stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Οδικά Έργα (2)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 419, 420, 421  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

Θελω να μου πει καποιος που ξερει καποια πραγματα παραπανω : ΠΟΤΕ θα ολοκληρωθει η Εγνατια Οδος ; Evil or Very Mad
Γιατι εμαθα οτι θα ολοκληρωθει το Πασχα του 2010 ( ??? ) Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Stavros86
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Jan 2007
Posts: 422

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

Beethoven wrote:
Σταύρο ο Μωρέας έχει κάνει μέχρι στιγμής περισσότερα έργα σε σχέση με τα Τέμπη αλλά αφορούν τη βελτίωση του τμήματος Κορίνθου-Τριπόλεως ό,τι έργο και να ναι αυτό εκτός του Καλογερικού, νέα τμήματα δεν έχουν ξεκινήσει ενώ οι σήραγγες στα Τέμπη είναι η ουσιαστική δουλειά στο έργο αυτό. Και τα έργα στο Ραψωμάτη και το Παραδείσια-Τσακώνα είναι ξεχωριστά έργα δεν έχουν να κάνουν με τη σύμβαση.

Το Παραδείσια-Τσακώνα ναι, ανακατασκευάζεται από το δημόσιο, αλλά ο δευτερος κλάδος του Ραψωμάτη καθώς και η επιδιόρθωση κάποιων κατολισθήσεων στη παράκαμψη Μεγαλόπολης (εκτός της γέφυρας Αλφειού) από τον Μορέα.
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Σωστά έχεις δίκιο το χα ξεχάσει αυτό. Και δηλ κοντεύουν να τελειώσουν τη διάνοιξη του δεύτερου κλάδου? ΠΑΟ κάποιος που να ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω απ'τον Corfu δεν υπάρχει, ούτε καν ο Σουφλιάς καλά ο Γούλας ούτως ή άλλως δεν τα πάει καλά με τα χρονοδιαγράμματα. Το πότε θα τελειώσει η εγνατία μόνο να υποθέσουμε μπορούμε κατά τμήματα, ανάλογα με τις προόδους και τις φωτογραφίες που ποστάρονται εδώ κατά καιρούς. Τα επίσημα χρονοδιαγράμματα εξάλλου θα ξεπεραστούν για πολλά έργα ειδικά στην Ήπειρο.
Back to top
View user's profile Send private message
AXILLEAS81
New Member
New Member


Joined: 10 Oct 2008
Posts: 55
Location: TRIKALA

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΗΓΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΕΣΨ ΚΡΑΝΙΑΣ.ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΚΛΑΔΟ.Η ΚΟΠΕΛΛΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΑΤ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΛΑΔΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow AXILLEAS81

Καλώς ήρθες στη παρέα του stadia.gr. Ελπίζουμε στην περιεκτική και εποικοδομητική συμμετοχή σου.

Σε παρακαλώ διάβασε οπωσδήποτε αυτό περί χρήσης των κεφαλαίων γραμμάτων.

Μπορείς να διαβάσεις τον πλήρη Κανονισμό Λειτουργίας του φόρουμ Εδώ.
Back to top
View user's profile Send private message
AXILLEAS81
New Member
New Member


Joined: 10 Oct 2008
Posts: 55
Location: TRIKALA

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

σορρυ για τα κεφαλαία δεν θα ξαναγίνει.
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

Πω καλά τι κονέ έχουμε εδώ μέσα, ευχάριστο ότι θα είναι ο ένας κλάδος ΣΙΓΟΥΡΑ έτοιμος μέχρι το Δεκέμβρη αλλά ο άλλος πολύ πάει. Αλλιώς να βάλουμε τον corfu να ρωτήσει τα φιλαράκια του στα Γιάννενα στην εγνατία Cool Wink Αφορά μόνο τα 16 χλμ της Αττικάτ αυτό? Πολύ φοβάμαι λειτουργικές λύσεις. Πχ τέλος του 2008 η μισή παραδωμένη εγνατία θα είναι ένας κλάδος. Κάποια τμήματα παρακάμψεις, και κάποια...όπως έχουν.
Back to top
View user's profile Send private message
Niorantes
New Member
New Member


Joined: 13 Oct 2008
Posts: 25

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Χαιρετω,μιας και ειναι το πρωτο μου post,και σας συγχαιρω ολους για την πολη καλη δουλεια που εχετε κανει!Ειδικα οι φωτογραφικες "ανταποκρισεις" ειναι πραγματικα απολαυση!
Αν δεν εχετε ηδη καταλαβει απο το nick μου ειμαι κερκυραιος,οποτε η εγνατια ειναι το θεμα που με απασχολει πιο πολυ,αν και ολα εχουν ιδιαιτερο ενδιαφερον.
Αν και πρωτο μου μηνυμα,πιο πολυ μηνυμα "γκρινιας" θα ειναι Rolling Eyes μιας και τα χρονοδιαγραματα της εγνατιας εχουν καταντησει ανεκδοτο.Να παμε λιγο πιο πισω που επρεπε να ειναι ετοιμη το 2000-2001;Μετα πηγε για 2004.Τελευταιο..update ειναι για το 2008.Και εδω καπου αρχιζω να Evil or Very Mad μιας και μιλαμε λες και ζουμε το 2005 πχ.Ο υπουργος ΥΠΕΧΩΔΕ καθως και ο προεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ επιμενουν πως φετος θα τελειωσει "σχεδον" ολη.Φετος...τη χρονια δηλαδη της ολοκληρωσης,εχουν δωσει ως τωρα 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ Mad χμ (παρακαμψη Ιωαννινων).Να δωσουν και την Παραμυθια;29!Ε,ημαρτον!Αφου ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ (ή δε θελουνWink) ας μη δωσουν αλλο.Αλλα να μη κοροιδευουν πως φετος θα ειναι ετοιμο "το μεγαλυτερο μερος".
Απο δικες μου πληροφοριες,η εγνατια θα ειναι ετοιμη,ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ,το 2010.Μπορει και πιο μετα...
Συγνωμη για το μακροσκελες post και τη γκρινια αλλα φτανει με την κοροιδια.Και οχι,δε μου φταιει μονο η συγκεκριμενη κυβερνηση,δεν ειναι πολιτικο το post μου.Αγανακτησμενο ειναι..
Back to top
View user's profile Send private message
mitsaras
New Member
New Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 19

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 12:16 am    Post subject: Καλό 2010! Reply with quote

Επανέρχομαι κυνικά αλλα με σεβασμό για τον Corfu και λοιπούς που μας κρατούν updated.

Όπως οι βαριά άρρωστοι που μας λεν ότι θα γινουμε γρήγορα καλά (η αρρώστια ειναι η απομονωσή μας) πιστευουμε το αισιοδοξο σενάριο για την παράδοση της Εγνατίας.

Όταν δόθηκε η αττική οδός π.χ. δεν δόθηκε ούτε με ένα ρεύμα, ούτε με κλειστές σύραγγες, ούτε λειτούργική "Αττική οδός".

Δεν αμφιβάλλω για τις καλές προθέσεις, αλλά δεν φτάνουν.

Στοιχειώδης επαγγελματισμός, ρεαλισμός και απούσία πολιτικών σκοπιμοτήτων θα μας έπειθαν οτι το 2010 ειναι το καλό σενάριο.

Το κακό ειναι σε αυτές τις περιπτώσεις οτι τοπικοί κομματικοί παράγοντες, βαμμένα ΜΜΕ τοπικά και μη και η ταση να πιστευουμε το αισιοδοξο σεναριο μας απομακρύνουν απο την αλήθεια οτι το έργο αυτό δεν ειναι απλό.
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 12:41 am    Post subject: Reply with quote

jollyroger wrote:
Λοιπόν να σοβαρευτούμε όλοι μας. Οι κοινοπραξίες που πήραν τις μεγάλες δουλειές στην Ελλάδα θα κάθονται μέχρι να τους βάλει κάποιος χέρι. Η Ολυμπια οδός δεν έχει τολμήσει ούτε τις μπάρες στο τμήμα Ακράτα- Αίγιο να αλλάξει! Όσοι έχετε περάσει απο εκεί σίγουρα θα έχετε προσέξει τις χορτιαρασμένες και διαλυμένες μπάρες. Ούτε μια πινακίδα δεν έχει μπεί. Υπολογίζεται η έναρξη εργασιών το Πάσχα του 2009! Καλά, για την Ιόνια Οδό, να είναι καλά η ΜΟΜΑ της χούντας που υπάρχει αυτός ο δρόμος! Και αυτή υπολογίζεται μετά το Πάσχα του 09. Όσο για την Νέα Οδό, ρε παιδιά χειμώνας έρχεται με βροχές, δεν κανετε που δεν κάνετε τίποτα, μια ασφαλτόστρωση που σπάμε τα αυτοκινητά μας και γλυστράνε σαν πίστα πατινάζ δεν κάνετε να τελειώνουμε?
Τελικά μου φαίνεται πως οι κοινοπραξίες είδαν σε τι ... μπ%&*λο κράτος ζούμε και θα μαζεψουν τα διόδια για μερικά χρόνια μέχρι να αποφασίσουν αν θα μας φτιάξουν δρόμους!


Μετά από εξόρμηση το παρασκευο-σάββατο στην Ναύπακτο έχω να παρατηρήσω ότι η Ολυμπία Οδός ξεκίνησε κάποιες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της "εθνικής οδού" (ο θεός να την κάνει) Κόρινθος - Πάτρα. Είδα σε δύο τρία σημεία συνεργεία της κονοπραξίας να κόβουν τα χόρτα και τους θάμνους που έχουν καταλάβει τον δρόμο. Καλά οι θάμνοι σε κάποια σημεία στις νησίδες(όπου υπάρχει Laughing) έχουν μπεί στην αριστερή λωρίδα και τους ακους να σφυρίζουν στο παράθυρο...
Επίσης είδα σε κάποιο σημείο κοντά στο Αίγιο να έχουν αποκλείσει την αριστερή λωρίδα μάλλον για εργασίες αντικατάστασης μπαρών(μαύρο χάλι σε αυτό το σημείο).
Μια παρατήρση η Νέα Οδός και η Ιονία Οδός είναι η ίδια κοινοπραξία.

Επίσης στη Ναύπακτο έπεσε στα χέρια μου τοπική εφημερίδα με τους χάρτες του Νέου Γενικού πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Αντιρρίου, ο οποίος εγκρίθηκε αυτές τις μέρες και φαίνεται η χάραξη της ιονίας Οδού στα όρια του δήμου. Σε αντίθεση με αυτό που νόμιζα ο δρόμος θα περνά αρκετά βορειότερα προς τα βουνά από τον σημερινό σε όλο το παραλιακό κομμάτι ενώ πριν συναντήσει τον υπάρχον στην ανηφόρα της Παλαιοβούνας (εκεί σταμάταγε το σχέδιο) υπάρχει μια σήραγγα αρκετών μέτρων (αν κατάλαβα καλά κάποιο cut &cover).
Τέλος να αναφέρθω και στην παράκαμψη της Ναυπάκτου που μετά από τόσα χρόνια παραδώθηκε ολοκληρωμένη εδώ και ένα χρόνο. Είναι ένας δρόμος που έδωσε ανάσα στην πόλη, που γλίτωσε από τις νταλίκες που περνάγανε μέσα από τους στενούς δρόμους του κέντρου της. Είναι ένας άνετος δρόμος με τρία τούνελ (το μεγαλύτερο γύρω στα 600 μέτρα) που παρά το δύσκολο ανάγλυφο έχει άνετα χαρακτηριστικά και καταπληκτική θέα στην Ναύπακτο και τον Κορινθιακό. Έχει κλασική διατομή δρόμου με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και μεγάλο έρεισμα ενώ σε όλες τις ανωφέριες το αντίστοιχο ρέυμα γίνεται 2 λωρίδες. Φωτογραφίες στην επόμενη εξόρμηση στην περιοχή
Back to top
View user's profile Send private message
AXILLEAS81
New Member
New Member


Joined: 10 Oct 2008
Posts: 55
Location: TRIKALA

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 1:39 am    Post subject: Reply with quote

ο ένας κλαδός(δεξιός)θα παραδωθεί κανονικά χωρίς παρακάμψεις.Τώρα όσο για τον αριστερό είδωμεν.Πάντως από οτι ξέρω η αμέσως μετά εργολαβεία απο την αττικατ προς Γρεβενά είναι πιο μπροστά σκεφτείτε ότι ξεκινήσανε ήδη τις ασφαλτοστώσεις.
Back to top
View user's profile Send private message
corfu
Senior Member
Senior Member


Joined: 10 Sep 2006
Posts: 494
Location: Kerkyra

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 2:00 am    Post subject: Reply with quote

Ax Aχιλλέα αν όλα αυτά είναι αλήθεια με βλέπω αύριο κιόλας με το Cessna βόλτα για τα Γρεβενά Laughing
Πραγματικά τελευταία από τους ανθρώπους της εγνατίας ακούγεται πολύ για παράδοση του ενός κλάδου στην αρκούδα. Αλλά έχω μάθει το ''όπου ακούς πολλά κεράσια...''.
Μακάρι να είναι αλήθεια.
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 3:39 am    Post subject: Reply with quote

Με τα κεράσια θα τους πάρουμε, ειδικά αυτούς που κόβουν τα μαρούλια και τις ντομάτες στην Πατρών-Κορίνθου. ¶ντε μπράβο μαζέφτε κανα χόρτο γιατί δρόμο δεν το βλέπουμε να γίνεται. Η ιόνια οδός το πλέον ανέκδοτο. Οι ασφαλτοστρώσεις στα Γρεβενά να υποθέσουμε ότι γίνονται απ'το Βενέτικο μέχρι την Καρατζά? Το σενάριο του 2010 καλύτερα μην το επαναλαμβάνουμε άλλο για να μην το γρουσουζέψουμε, αν και υπερβολικό ακούγεται, μερικούς μήνες παράταση θα χρειαστεί απ'ότι φαίνεται αλλά 2010 πολύ είναι. Οι γέφυρες Τ9-Τ11 στο Τ8-Περιστέρι, εκείνες που μέχρι στιγμής είναι δυο τρύπες μπορεί να πάνε για 2010 γιατί είναι 400μ δεν είναι λίγο, μάλλον καμιά γέφυρα της εγνατίας δεν ήταν τόσο γρήγορα έτοιμη.
Back to top
View user's profile Send private message
JIMMARAS
Junior Member
Junior Member


Joined: 11 Sep 2006
Posts: 153
Location: kavala

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 8:52 am    Post subject: Reply with quote

Πολλά νέα παιδιά στο forum κι αυτό είναι πολύ καλό για την συνέχεια ...
Ότι και να λέτε πάντως η Μεσόγεια τελειώνει σίγουρα το 2008
Είναι τόσο μικρά τα τμήματα που δεν έχουν τελειώσει χωματουργικά (κάτω απο 2 χιλ) που τα περισσότερα φορτηγά απασχολούνται με το παράπλευρο οδικό δίκτυο που είναι κι αυτό στην σύμβαση. Επίσης οι περιφράξεις προχωρούν καλά και ο φωτισμός στους ΑΚ και τις γέφυρες. Για το μόνο που αμφιβάλω είναι αν οι ΑΚ θα λειτουργούν σε όλες τις κατευθύνσεις.
Αυτή την βδομάδα θα γίνουν και οι εκτροπές στον άλλο κλάδο στην ευθεία μετά τον Στρυμώνα και στον κόμβο του Αγ.Ανδρέα.
Οσο για το πότε θα γίνουν οι παραδόσεις μην ακούτε κανένα απλά ρωτήστε τον corfu...
Back to top
View user's profile Send private message
tasosGR
Senior Member
Senior Member


Joined: 22 Jun 2006
Posts: 569
Location: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 9:40 am    Post subject: Reply with quote

Να ακούτε τον corfu αλλάσε αυτά που γράφει να προσθέτετε +6 μήνες!
Οχι γιατί λέει ψέμματα αλλά γιατί με το πάθος που έχει να δει την Εγνατία τελειωμένη ενθουσιάζεται αμέσως με κάθε νέα ημερομηνία παράδοσης!
Back to top
View user's profile Send private message
vas8
Senior Member
Senior Member


Joined: 01 Sep 2008
Posts: 603
Location: Μαρούσι - Καλαμάτα

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 2:49 pm    Post subject: Μορέας: Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα Reply with quote

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καλαμάτας λέει ότι κατεβαίνει σήμερα ο Σουφλιάς για επιθεώρηση των έργων του Μορέα.

Αντε μπας και ακούσουμε και τίποτα καλό για παραδόσεις τμημάτων. Η τελευταία παράδοση (που λειτουργεί) ήταν η παράκαμψη της Τρίπολης πριν καμιά δεκαριά χρόνια (εάν θυμάμαι καλα...).

Ο δρόμος Κόρινθος Καλαμάτα (170 χλμ) άρχισε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1980 και 25 χρόνια μετά απομένουν 80 χλμ. - τα χειρότερα.
Ημουν νιος και γέρασα......... Evil or Very Mad

Οπότε εσείς οι βοριο-ελλαδίτες μη γκρινιάζετε και τόσο με την εγνατία- Very Happy


Last edited by vas8 on Tue Oct 14, 2008 6:03 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Stavros86
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Jan 2007
Posts: 422

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 4:55 pm    Post subject: Reply with quote

¶ντε επιτέλους! Ελπίζω να έχουμε πλούσιο ρεπορτάζ. Laughing

Η παράκαμψη της Τρίπολης άνοιξε το 2000.
Για την ακρίβεια, ο αυτοκινητόδρομος θα έφτανε μέχρι και τη Μεγαλόπολη και από εκεί και κάτω θα συνέχιζε σαν δίιχνη Οδός Ταχείας Κυκλοφορίας μέχρι τη Καλαμάτα.
¶λλο αν μετά πάρθηκε άρπα-κόλα η απόφαση να γίνει τετράιχνη Οδός Ταχείας Κυκλοφορίας με διαχωριστικό διάζωμα new jersey (και όχι αυτοκινητόδρομος όπως τον βάπτισανRolling Eyes) χωρίς να γίνουν και πάλι μελέτες με αποτέλεσμα να έχουμε τις γνωστές κατολισθήσεις.
Back to top
View user's profile Send private message
woofy
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 524
Location: Athens, Greece

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 5:39 pm    Post subject: Reply with quote

H ανακοίνωση τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ (αρχείο .doc) με τις δηλώσεις του Υπουργού από την σημερινή επισκεψή του στα έργα του Οδικού ¶ξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα
Back to top
View user's profile Send private message
vas8
Senior Member
Senior Member


Joined: 01 Sep 2008
Posts: 603
Location: Μαρούσι - Καλαμάτα

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

Μαλλον ρεαλιστικά μας τα λέει ο υπουργός στην ανακοίνωση, σχετικά με τις παραδοσεις τμημάτων στο Τρίπολη Καλαμάτα:

Ραψομμάτης: εντός του 2009
Τσακώνα: 1ο εξ. 2010

Γιατι πριν λίγες μέρες η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μιλούσε για παράδοση Ραψομμάτη μέχρι Ιούνιο 2009! και Τσακώνα μέσα στο 2009, πράγμα που αμφισβήτησα.
Back to top
View user's profile Send private message
corfu
Senior Member
Senior Member


Joined: 10 Sep 2006
Posts: 494
Location: Kerkyra

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

Βρε παιδιά πολύ αναφορά στην αφεντιά μου κάνεται όλοι μαζί.
Είπαμε δεν είμαι και ο Νοστράδαμος για να σας πω πότε θα δωθεί η Εγνατία συνολικά. Απλά σας μεταφέρω από τις πηγές μου ότι νέο κάθε φορά υπάρχει με τυχόν ημερομηνίες κλπ. Κατά τα άλλα από τις φώτο που παραθέτουμε, κάνουμε εκτιμήσεις κατά το πόσο προχωρούν τα έργα σε κάθε εργοτάξιο.
Σήμερα π.χ. συνεδρίαζε το ΔΣ της ΕΟΑΕ σχετικά με την ακριβή ημερομηνία παράδοσης του τμήματος στην Παραμυθιά. Δηστυχώς δε βρίσκω το άτομο να μου πει πια είναι η ακριβής ημερομηνία (ελπίζω πως αύριο θα έχω 100% νέα του), παρόλα αυτά σιγουρότατα θα είναι μεταξύ 21 με 24 του μηνός.
Τώρα επειδή την υποσχεσή μου εγώ την κρατάω, πέταξα σήμερα μέχρι τα Γρεβενά και αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι πως το τοπίο έχει αλάξει άρδην.
Δηλαδή αρχίζω κι εγώ να πιστεύω πως από το Μέτσοβο στα Γρεβενά μπορεί να έχουμε έναν κλάδο μέχρι το τέλος του έτους. Ο δε φίλος της εγνατίας μου είπε πως ο ¶κτωρας υποσχέθηκε στο Μέτσοβο - Παναγιά παράδοση ενός κλάδου σίγουρα. Τώρα ο ίδιος μου είπε πως αν δεν πάει κάτι καλά θα είναι με τα Η/Μ στη σήραγγα Μέτσόβου. Θα το δούμε σύντομα.
Λοιπόν θα σας παρθέσω μερικές φώτο από το πρωινό αεροπορικό να τρίβεται τα μάτια σας με τις αλαγές σε σχέση πάντα με τον Ιούνιο.

Μερικές φώτο από το τμήμα στην Παραμυθιά. Ο φωτισμός έχει μπει παντού και απ' ότι είδα μόνο οι διαγραμμίσεις λείπουν.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01175.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01176.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01177.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01178.jpg

Κι εδώ η σύνδεση του τμήματος απάνω στη Σκάλα Παραμυθιάς με την υπόλοιπη εγνατία έχει ολοκληρωθεί.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01179.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01180.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01181.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01182.jpg

Εγώ πάντως είμαι σίγουρος πως μέχρι τις 24 του μήνα θα το περπατάμε.

Γέφυρα Τ8 πριν την γέφυρα Αράχθου.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01186.jpg

Το μεσόβαθρο Μ1 της γέφυρας Αράχθου όλο κι ανεβαίνει. (Καλά πάμε)
Αλλά απ' ότι βλέπω και το ακρόβαθρο θέλει ακόμα δουλειά.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01187.jpg

Εδώ η γέφυρα Τ5 μετα τη γέφυρα Αράχθου έχει και ασφαλτοστρωθεί.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01188.jpg

Όπως και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι τη σήραγγα Τ6, εκτός από μερικά μέτρα που μάλλον θα κάνουν Α/Δ με την τοπική οδό που πάει για το χωριό Δεμάτι.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01189.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01190.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01193.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01194.jpg

Εδώ το επίχωμα μεταξύ των σηραγγών Τ6 & Τ8 που επίσης προχωράει πάρα πολύ καλά.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01191.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01192.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01195.jpg

Και πάμε από την άλλη πλευρά της Τ8. Στην έξοδο βλέπεται πως ετοιμάζεται ένα τεχνικά που θα παρακάμπτει τις γέφυρες Τ9 & Τ11.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01197.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01198.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01201.jpg

Εδώ cut & cover που από μέσα θα περνάει η τοπική οδός για το Μεγ. Περιστέρι. Πριν από αυτό το τεχνικό θα γεμίσει με χώμα (επίχωμα) και από πάνω θα περνάει η εγνατία.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01199.jpg

Και τώρα η μεγάλη έκπληξη. Σήμερα άρχισε η τοποθέτηση των μεταλικών δοκών στην Τ10. Μόλις έχει τοποθετηθεί ο πρώτος.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01202.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01204.jpg

Κι εδώ τα χωματουργικά μέχρι τον κόμβο Περιστερίου. Κι εδώ υπάρχει μεγάλη διαφορά.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01205.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01203.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01206.jpg

Γέφυρα Μετσοβίτικου. Αριστερός κλάδος ασφαλτοστρωμένος παρακαλώ.
Στον δεξιό μένει να ενωθεί με τα ακρόβαθρα.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01209.jpg

Εδώ η γέφυρα Γ1 στη σήραγγα Μαλακασίου Α'. ¶ρχισε η προβολοδόμηση.
Μετά τη σήραγγα στο δεξιό κλάδο υπάρχει άλλο τεχνικό.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01211.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01212.jpg

Και η οδοποιεία μέχρι την Κωσταράκου πολύ προχωρημένη.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01214.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01215.jpg

Η γέφυρα Γ7. Δένει και ο δεξιός κλάδος σιγά σιγά. Προσέξτε πως άρχισε η ασφαλτόστρωση στον αριστερό κλάδο πριν από τη γέφυρα.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01217.jpg

Το ίδιο και στον αριστερό κλάδο στην Γ8 πριν την Μαλακασίου Γ'.
Αλλά και μετά από αυτήν έχουν τελειώσει με την οδοστρωσία και είναι έτοιμη για ασφαλτόστρωση.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01218.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01219.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01221.jpg

Η γέφυρα Γ1 της ΑΤΤΙΚΑΤ
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01220.jpg

Η γέφυρα Γ2
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01222.jpg

Και περνώντας από την άλλη η μεγάλη έκπληξη γέφυρα Γ3 τελειωμένος ο δεξιός κλάδος γιούπιιιι.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01223.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01225.jpg

Οδοποιεία μεταξύ σηραγγών Αγ. Τριάδος και Αγ. Παρασκευής.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01226.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01227.jpg

Εδώ το οίκημα ελέγχου της σήραγγας Αγναντερού
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01228.jpg

Σήραγγα Πριονίων
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01231.jpg

Έξοδος σήραγγας Αγναντερού
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01232.jpg

Σήραγγα Βελανιδιών κι από πίσω η γέφυρα Γ2. Τελείωσε και ο αριστερός κλάδος.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01233.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01234.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01235.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01236.jpg

Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται με τη γέφυρα Γ3. (Τη θυμάστε τον Ιούνιο)?
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01237.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01238.jpg

Αλλά και Γ4. Δεν πίστευα στα μάτια μου.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01239.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01240.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01241.jpg

Οδοποιεία μεταξύ σηραγγών Ζίγκρα και Κοιλώματος.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01242.jpg

Και μεταξύ σηραγγών Κοιλώματος και Καρατζά.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01243.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01244.jpg

Και από την άλλη πλευρά η γέφυρα Γ5 μέχρι τη γέφυρα Βενέτικου.
Στη δεύτερη ήταν το μηχάνημα ασφαλτόστρωσης στον αριστερό κλάδο.
Προσέξτε στον ίδιο κλάδο πριν τη σήραγγα Βενέτικου μένουν περίπου 50 μ. για ασφαλτόστρωση. Μάλλον παρουσιάστηκαν προβλήματα κατάπτωσης στο σημείο αυτό.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01245.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01246.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01247.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01248.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01249.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01250.jpg

Από το σημείο αυτό και μέχρι τον Α/Κ Βενέτικου είναι όλο το τμήμα έτοιμο ασφαλτοστρωμένο.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01251.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01252.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01253.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01254.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01255.jpg
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01256.jpg

Τέλος στην επιστρωφή τράβηξα από την άλλη πλευρά, τη γέφυρα Γ4.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01257.jpg

Και Γ3.
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01258.jpg

Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα περί ενός κλάδου?
Λέω εγώ τώρα. Rolling Eyes Wink
Πάντως είμαι σίγουρος πως το thred των οδικών έργων θα πάρει φωτιά.
Back to top
View user's profile Send private message
Niorantes
New Member
New Member


Joined: 13 Oct 2008
Posts: 25

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 12:37 am    Post subject: Reply with quote

Πατριωτη,μπραβο για μια φορα ακομη!Αψογος!Και μονο για το χρονο και τα εξοδα που αφιερωνεις,πολλα μπραβο!Την αισιοδοξια σου,δε θα ελεγα πως τη συμμεριζομαι απολυτα αλλα καθε προοδος που γινεται,ειναι για καλο οπωσδηποτε.Πολλα μπραβο,ακομη μια φορα!Και μια ερωτηση.Μολις τελειωνει η εγνατια στα Γρεβενα,απο τον δρομο φαινεται μια γεφυρα που ειναι ετοιμη μεν απο θεμα βαθρων αλλα ειναι..τρυπια ας πουμε.Δεν εχει οδοστρωμα.Δεν ξερω αν καταλαβαινεις για ποια μιλαω.Τι γινεται με αυτην;
Back to top
View user's profile Send private message
corfu
Senior Member
Senior Member


Joined: 10 Sep 2006
Posts: 494
Location: Kerkyra

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 1:38 am    Post subject: Reply with quote

Γεια σου και σένα. Συμερίζεσαι ή όχι το θέμα είναι πως υπάρχουν θεαματικές αλαγές στο 4μηνο που πέρασε.
Σε δικαιολογώ πάντως που είσαι απαισιόδοξος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήταν να δώσουν τμήματα και το ανέβαλαν επανειλημένως.
Πάντως δεν θα είναι μόνο 29 τα χιλ. που θα δώσουν φέτος όπως είπες σε πιο πάνω post. Είναι άλλα 10 στο ¶ραχθος - Περιστέρι (χωρίς Τ9-Τ11), είναι μια ολόκληρη Μεσσόγεια χάραξη, είναι τα 7 χιλ. του Νέστου και αν δωθεί έστω και ο ένας κλάδος (που πασχίζουν), στο Μέτσοβο - Γρεβενά εεε όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.
Τώρα γι' αυτό που με ρωτάς, η πρώτη γέφυρα μετά τον Α/Κ Βενέτικου που συναντάς είναι αυτή:
http://i208.photobucket.com/albums/bb294/corfu_album/DSC01256.jpg
και έχει τελειώσει ολόκληρη και στο κατάστρωμα και στους δύο κλάδους.
Δεν καταλαβαίνω για πια άλλη μου μιλάς, εκτός και αν έχεις καιρό να περάσεις από την περιοχή και την είχες αφήσει στους πυλώνες.
Back to top
View user's profile Send private message
kosimo
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Oct 2008
Posts: 75
Location: Lefkas-Thessaloniki

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 9:11 am    Post subject: Reply with quote

Αρχίζω να πιστεύω πως μετά τον χειμώνα που θα ξαναρχίσω τα ταξίδια για Λευκάδα απο Θεσσαλονίκη λόγω δουλειάς θα πάω επιτέλους απο μία σχεδόν ολοκληρωμένη Εγνατία. Απο το 1996 το περιμένω αυτό.
Μπράβο στον corfu για την σουπερ και ουαου ενημερωση.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sxiza07
Full Member
Full Member


Joined: 02 Oct 2008
Posts: 222
Location: Athens

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 10:19 am    Post subject: ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ Reply with quote

Αγαπητοί Φίλοι,

Βλέποντας εχθές στην τηλεόραση το ρεπορτάζ απο την επίσκεψη Σουφλιά στα έργα για τον δρόμο Τρίπολη-Καλαμάτα, πραγματικά πήραμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Σίγουρα οι ημερομηνίες είναι εφικτές, είτε ειναι μέσα στα αρχικά χρονοδιαγράμματα είτε αφορούν ημερομηνίες ταχύτερων ρυθμών παράδοσης (όπως ολοι ισχυρίζονται). Το ζητούμενο είναι να γίνει το έργο σωστά, χωρίς προβληματικές κατασκευές, με σωστή διαχείριση των πόρων κατά τη διάρκεια των κατασκευών αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του.

Μακάρι όποιο κομμάτι είναι έτοιμο (και υπάρχει τρόπος) να παραδίδεται σταδιακά χωρίς όμως αυτό να είναι εις βάρος της ασφάλειας των οδηγών.

Το εχω πει και στο παρελθόν σε αυτό το post οτι: Για όλους όσοι έζησαν την οδηγική εμπειρία της παλαιάς εθνικής απο Κόρινθο, Χιλιομόδι, Αργος, Μύλους, την απίστευτη εμπειρία του Αχλαδόκαμπου, και της υπόλοιπης διαδρομής μέχρι την πιο Νοτια άκρη της ελλάδας, αυτό το έργο θα αλλάξει τη διάθεσή μας να επισκεπτόμαστε συχνότερα τα χωριά μας αλλά και θα αναπτύξει τον Νομό Μεσσηνίας σε όλα τα επίπεδα.

Κάναμε υπομονή τόσα χρόνια. Ας κάνουμε λοιπόν υπολμονή ενα χρόνο ακόμη (για το έργο μέχρι την Τσακώνα (χωριό Αλλαγή) και λίγο παερισσότερο για την Καλαμάτα. Ετσι και αλλιώς, εγώ ημουν ενα απο αυτούς που λέγαμε ότι μας αρκεί το έργο να φτάσει μέχρι την είσοδο του νομού Μεσσηνίας. Η διαδρομή απο εκεί και μετά έχει και αυτή τη δική της χάρη και ομορφιά.

Σας ευχαριστώ όλους
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
sdakos
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Oct 2006
Posts: 155
Location: thessaloniki - athens

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 10:33 am    Post subject: Reply with quote

Η παραμυθιά από πότε κατασκευάζεται? Θυμάμαι είχα παέι εκεί πριν 6 χρόνια, και έβλεπα να τρυπάνε το βουνό για την Εγνατία. Και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί!?

Με τον Ε65 έχουμε κανά νέο?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 419, 420, 421  Next
Page 22 of 421

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr