Κλειστό Αμαλιάδας
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 1.536
Τοποθεσία: Το κλειστό βρίσκεται στην Αμαλιάδα, μία πόλη 295 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Εάν φτάσετε οδικώς μέσω της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, μη βγείτε στην έξοδο προς "Σαβάλια, Αμαλιάδα", αλλά συνεχίστε για ακόμη 6 χλμ μέχρι τον κόμβο της Κουρούτας και στρίψτε αριστερά προς Αμαλιάδα. Μετά από 3 χλμ, ενώ θα έχετε μπει στην πόλη και μόλις διασχίσετε τις σιδηροδρομικές γραμμές, θα στρίψετε δεξιά στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου. Ακολουθώντας τις πινακίδες προς το γήπεδο σε 200μ θα στρίψετε αριστερά στην οδό Ευαγγελίστριας, σε 800μ πάλι αριστερά στην οδό Οινομάου και μετά από άλλα 800μ δεξιά στην οδό Γηπέδου. Θα βρεθείτε έξω από την εξωτερική πύλη του γηπέδου μετά από 200μ.
Κτίστηκε το: 1987
Έδρα: Κόροιβος (Α2 Κατηγορία)
Πληροφορίες: Το Κλειστό της Αμαλιάδας κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, μαζί με άλλα δύο όμοια γήπεδα στη Μεγαλόπολη και την Αταλάντη, αρχικά μόνο με μία κερκίδα στη βόρεια πλευρά του. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έγινε προσθήκη ενός νέου τμήματος στη νότια πλευρά του γυμναστηρίου. Η ορατότητα πάντως από αυτές τις θέσεις είναι αρκετά προβληματική, καθώς εμποδίζεται από τις κολώνες που δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν για λόγους στατικότητας του κτιρίου. Ως αποτέλεσμα, η κερκίδα αυτή σπανίως χρησιμοποιείται, εκτός από το κατώτερο πτυσσόμενο τμήμα της δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.

Έχει φιλοξενήσει παιχνίδια ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2003, την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Παίδων (U16) 2004, του Πανευρωπαϊκού Εφήβων (U18) 2006 και παιχνίδια της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Εφήβων (U18) 2008. Άλλες διοργανώσεις περιλαμβάνουν το All-Star Game 2008 και το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ το 2006.

Το κλειστό αποτελεί μέρος ενός αθλητικού συγκροτήματος (περιλαμβάνει το Στάδιο Αμαλιάδας, κολυμβητήριο, ένα βοηθητικό κλειστό και δύο βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου) και ανήκει στον Δήμο Ήλιδας, μέσω του ΝΠΔΔ "ο Ηλείος".
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr