαγία δεν αποτελεί εθνικό σπορ.

Τέλος πάντων, νομίζω ότι είμαστε πολύ υπερευαίσθητοι (γνώρισμα υποκρισίαςWink. Το υπεραναλύουμε και χάνουμε την μεγάλη εικόνα. Ας χαλαρώσουμε λίγο. Cool


Zamafou: Δεν σου απαντώ.
Back to top
View user's profile Send private message
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

Δόξα τω Θεώ.
Back to top
View user's profile Send private message
Nightcrawler
New Member
New Member


Joined: 01 Apr 2004
Posts: 38
Location: Ηράκλειο

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

Centaur wrote:
Nightcrawler: το κοινό γιούχαρε την φαρσοκωμωδία που είχε στηθεί μπροστά του.


Δλδ, το ότι οι 8 που έτρεχαν ήταν "ντοπέ" αλλά για Χ,Υ λόγους δεν πιάστηκαν; Rolling Eyes

Ακόμα και αν ήθελαν να αποδοκιμάσουν τη ΔΟΕ όπως λέει η smarg (σ.σ:εγώ πιστεύω ότι δεν φταίει η ΔΟΕ, αλλά σέβομαι το δικαίωμα κάποιων να πιστεύουν το αντίθετο και να θέλουν να την αποδοκιμάσουν) διάλεξαν το χειρότερο δυνατό τρόπο.
Αν ήθελαν ας έκαναν π.χ ένα συλλαλητήριο υπέρ του Κεντέρη σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Και τις εντυπώσεις θα κέρδιζαν (δεν ενοχλεί κανένα ένα συλλαλητήριο) και καλύτερα θα περνούσαν το μήνυμα τους.
Το γιατί δεν το έκαναν αυτό αλλά προτίμησαν αυτό που έγινε χθες είναι προφανές, νομίζω.

Για μένα η μόνη λογική εξήγηση για το χθεσινά είναι ότι άρχισαν 300-400 άτομα να γιουχάρουν , για τους δικούς του λόγους ο καθένας όπως εξήγησε ο Υ, και από εκεί και πέρα λειτούργησε η λογική της μάζας και του χαβαλέ ("έλα ρε μ$&!@α να σφυρίξουμε, να ακυρωθεί η έναρξη να γουστάρουμε" )

Btw: πολύ ωραίο το άρθρο που παρέθεσε ο Ioannis31.
Γι αυτό που λέει ο Droulas13, έχουν και οι 2 δίκιο. Χωρίς ταλέντο και δουλειά δε γίνεσαι τίποτα σε κανένα χώρο, αλλά και το ότι ο Κεντέρης αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή προσπαθεί να "εκβιάσει" την στήριξη της κοινής γνώμης στο πρόσωπο του για δικό του όφελος επίσης ισχύει.
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

Nightcrawler
Εχεις δίκιο ότι χτες δεν ήταν η κατάλληλότερη στιγμή να δείξουμε αρχ... . Θα έπρεπε οι εμπλεκόμενοι να είχαν προστατέψει έγκαιρα τους αθλητές από τους διάφορους ανθρωποφάγους. Η έλλειψη δράσης εκ μέρους τους έδωσε το δικαίωμα στο κοινό να αναλάβει αυτόκλητα να διορθώσει τα πράγματα..
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ας καταθέσω κι' εγώ τη γνωμη μου (και είμαι φορτσάτος Evil or Very Mad ).

Φυσικά και δεν την καταλαβαίνω την υστερία σχετικά με το δίδυμο Κεντέρη-Θάνου.

Κατα πρώτον, η περίεργη ιδιότητα των Ελληναράδων να συμπεριφέρονται σαν αναιδής και χυδαίος πολτός όταν νομίζουν πώς δεν τους κάνουν το χατήρι, συμπεριφερόμενοι σαν τα νήπια που σκούζουν (ναι, ναι, πολύ δηλητήριο και μίσος Mr. Green ) -ναι, σαν τα κακομαθημένα χοντρά πεντάχρονα που μοιάζουν με το ανθρωπάκι της Michelin που δεν τους παίρνουν το 10ο γλυφιτζόυρι οι γονείς τους έκαναν οι 75.000 "θεατές" του σταδίου-, μην σεβόμενοι όχι μόνο τις προσπάθειες των υπολοίπων αθλητών αλλά και την έννοια των λέξεων "μεγαθυμία", "μεγαλοψυχία" και "φιλότιμο" την οποία αντικατέστησαν με τη μικροψυχία του Εφιάλτη, μόνο θλίψη προκαλεί.

Αυτό που έκαναν οι 75.000 "αγανακτισμένοι", (οι οποίοι σε ατομικό επίπεδο δέχονται ΟΛΕΣ τις προσβολές απο το αφεντικό τους, το δερβέναγα στην εφορία της περιοχής τους, τον (πιό) αναιδή (απο αυτούς) γείτωνα, κλπ ) ήταν ότι στην ουσία κλώτσησαν (για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) την καρδάρα με το γάλα που τόσο υπομονετικά είχαμε μαζέψει τόσο καιρό τώρα όταν οι Αγγλοσάξωνες και η υποκριτική στην παρακμή της κοινοπολιτεία τους μας την είχε στημένη με την ασφάλεια, το στέγαστο του Καλατράβα και ό,τι άλλη αυνανία κατέβαινε στην κούτρα των δημοσιογράφων τους, και εμείς τους δώσαμε σαν απάντηση μια τελετή έναρξης-χαστούκι στα μούτρα τους που θα τη θυμούνται για χρόνια...

Και για να εξηγούμαι: Δεν διαφωνώ ότι η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου είναι στημένη. So what? 'Αλλοι αθλητές οι οποίοι προέρχονται απο τη δεξαμενή των 420 Ελλήνων αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς, μας εκπροσώπησαν επάξια και μας έδωσαν τις συγκινήσεις που περιμέναμε.

Μιλάμε για συγκινήσεις που πολύ πιθανόν (αλλά όχι 100% σίγουρα όπως αποδείχτηκε Mr. Green ) θα μας έδινε το δίδυμο Θάνου-Κεντέρη, αλλά δεν μας έδωσε διότι την ώρα που η Ελλάδα τους είχε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε και τους έψαχνε απ' άκρου εις άκρονγια να πετάξει απο πάνω της την κηλίδα της ατίμωσης , οι συγκεκριμένοι αθλητές και ο medicine-man προπονητής τους με εμφάνιση εκβιαστή της νύχτας έφευγαν "απο χωρίου εις χωρίον" και σαν απατεωνίσκοι κρυβόταν και σχεδίαζαν το πώς θα εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό (ΚΑΙ εκείνους οι οποίοι δίκην λωτοφάγων ασχημονούσαν το βράδυ της 26/8/2004 Mr. Green), τους "κουτόφραγκους" της ΔΟΕ, τους κ@λ@αμερικάνους που σε λίγο θα μας φταίνε και για την άλωση της Πόλης, και φυσικά όσους απο τους φίλτατους εδώ πέρα τους υπερασπίζουν, μην γνωρίζοντας ή μην θέλοντας να αντιληφθούν ότι η παράγκα που λεγόταν "ΑΙαντας" πήρε όσα λεφτά αυτοί θα κάνουν ΠΟΛΛΕΣ γενιές να πάρουν και ας δουλεύουν τόσο ή και πιό σκληρά απο τον Κεντέρη και τη Θάνου (το να μεγαλώνεις δυο κουτσούβελα στην "ισχυρή" Ελλάδα του 2004 υπο τις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, όχι με "σπόνσορες" αλλά με τις αμοιβές της "παγκοσμιοποιημένης" αγοράς και με το φόβο της απόλυσης -μη χ@$#σω μέσα- κούρσα μαραθωνίου σε ρυθμούς σπρίντ είναι και χωρίς τερματισμό ή ζητωκραυγές - δεν έχω παιδιά αλλά έχω φίλους που έχουν--- και ξέρω)

Οι υπόλοιποι λοιπόν αθλητές μας έκαναν υπερήφανους και δεν μας εξέθεσαν, ούτε μας έφεραν σε αμηχανία, χωρίς τα κρυφτούλια και τις αποδράσεις από το Ολυμπιακό χωριό ούτε τα στημένα ατυχήματα με "μάρτυρες" κοινούς απατεώνες ούτε τις διαφυγές απο την πίσω πόρτα, λές και πρόκειται για επιχείρηση "CSAR-Combat Search And Resque" κομμάντο πίσω απο κατεχόμενη ζώνη.

Και ναί, είναι κοινό μυστικό ότι "όλοι" ντοπάρονται, αλλά φίλτατοι, αυτό το ρίσκο έχει ο επαγγελματικός αθλητισμός, το να σε πιάσουν ντοπαρισμένο. Και άπαντες γνωρίζουν ότι υπάρχει συμφωνία (μη) κυρίων ότι έτσι και πιαστείς αποκαθηλώνεσαι ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν και ας το ξέρεις ότι ντοπάρονται (όπως κι' εσύ).

Και ναί, μες στο παιχνίδι είναι το να στη στήσουν ή να σε έχουν "στη φέρμα", ιδίως όταν το κάνεις κατα σύστημα και αποφέυγεις κινούμενος ως έγχελυς (σαν χέλι Smile δηλαδή) συνεχώς τους ελέγχους. Και ναί ρε φίλε Κεντέρη και φίλη Θάνου, θα περίμενα αντί να τρέχετε να ξεφύγετε σαν τα λαμόγια, να βρείτε το θάρρος -ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑ%#$ΤΟ να ζητήσετε και μια συγνώμη απο το λαό αυτό που τόσο σας στήριξε και εσείς τον φέρατε σε αμηχανία δυο βδομάδες πρίν, και που χάρη στην αγάπη του οποίου γίνατε πρωταθλητές αντί να προκαλείτε μιλώντας για "αγάπη του κόσμου" και "εθνικό συμφέρον" λές και το εθνικό συμφέρον της χώρας μας κρέμεται απο τους... αδένες σας Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Εμένα δεν με απασχολεί τι θα κάνουν ο Κεντέρης και η Θάνου οι οποίοι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα πεινάσουν Mr. Green. Εμένα με απασχολεί η μικροπρέπεια, τα απύθμενα κόμπλεξ και η βαθύτατα αντιδημοκρατική συμπεριφορά μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού όταν ποτέ σε ατομική βάση, ποτέ με το θάρρος της γνώμης του σαν μονάδα αλλά πάντοτε σε μεγάλους αριθμούς, πάντοτε σαν "τζάμπα μάγκες" (τουλάχιστον εμείς εδώ πέρα και ακόμα και αυτή η περίφημη "Anthee Karasavvas" έχουμε και καποιο θάρρος γνωμης και αφήνουμε την υπογραφή μας, έστω και σαν μέλη forums, και δεχόμαστε-δέχομαι τις επικρίσεις, διαφωνίες ή και επιδοκιμασίες των άλλων γι' αυτό) επιτίθεται με υστερίες εναντίον οποιουδήποτε επειδή δεν του κάνουν το χατήρι, ακόμα και όταν αυτοί είναι αθλητές που έχουν το ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα του αγωνίζεσθαι, άσχετα αν αυτό -δικαίως ή αδίκως, υποκριτικά ή μη αφηρέθη απο τους Κεντέρη-Θάνου, και οι οποίοι ρέπουν περισσότερο προς τη μικροψυχία και τη δειλία του ραγιά παρά προς το μεγαλείο των λίγων καλών Ελλήνων οι οποίοι έδιναν και κέρδιζαν τις μάχες πολλές φορές μόνοι τους, λοιδωρούμενοι απο τους συγχρόνους τους, ακόμα και φυλακιζόμενοι (Κολοκοτρώνης) και φυσικά χωρίς "σπόνσορες" και Τζέκους απο πίσω τους...

Αν λοιπόν οι τζάμπα μάγκες του σταδίου γουστάρανε να κάνουνε κάποιο statement που λέμε και στη βλαχομπογδανία θα μπορουσαν απλά να ΜΗΝ πάει κανένας τους στο γήπεδο- γκουχ γκουχ, -στάδιο ήθελα να πώ- Wink και να αγωνιστούν οι των 200μ μπροστά σε άδειες κερκίδες. Αυτό θα ήταν πολύ πιό έντιμο και αξιοπρεπές απο το να σκούζουν σαν κακομαθημένα νήπια, και σίγουρα θα δημιουργούσε πιό μεγάλο αντίκτυπο σαν εικόνα.

Αλλά τι να λέμε, κάτσε μην κάψουν την Αθήνα αύριο οι γνωστοι-άγνωστοι και γίνουμε πλέον ΠΑΝΤΕΛΩΣ ρεζίλι...

Και σόρρυ για την πολυλογία αλλά έπρεπε να τα βγάλω ρε παιδί μου απο μέσα μου, με πνίγανε Mad Mad Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Τα γεγονότα είναι πρόσφατα και προσπαθούμε να τα δούμε με τηλεφακό. Νομίζω ότι υπερβάλεις με τις επιπτωσεις των αντιδράσεων. Εγώ προτιμώ το κοινό να έχει λόγο, να συμμετέχει στα δρώμενα έστω και αν είναι λάθος (edit: ή ενοχλεί μερικούς), εντός ορίων φυσικά. Χθες πιστεύω ότι δεν ήταν λάθος.

edit: Σπουδαία υπόθεση. Βγήκε το NBC 10 λεπτά εκτός προγράμματος και θα βάλω τη γάτα μου να κλάψει.
Back to top
View user's profile Send private message
zigzag
Junior Member
Junior Member


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 77

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Αν ξανακούσω την φράση 'γίναμε ρεζίλι στους ξένους' θα αρχίσω να μοιράζω μαστίγια και θα σας βάλω στην ομόνεια να αυτομαστιγόνεστε. Ρε σεις πείτε την άποψη σας και αφήστε τι νομίζουν οι ξένοι για εσάς. Θα σας κόψουν το φαϊ ή το νερό?
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

Ρεζίλι σίγουρα δεν γίναμε. Σίγουρα δημιουργήθηκαν κακές εντυπώσεις όμως κατά τη γνώμη μου αν δεν γίνει το εξαιρετικά συνταρακτικό γεγονός στους άλλους τομείς θα έχουμε κάνει μια λαμπρή διοργάνωση.

Τέλος να αναφέρω ότι επικοινωνιακά δεν έχουμε καμία ελπίδα "απέναντι τους" οπότε δεν υπάρχει λόγος να παιδευόμαστε να τους πείσουμε αν αυτοί έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Εγώ το μόνο για το οποίο χαίρομαι είναι ότι η συντρηπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων λαών έχει αρκετά καλή άποψη για τη διοργάνωση μας και από αυτούς θα έχουμε όφελος στο μέλλον.
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

Gia na valoume merika pragmata sti 8esi tous:

1. De giname rezili pou8ena. Dei3ame apla tin -anyparkti- a8litiki paideia mas. Avrio to 8ema 8a exei 3exastei pantou, ektos apo tin Ellada.

2. Mono k mono to gegonos oti avrio de 8a sizitaei kanenas gi'afto ektos apo ton diko mas mikrokosmo, apodiknyei tin mataiwtita tou egxeirimatos.

3. Enantiwn poiou akrivws fona3an? Enantiwn twn amerikanwn? Diladi i oloi a8woi einai i oloi enoxoi? Vgazei pou8ena afti i logiki anarwtiemai??? Ka8ise k fona3e olos o kosmos san mikro paidi pou tou piran to glyfitzouri...anwrimotita sto epakro!

4. Opws eipe kapoios pio 'panw, akoma k ntope na eisai, xreiazetai na liwseis stis proponiseis gia na nikiseis stous olympiakous. Opote, estw k ntope na itan oloi ekei panw, eprepe toulaxiston na sevastoume tin prospa8eia tous ola afta ta xronia. De 8es na fona3eis, mi fona3eis. De 8es na xeirokrotiseis, min to kaneis. Na eiste sigouroi pws ena stadio gemato opou kanenas den epefimei, 8a eixe poly perissotero antiktypo se olous!

Gia 'mena to 8ema exei li3ei. Oi Olympiakoi einai giorti re!!!!!!!!!!!!!! GIORTAZOUME Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Αν ξανακούσω την φράση 'γίναμε ρεζίλι στους ξένους' .......... σας κόψουν το φαϊ ή το νερό?


Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
zig-zag μαινόμενος.
Θάρρος ορέ. Νενικήκαμεν.
Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 6:54 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263, τα σέβη μου.
Απο τις πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις που έτυχε να διαβάσω σε σχέση μ αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Αφήστε τους ξένους στην άκρη και κοιτάξτε τα χάλια σας.
Back to top
View user's profile Send private message
Stakaman
Junior Member
Junior Member


Joined: 10 May 2004
Posts: 125
Location: Brussels

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 8:17 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

Αφήστε τους ξένους στην άκρη και κοιτάξτε τα χάλια σας.


Xoris sxolio Exclamation Exclamation Shocked Evil or Very Mad

Pali kala pou symfonisame oti den einai ethniki katastrofi auto pou egine xtes Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Kati einai kai auto!!!

Kai kata ta alla aplos koitakste ola ta post me tis toses diaforetikes apopseis kai xareite to.

A kai kapoipoi milisan gia grafikotita oson afora tous amerikanous. Ti na po xoris sxolio kai auto Laughing Laughing Laughing
Kamia fora ta kseftilizoume apla gia ena bravo pou tha erthei me amerikaniki profora
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
Page 9 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr