Γήπεδο Αιγάλεω
"Σταύρος Μαυροθαλασσίτης"
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 8.217 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στο Αιγάλεω, (5 χλμ δυτικά του κέντρου της Αθήνας). Για να πάτε εκεί με αυτοκίνητο, ακολουθήστε την Ιερά Οδό από την Πειραιώς στον Κεραμεικό. Περίπου 800μ μετά τον Κηφισό, στα φανάρια, στρίψτε αριστερά στην οδό Θηβών. Θα φτάσετε στο γήπεδο έπειτα από 500μ. Μπορείτε να πάτε εκεί και με λεωφορείο. Επιλέξτε ένα από τα Α16, Γ16 (από την Πλατεία Κουμουνδούρου), Α17 ή Β17 (αφετηρία στην οδό Ζήνωνος στην Ομόνοια). Κατεβείτε στην Ιερά Οδό, στη διασταύρωση με τη Θηβών, από όπου θα πρέπει να περπατήσετε ως το γήπεδο.
Πληροφορίες για ταξιδιώτες  -  Χρήσιμα links
Κτίστηκε το: 1968 (Τελευταία ανακατασκευή το 2006)
Ρεκόρ θεατών: 17.917 (Αιγάλεω - Ολυμπιακός, στις 4/3/1973)
Έδρα: Αιγάλεω (Γ' Εθνική)
Πληροφορίες: Το γήπεδο φέρει από το 1987 το όνομα του Σταύρου Μαυροθαλασσίτη, του δημάρχου που ήταν ο πρωτεργάτης της κατασκευής του. Η χωρητικότητά του ήταν 18.000 με θέσεις ορθίων στο μισό γήπεδο μέχρι το 1999, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας εξέδρας της οδού Μάκρης (θύρες 1-4). Την ίδια χρονιά όμως έγινε ο σεισμός που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στην κύρια εξέδρα της οδού Θηβών.

Η ομάδα του Αιγάλεω αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει διαδοχικά το Στάδιο του Περιστερίου και το Γήπεδο του Κορυδαλλού. Το 2002 το Αιγάλεω επέστρεψε και πάλι στη φυσική του έδρα, που επισκευάστηκε, έστω και μερικώς (μειωμένη χωρητικότητα: 3.530). Λειτουργούσαν μόνο η νέα εξέδρα της οδού Μάκρης, καθώς και η μικρή της οδού Θεσσαλονίκης, πίσω από τη μία εστία.
Το 2005 ξεκίνησαν με χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ τα έργα για την ανακατασκευή των τριών από τις τέσσερις κερκίδες, καθώς και τη στέγαση της κερκίδας της οδού Μάκρης. Αυτή της οδού Θεσσαλονίκης γκρεμίστηκε και φτιάχτηκε νέα στη θέση της. Επίσης, κατασκευάστηκε ανάλογη κερκίδα και στην απέναντι πλευρά, στον χώρο της παλιάς θύρας 12 ορθίων. Το μεγαλύτερο όμως έργο είναι η επισκευή της "πληγωμένης" μεγάλης εξέδρας της οδού Θηβών, η οποία παραδόθηκε και πάλι σε χρήση το 2006. Μετά από ένα περίπου χρόνο ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του στεγάστρου πάνω από την εξέδρα (οι φωτογραφίες αυτής της σελίδας είναι παλαιότερες). Μπορείτε να δείτε προοπτικά σχέδια με την τελική εικόνα του γηπέδου: 1, 2, 3, 4.

Το γήπεδο ανήκει στο Δήμο Αιγάλεω.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Γήπεδο του Αιγάλεω από τα βόρεια - Click για μεγέθυνση!
Η ανατολική (και μοναδική στεγασμένη προς το παρόν) εξέδρα της οδού Μάκρης - Click για μεγέθυνση!
Η νέα βόρεια κερκίδα, στη θέση της ιστορικής θύρας 12 - Click για μεγέθυνση!
Η νότια κερκίδα της οδού Θεσ/νίκης (δίνεται στους φιλοξενούμενους) - Click για μεγέθυνση!
Η κύρια δυτική εξέδρα της οδού Θηβών - Click για μεγέθυνση!